Vertragen twee routers het internet? 8 manieren om dit op te lossen

Vertragen twee routers het internet? 8 manieren om dit op te lossen
Dennis Alvarez

Vertragen twee routers het internet

Wat doet een router?

Allereerst een kort idee over de router. Een router kan worden gedefinieerd als een kanaal dat het verkeer tussen een apparaat en het internet routeert. Dus als u in uw huis of kantoor bent en verbinding moet maken met het internet op uw telefoon of computer, zou de router het werk doen.

Meestal zijn er in huizen of kantoren apparaten die een internetverbinding nodig hebben om mee te werken, zoals pc's, smartphones, printers, tablets en smart-tv's. Een router kan al deze apparaten dekken en ze op hun gemak toegang geven tot het internet, zodat er een netwerk ontstaat.

Wanneer er verschillende apparaten op de router zijn aangesloten, wordt het een uitdaging om onmiddellijke en correcte informatie te verstrekken die een goede router met succes kan beheren.

Modem

Het werk van een modem bestaat erin een internetverbinding van uw internetprovider naar uw plaats te brengen. Daarna maakt hij verbinding met de router, waardoor uw aangesloten apparaten thuis of op het werk probleemloos kunnen internetten.

Schakel

Voor elk netwerk zijn switches belangrijke bouwstenen. Ze verbinden verschillende apparaten binnen hetzelfde gebouw. De apparaten waarmee ze verbinding maken zijn onder meer pc's, smartphones en een server, zodat ze met elkaar kunnen praten en informatie kunnen delen.

Er zijn twee soorten schakelaars, onbeheersbare schakelaars en beheersbare schakelaars. Bij onbeheersbare schakelaars is configuratie niet nodig.

Je hoeft ze alleen maar aan te sluiten en ze werken, terwijl dat bij beheerbare switches niet het geval is. Beheerbare switches moeten altijd worden geconfigureerd, omdat ze meer functies, een betere beveiliging en meer flexibiliteit bieden.

WAP (Draadloos Toegangspunt)

Een draadloos toegangspunt, meestal AP (access point) genoemd, is een apparaat dat andere wifi-apparaten met een bekabeld netwerk verbindt. Zij vormen een lokaal netwerk dat bekend staat als WLAN.

Draadloze routers werken met stand-alone AP-eenheden en geven connectiviteit aan thuisnetwerken. Wanneer u online gaat met uw laptop of tablet, werkt het apparaat via een toegangspunt om toegang te krijgen tot het internet zonder een kabel te gebruiken.

Vertragen twee routers de router?

Als een router verbinding maakt met een modem, zorgt hij voor snellere internetactiviteit. Als een tweede router zich aan de ethernetzijde van de gateway-router bevindt, zou hij op ethernetsnelheid kunnen routeren.

In dat geval zou het gebruik van twee routers uw netwerkconnectiviteit niet moeten vertragen, maar als dat wel het geval is, zijn er wellicht verschillende factoren die u moet zoeken naar een betere connectiviteit.

1. Te veel gebruikers

Als er in een woning meerdere gebruikers op één router zijn aangesloten, valt de netwerkverbinding weg omdat ze allemaal op een bepaald moment informatie ontvangen, delen of verzenden. U moet het aantal gebruikers dat op één verbinding is aangesloten, vaststellen.

2. Powerline- of Wi-Fi-uitbreidingen gebruiken

Een kleine doos, Wi-fi extender is een apparaat dat wordt aangesloten op het stopcontact. Het gebruik van Wi-Fi extenders helpt bij het verstrekken van Wi-Fi connectiviteit naar een andere hoek van het huis. Deze apparaten doen niets anders dan storingen toevoegen en situaties erger maken.

3. Zwaar overbelaste Wi-Fi-kanalen

Wi-Fi-kanalen kunnen zwaar verstopt raken omdat uw router wordt omringd door honderden andere netwerkkanalen, en de beschikbare frequentiebandbreedte te klein is om alle kanalen met elkaar te verbinden.

Gebruik hiervoor moderne routers die de beste verbinding voor uw kanaal kiezen.

4. Problematische apparaten

De apparaten die zijn aangesloten op een bedrade verbinding kunnen een bron zijn van slechte netwerkconnectiviteit in uw huis. Als u met een dergelijk probleem wordt geconfronteerd of deze apparaten in uw huis en werkgebied hebt, is een suggestie dat u al deze apparaten moet loskoppelen om van de verbindingsproblemen af te komen.

5. Trage server

Alle internetpakketten, ongeacht waar u voor betaalt, maken gebruik van een domeinnaamsysteem - ook wel DNS genoemd. Telkens wanneer u een webadres in de browser typt, gebruikt u een DNS.

Het lijkt meer op een telefoonboek en vertaalt het fysieke IP van de server waarop het zich bevindt naar het menselijk leesbare webdomein. Het gebruik van DNS is niet alleen onbetrouwbaar maar ook traag. U moet uw DNS-instellingen wijzigen voor een betere verbinding.

6. Te veel apparaten

Het is mogelijk dat het aantal apparaten dat op een enkele router is aangesloten groter is dan zijn connectiviteitslimiet. Onze huizen staan vol met verschillende met internet gevulde apparaten zoals smartphones, laptops, tablets, enz.

Elk van deze gebruikt een Wi-Fi-netwerk - waardoor de beschikbaarheid en de snelheid van de verbinding wordt beperkt. Upgrade uw verbinding naar een nieuwer model router.

7. Signaalstoring

De belangrijkste factor die de snelheid van uw netwerk beïnvloedt, hangt af van de plaatsing van de router. Signalen worden vervormd wanneer zij op de gebouwen stuiten.

Routers zenden signalen uit op een frequentie van 2,4Ghz en 5Ghz. Daarvan is het 5Ghz netwerk sneller en biedt het betere connectiviteit aan uw apparaten wanneer ze gekoppeld zijn aan een Wi-Fi router. Maar een dikke betonnen muur of vloer kan de volledige signalen afkomstig van de 5Ghz frequentie tegenhouden.

8. Netwerkkabels

Een belangrijke factor in de downactiviteit van het netwerk zijn de netwerkkabels. Hoe ouder ze worden, hoe trager de connectiviteit die ze bieden.

De eenvoudigste manier om de leeftijd van een kabel te controleren is te kijken naar de specificaties van het Cat-nummer. Cat 5 is de oudste en langzaamste van allemaal. Hij biedt dus een lagere snelheid en slechte connectiviteit, terwijl Cat-5e, de meest gebruikte, een betere dekking garandeert. Cat6/6a is de snelste van allemaal, omdat het de nieuwste is.

Probeer te achterhalen wat uw verbindingssnelheid vertraagt wanneer er twee routers in hetzelfde huis zijn. Zoek het probleem uit en los het op voor betere resultaten. Kies wijselijk de positie van de plaatsing van de router omdat deze de connectiviteit sterk beïnvloedt.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.