Verhoogt het overbruggen van verbindingen de snelheid?

Verhoogt het overbruggen van verbindingen de snelheid?
Dennis Alvarez

Verhoogt het overbruggen van verbindingen de snelheid

Internetgebruikers zijn altijd op zoek naar manieren om hun internetverbinding op de een of andere manier te versnellen zonder te moeten kiezen voor duurdere pakketten met hogere snelheden.

Netwerkoverbrugging is vaak iets wat gebruikers verkeerd zien als een middel om hun internetverbinding te versnellen. Waarom zeg ik fout? Ik zal je vertellen waarom.

Want het overbruggen van twee internetverbindingen, verhoogt de snelheid geenszins. In dit artikel zullen we kijken naar enkele logische verklaringen waarom netwerkoverbrugging niet de oplossing is voor trage internetsnelheden.

Veel gebruikers hebben ons gevraagd of ze twee of meer internetverbindingen kunnen overbruggen om hogere snelheden te verkrijgen. Nou, directe overbrugging zal niet het gewenste resultaat opleveren.

Om dat te bereiken zijn enkele grote veranderingen in het proces nodig. Lees verder om daar meer over te weten te komen.

Wat is netwerkoverbrugging?

Een netwerkbrug wordt verondersteld een computernetwerkapparaat dat één enkel geaggregeerd netwerk creëert uit verschillende andere communicatienetwerksegmenten.

Dit proces waarbij een computer een brug slaat naar een ander netwerksegment wordt netwerkbridging genoemd. Vergeet niet dat bridging iets heel anders is dan routing.

Verhoogt het overbruggen van verbindingen de snelheid?

Niet echt. Daarom:

Bridging maakt gebruik van twee verschillende uitgangen van twee verre stromen.

Als u bijvoorbeeld zwaar aan het gamen bent met een verbinding met de server (laten we aannemen dat server A) over een routerverbinding (laten we aannemen dat router A), dan is zou u uw internetsnelheid niet kunnen verhogen als u router B naar server A gebruikt.

Je hoofdserver zou niet kunnen begrijpen wat je probeert te bereiken... als uw belangrijkste internetverbinding zou zijn die via router A, server A en hun IP-adressen lopen.

Het bovengenoemde praktijkvoorbeeld toont aan waarom geen enkele directe verbinding/overbrugging uw verbinding ooit zou versnellen.

Echter, er zijn een paar manieren waarop u uw internetsnelheid kunt verhogen: meerdere en onafhankelijke verbindingen Bijvoorbeeld zoals een peer-to-peer verbinding die geen gebruik maakt van de hoofdserver is een manier om de internetsnelheid te verhogen.

Zijn er voordelen om netwerkoverbrugging te gebruiken?

Alleen omdat netwerk bridging geen nut heeft om uw verbinding te versnellen, betekent dat niet dat de functie volledig nutteloos is. In feite is er geen enkele computerfunctie die geen enkel nut heeft.

Netwerkbruggen bieden de volgende voordelen:

  • Netwerkbruggen uw bestaande internetnetwerk uitbreiden als een repeater
  • Veel verkeer kan sterk worden verminderd door een passend gebruik van netwerkbruggen die de media voor netwerkcommunicatie onderverdelen
  • Netwerkbruggen ruimte geven voor extra bandbreedte aan elk knooppunt in een netwerk
  • Botsingen worden sterk verminderd door de invoering van netwerkbruggen.
  • De infrastructuur van een verbinding wordt vergemakkelijkt door netwerkoverbrugging

Conclusie:

Het is nogal onmogelijk voor de overbrugging om uw internetverbindingssnelheden te verhogen als bijproduct van het gebruik voor het eigenlijke doel als u bijvoorbeeld veel LAN/WAN-verbindingen tegelijk gebruikt.

Snelheidsverhoging is dus niet de primaire functie van netwerkoverbrugging.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.