Vizio bedrade verbinding verbroken: 6 manieren om te repareren

Vizio bedrade verbinding verbroken: 6 manieren om te repareren
Dennis Alvarez

vizio bedrade verbinding verbroken

Tegenwoordig is het zeldzaam om een ouderwetse niet-slimme tv in een slang te zien. Nu het internet steeds toegankelijker is geworden in delen van de wereld waar dat voorheen niet het geval was, is dat alleen maar logisch.

Natuurlijk zijn er genoeg merken die aan deze voortdurende vraag naar hogere beeld- en geluidskwaliteit voldoen, en sommige steken met kop en schouders boven de rest uit.

Vizio is een merk dat we vrij hoog inschatten, maar toch is er altijd de kans dat er af en toe iets mis kan gaan. Immers, hoe ingewikkelder de apparatuur, hoe groter de kans daarop.

Het goede nieuws is dat dit soort problemen over het algemeen relatief klein zijn - zoals het probleem dat we vandaag gaan behandelen. Dus als u een Vizio gebruikt en een foutmelding krijgt dat de draadloze verbinding is verbroken, zouden de volgende stappen voldoende moeten zijn om het recht te zetten.

Problemen oplossen met Vizio bedrade verbinding verbroken probleem

Dit probleem zal bijna altijd te wijten zijn aan een instellingsprobleem of aan de internetverbinding. Zelden is het een aanwijzing dat de TV moet worden gesloopt en vervangen.

Daarom is dit zal de gids je niet vragen om iets te doen dat zo moeilijk is als het uit elkaar halen... en het repareren van complexe onderdelen. Dus, als je niet zo technisch van aard bent, maak je dan geen zorgen!

 1. Diagnose van problemen met uw internetnetwerk

Wanneer u een foutmelding krijgt dat uw Vizio TV de verbinding met het netwerk heeft verbroken, is de meest waarschijnlijke oorzaak (bar none) dat het probleem ligt bij uw netwerkapparatuur.

Dus, om die theorie te bevestigen of te weerleggen, is het eerste wat we aanraden om eerst te proberen een ander apparaat op uw thuisnetwerk aan te sluiten (of welk apparaat u doorgaans ook gebruikt om de TV van stroom te voorzien).

Zodra u een ander apparaat hebt aangesloten, moet u vervolgens probeer een internet snelheidstest om te zien of het netwerk de snelheden levert die ze zeiden toen je je aanmeldde. Dit kun je doen door simpelweg 'internet snelheidstest' in te typen in je gekozen browser.

Als blijkt dat dit apparaat al het internet krijgt dat het nodig heeft om te werken, betekent dit waarschijnlijk dat de de firmware/software van de TV is verouderd Als dit gebeurt, hoeft u alleen maar de nieuwste software- en firmwareversies naar de TV te downloaden, zodat deze optimaal kan functioneren.

Nu we hier toch zijn, is het ook een goed moment om volledig te controleren of de ethernetpoort van de TV geen schade heeft opgelopen. Dat gebeurt zelden, maar als dat wel het geval is, kan dat de bron van het probleem zijn. Een beschadigde poort zal vervangen moeten worden door een technicus.

Aan de andere kant, als het internet niet lijkt te werken met een van de apparaten die u hebt, is het enige wat u kunt doen contact opnemen met uw internetprovider en hen een diagnose laten stellen van de problemen met uw verbinding.

 1. Controleer uw DHCP-instellingen

Voor degenen die niet zo bekend zijn met hoe DHCP-instellingen werken Ze klinken misschien ingewikkeld, maar het enige wat ze echt doen is ervoor zorgen dat uw tv en uw router optimaal met elkaar communiceren.

Daarom is het altijd een goed idee om bij connectiviteitsproblemen eens naar deze instellingen te kijken. Als je geen idee hebt wat je hier doet, volg dan gewoon deze stappen en het zou moeten lukken. Het zal de situatie in ieder geval niet erger maken!

 • Het eerste wat je moet doen is de "menu" knop op uw afstandsbediening.
 • Kies dan "netwerk uit het menu en ga dan naar handmatige instelling.
 • In dit menu ziet u DHCP Gewoon een paar keer omschakelen. Als het uit was, zou je het moeten inschakelen. Als het aan was, gewoon weer uitschakelen.

Als u dat gedaan hebt, hoeft u alleen nog maar de TV opnieuw opstarten daarna en probeer de verbinding opnieuw. Met een beetje geluk zou dit voldoende moeten zijn om het probleem op te lossen. Zelfs als het deze keer niet lukt, raden we u toch aan deze te onthouden voor toekomstig gebruik.

