Vergelijk Sonic Internet vs Comcast Internet

Vergelijk Sonic Internet vs Comcast Internet
Dennis Alvarez

Sonic Internet vs Comcast Internet

In dit nieuwe tijdperk, vol geavanceerde en hightech slimme apparaten, is snel internet als zuurstof. Iedereen heeft het nodig om een gemakkelijk en comfortabel leven te leiden.

Of je nu praat met je lieve oude vrienden of je kijkt naar je favoriete films of je maakt je huis schoon, bijna alle soorten computerapparatuur of huishoudelijke gadgets vereisen een internetverbinding. Het zal niet verkeerd zijn om te zeggen dat de wereld nu afhankelijk is van de internetdiensten.

Maar de markten zijn vol met verschillende netwerken en het is echt een moeilijke keuze om te maken als het gaat om het kiezen van een enkele verbinding waarvan al uw activiteiten zullen afhangen, dus uiteraard moet het de beste zijn. Hier komen we een strijd tegen tussen Sonic Internet VS Comcast Internet en de functies, diensten en snelheid die zij aanbieden.

Sonic internetverbinding

Sonic is een particulier internet- en telecommunicatiebedrijf dat in 1994 is opgericht ten dienste van de bevolking van Californië, VS. Hun glasvezelnetwerk belooft de mensen de beste internetconnectiviteit te bieden via de meest geavanceerde technologie die beschikbaar is.

Glasvezel is een vrij bekende productmethode op het gebied van netwerkverbindingen die in staat is gegevens over te brengen via lichtsnelheid. Het maakt gebruik van kleine en flexibele glasstrengen voor netwerkverbindingen. Het zorgt niet alleen voor een razendsnelle internetsnelheid, maar het biedt ook bescherming aan de netwerksignalen.

De verbindingen zijn niet gevoelig voor krachten van buitenaf en kunnen het netwerk gemakkelijk standhouden tegen obstakels als stroomuitval, slecht weer, veroudering en roest, of lange afstanden. Zo krijgt u de snelste en meest betrouwbare, internetverbinding tot uw beschikking.

Xfinity Comcast Internet Services

Xfinity is in feite de telecommunicatiedochteronderneming van Comcast Corporation, die ongeveer 39 jaar geleden in 1981 werd opgericht als Comcast cables en die de mensen in de hele Verenigde Staten van Amerika verschillende internetdiensten aanbiedt.

In 2010 kreeg het bedrijf een nieuwe naam voor zijn verschillende diensten, en het hogesnelheidsinternet van het bedrijf kreeg de naam Comcast Xfinity Internet Connection. Na vele ups en downs is Comcast nu de grootste internetprovider van de Verenigde Staten met in totaal ongeveer 26,5 miljoen klanten die gebruik maken van hun hogesnelheidsinternetverbinding.

Sonic Internet vs Comcast Internet vergelijken

Bij het vergelijken van de internetnetwerken van beide bedrijven zijn er enkele kenmerken die om aandacht vragen. Dit zijn de internetsignaaltransmissie, het dekkingsgebied, de aangeboden bandbreedte, de totale vergoeding en uiteraard de pakketprijs.

Signaaltransductie

Zoals hierboven besproken, gebruikt Sonic glasvezel voor zijn internetsignaaloverdracht, waardoor de meeste potentiële obstakels en hindernissen die een onderbreking van de signaalroute kunnen veroorzaken, worden geëlimineerd.

Ook biedt het internet een betere snelheid omdat de signalen ononderbroken van het ene punt naar het andere worden overgedragen zonder dat er problemen ontstaan.

Comcast biedt zijn internetverbindingen aan in de vorm van zowel kabelnetwerken als draadloze netwerkverbindingen.

Comcast gebruikt zijn uitgestrekte telecommunicatiekabels voor het leveren van internetverbindingen in de Amerikaanse regio's. Dit zorgt voor een efficiënte signaaltransductie voor internetverbindingen met een zeer hoge snelheid.

Dekkingsgebied

Het dekkingsgebied van de Sonic internetverbinding bevindt zich meestal binnen de delen van de Verenigde Staten. Sonic biedt internetfaciliteiten aan de inwoners van Californië en zorgt voor een betere dekking in alle delen van de stad.

In vergelijking met Comcast Company, dat de grootste is op het gebied van telecommunicatie, bestrijkt het de meeste regionale gebieden van de Verenigde Staten en biedt het zijn internetfaciliteiten aan een groter deel van de Amerikaanse bevolking aan. Door gebruik te maken van zijn kabellijnen kan Comcast een beter dekkingsgebied bestrijken dan Sonic.

De internetbandbreedte en -snelheid

Bandbreedte is in feite de snelheid van de internetverbinding. Het beschrijft de maximale hoeveelheid gegevensoverdrachtsnelheid van de internetverbinding of het netwerk. Het is de maat voor de hoeveelheid gegevensinformatie die via een specifieke netwerkverbinding in een bepaalde beperkte tijd naar iemand kan worden verzonden.

Aangezien Sonic Internet kabels gebruikt voor de signaaloverdracht, kunnen zij hun klanten een redelijke internetsnelheid bieden. Maar Comcast vermaakt hun gebruikers ongetwijfeld met een betere bandbreedte en een snelle internetverbinding door gebruik te maken van hun geavanceerde technologie van kabel- en draadloze verbindingen.

Totaal toegestane gegevens

De totale dataretentie is de maatstaf voor de totale omvang en hoeveelheid gegevensinformatie die over het internet kan worden verzonden met behulp van elk beschikbaar netwerk.

Het hangt af van het merk en het pakket dat u gebruikt voor uw dagelijkse internet surfen. Sonic biedt een goede deal van dataverkeer evenals Comcast die komt met verschillende internet pakketten voor haar klanten om uit te kiezen.

Aangeboden pakketprijzen

De prijs is meestal het maak- en breekpunt van elke beslissing en de belangrijkste zorg voor mensen. Het belangrijkste waar men aan denkt is de vergelijking van de internetpakketten die door beide netwerken worden aangeboden.

Sonic biedt drie verschillende pakketten aan, afhankelijk van uw locatie, namelijk Fusion (x1, x2), FTTN (x1, x2) en Fiber, terwijl Comcast daarentegen, als groter netwerk, op diezelfde locaties betere snelheden kan bieden.

De prijs van Sonic lijkt veel eerlijker. Je begint met een vaste prijs volgens een promotie die meestal laag is en na de promotie gaat hij over in een maandelijkse prijs die niet snel verandert terwijl de 250mbps-lijn van Comcast 95$ kost, zelfs na 4 jaar gebruik.

Conclusie

Sonic Internet VS Comcast Internet heeft zijn eigen aparte voor-en nadelen. Comcast Internet snelheid hangt af van het gebied. Het is zeker beter, maar kost een fortuin in vergelijking met de sonische internet, die glasvezel net dat relatief goedkoper biedt.

Comcast heeft een grotere netwerkverbinding die een betere snelheid en een betere dekking biedt voor mensen in de meeste delen van de VS, gewoon omdat het een enorm bedrijf is. Maar Sonic heeft een goede reputatie, ook al is het klein. Het biedt glasvezelnet in San Francisco, Brentwood en breidt zijn gebied uit.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.