Waarom start mijn Chromebook steeds opnieuw op? 7 oplossingen

Waarom start mijn Chromebook steeds opnieuw op? 7 oplossingen
Dennis Alvarez

 • Probeer een "zachte" reset
 • Als het opnieuw opstarten van de Chromebook en het installeren van updates niets heeft opgeleverd, is de volgende stap om probeer een zachte reset. Het constante herstarten kan te wijten zijn aan aanhoudende codes. Als dat zo is, is dit de makkelijkste manier om het te omzeilen.

  Een zachte reset is helemaal niet ingewikkeld - het is eigenlijk gewoon een andere manier om te zeggen het apparaat uit te schakelen. Dus alles wat u hier hoeft te doen is druk op de afsluitknop van het menu. Dit zal de RAM-cache wissen en hopelijk het probleem oplossen. Het inschakelen van de slaapstand heeft niet hetzelfde effect.

  1. Onjuiste uitschakelingsinstellingen

  De netto meest waarschijnlijke oorzaak van dit vreemde en vervelende probleem is dat de uitschakelingsinstellingen die u gebruikt mogelijk onjuist zijn. De manier om dit op te lossen is een beetje lastig als u het nog niet eerder hebt gedaan, maar we zullen u er doorheen leiden.

  Eerst moet u ga en open Chrome en ga dan naar "chrome://settings". Vanaf hier moet u dan naar de "apparaat" optie gaan. Ga dan naar de energie optie en pas uw instellingen aan om het automatisch uitschakelen te stoppen. Om extra zeker te zijn, raden we ook aan dat u schakel de optie "uitschakelen bij gesloten deksel" uit.

  Zie ook: Wat is de Game Low Latency functie van Vizio?
  1. Storing door een van uw extensies of apps

  Zo nu en dan kan een app of extensie die u downloadt in conflict komen met het systeem Bovendien kunnen ze, als ze niet van een gerenommeerde bron komen, ook slechte code bevatten die dan de automatische herstarts kan veroorzaken.

  De reden hiervoor is dat sommige uitbreidingen kunnen voorkomen dat je de laptop helemaal uitschakelt. Omgekeerd kan dit ook andersom werken en kan uw Chromebook niet aanblijven.

  Wat we zouden aanraden is om hier even over na te denken. Ask welke extensies je hebt gedownload op ongeveer hetzelfde moment dat dit probleem begon. Dan, zodra u uw verdachte/s identificeert, verwijdert u het gewoon. Als alternatief zou u kunnen proberen om uw apparaat in gastmodus te draaien. Dit zal u toelaten om het apparaat te gebruiken zonder enige apps en extensies.

  1. Er kunnen wat oplaadproblemen zijn

  Af en toe kunnen dit soort problemen worden veroorzaakt door de eenvoudigste factoren. Daarom denken we dat het volgende meest waarschijnlijke ding is dat de oplaadfunctie niet goed werkt. Dus, om dit uit te sluiten, hoeven we alleen maar te doen zet het apparaat aan en zorg er dan voor dat de lader is zo goed mogelijk aangesloten op zowel het als de voeding.

  Bovendien is het ook de moeite waard om te controleren of er geen schade is aan de kabel zelf. Als u bijvoorbeeld tekenen van rafeling langs de kabel opmerkt, moet dit onderdeel volledig vervangen.

  Terwijl we problemen met de voeding aan het diagnosticeren zijn, kunnen we net zo goed een probleem met het stopcontact dat u gebruikt uitsluiten. Wat we aanraden is om te doen aansluiten een ander apparaat naar dit stopcontact en kijken of die goed werkt.

  Als dit niet het geval is, kan dit de oorzaak zijn van uw problemen met opnieuw starten! Eenvoudig gezegd, zorg ervoor dat uw laadapparatuur werkt voordat de Chromebook helemaal afschrijven. Misschien moet het laadgerei vervangen worden.

  Zie ook: Universal Global Scientific Industrial Op mijn netwerk
  1. Is de Chromebook oververhit?

  Problemen met opnieuw opstarten kunnen ook worden veroorzaakt doordat het apparaat simpelweg onder meer druk gezet dan waarvoor het ontworpen is. Wanneer dit gebeurt, is het gebruikelijk dat een apparaat oververhit raakt.

  Dan, om zichzelf te beschermen tegen ernstige schade, zal het gewoon zichzelf een pauze geven voor een tijdje en opnieuw opstarten of afsluiten. Dus, als u uw Chromebook gebruikt om websites te laden, games te spelen en naar muziek te luisteren allemaal tegelijk, kan dit de bron van uw problemen zijn.

  Als het toestel niet zo warm aanvoelt, schrijf dit dan niet af als een factor van belang. Het kan nog steeds vrij hoge temperaturen hebben aan de binnenkant, waar het belangrijk is.

  Als dit een nieuw probleem is dat u net hebt opgemerkt, stellen wij voor het apparaat enige tijd uitgeschakeld houden waardoor de interne componenten ruimschoots de tijd krijgen om af te koelen en weer te gaan werken. Een andere oorzaak van dit probleem is slechte ventilatie, waardoor de warmte zich ophoopt. Hiervoor kunt u gewoon al het stof opruimen in de apparaten poort zodat het beter kan ademen.

  1. Probeer een harde reset

  Eerder in dit artikel hebben we aanbevolen om een zachte reset uit te voeren. Deze stap is ongeveer hetzelfde, maar dan aanzienlijk opgevoerd. Een harde reset zal alle bugs of fouten verwijderen die ervoor gezorgd hebben dat het toestel zichzelf opnieuw opstart. Het zal ook alle hardware opnieuw opstarten. Er is echter een nadeel aan verbonden waar je je bewust van moet zijn. Het kan heel wat van je bestanden verwijderen.

  Voordat u deze reparatie uitvoert, is het misschien een goed idee om een back-up te maken van alle bestanden en dingen die belangrijk voor u zijn. Daarna volgt u gewoon deze instructies om de harde reset uit te voeren. Het eerste wat u moet doen is de Chromebook uitschakelen.

  Zodra u dat hebt gedaan, is het volgende wat u moet doen houd de verversingsknop ingedrukt Terwijl u die knop ingedrukt houdt, moet u vervolgens op de aan/uit-knop drukken en de vernieuwingsknop ingedrukt houden terwijl uw Chromebook wordt ingeschakeld.
  Dennis Alvarez
  Dennis Alvarez
  Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.