 1. Probeer een eenvoudige herstart

Je hebt misschien gemerkt dat het lijkt alsof we onszelf hier herhalen. Nou, deze keer hebben we het niet alleen over het resetten van de TV. Deze keer gaan we alles dat betrokken is bij het laten werken van de TV opnieuw opstarten. Dus, dat is de TV, de router en de modem.

Het eerste wat u bij deze aanpak moet doen is zet eerst de TV uit en reset dan de router en modem Als we de tv uitzetten, trekken we voor de zekerheid de stekker eruit en laten hem minstens 30 seconden zo staan.

Zodra de modem en de router klaar zijn met resetten, kunt u nu sluit de TV weer aan. Nu is het alleen nog wachten tot de apparaten weer met elkaar beginnen te communiceren.

Omdat de TV zo lang uitgeschakeld is geweest, zou het interne geheugen gewist moeten zijn, waardoor de bug of storing die het probleem in eerste instantie veroorzaakte, hopelijk verdwenen is.

Daarmee is ook het probleem van het loskoppelen opgelost. Vergeet niet om de draden van de modem en de router opnieuw aan te sluiten zodra u al het andere hebt gedaan.

 1. Controleer de beveiligingsinstellingen van de router

Iets anders dat het probleem kan veroorzaken zijn enkele kleine verkeerde instellingen hier en daar. Van de instellingen die dit probleem kunnen veroorzaken, zijn de instellingen van de internetrouter en misschien een uitgeschakelde WPA-PSK (TKIP) verreweg de meest waarschijnlijke.

Vizio-tv's zijn ontworpen om op hun best te werken wanneer deze instelling is ingeschakeld, dus we gaan de status daarvan controleren voordat we verder gaan. Als u niet zeker weet hoe u dat moet doen, volgt u gewoon de onderstaande stappen.

 • Het eerste wat u moet doen is het IP-adres van de router die u gebruikt invoeren in de browser van uw keuze.
 • Je zal nu gevraagd om in te loggen Als u nog nooit een naam en wachtwoord hebt ingesteld, zijn dat waarschijnlijk respectievelijk 'admin' en 'password'.
 • Open nu het tabblad instellingen in het menu en ga dan naar ' veiligheid .
 • Hier kunt u de WPA-PSK (TKIP) inschakelen. Wij raden u sterk aan deze ingeschakeld te houden om de TV goed te laten werken.
 1. Controleer de toestand van uw kabels

Wanneer dit soort problemen zich voordoen, zijn we vaak te snel geneigd de schuld te geven aan de complexere elementen, terwijl we de eenvoudige dingen over het hoofd zien. Aangezien de hele opstelling gevoed door kabels is het zinvol ze af en toe te controleren om er zeker van te zijn dat ze goed werken.

Er is geen echte techniek voor. Eigenlijk hoeft u alleen maar langs de lengte van uw kabels te kijken en ervoor te zorgen dat er geen duidelijke tekenen van schade zijn. De verklikkerlichten dat een kabel gaar is, zijn gerafelde randen en blootliggende ingewanden.

Mocht je zoiets opmerken, gewoon de kabel verwijderen en vervangen met een fatsoenlijke van een goed merk.

Het kan verleidelijk zijn om de kabel zelf te repareren, maar vaak blijkt dat deze reparaties niet lang genoeg duren om de moeite waard te zijn.

Om te voorkomen dat er weer schade ontstaat, kunt u er het beste voor zorgen dat er geen scherpe bochten Sluit daarna alles weer netjes en stevig aan en u kunt aan de slag.

 1. Een fabrieksreset op de TV uitvoeren

Soms is een meer drastische actie nodig om van de moeilijker te verplaatsen bugs en glitches af te komen. Een reset is ideaal om van allerlei software misconfiguraties af te komen, zonder dat je elke instelling handmatig moet doorlopen.

Zodra u de fabrieksreset heeft uitgevoerd, zal de TV gaat uit en dan weer aan Vanaf hier moet je het opnieuw instellen, net zoals je deed toen je het voor het eerst kreeg.

Al je inloggegevens, apps en voorkeuren zijn dan vergeten. Het is een beetje lastig, maar de moeite waard als het werkt. Nu we je gewaarschuwd hebben voor de neveneffecten, lees je hier hoe je je Vizio TV reset.

 • Eerst moet je de "menu" knop op de afstandsbediening en ga dan naar 'systeem'.
 • Ze gaan in de "reset en versterker
 • Druk nu op 'reset TV naar fabrieksinstellingen

Dat zou genoeg moeten zijn om het te repareren.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.