Ventilatoren gaan willekeurig omhoog: 3 manieren om dit op te lossen

Ventilatoren gaan willekeurig omhoog: 3 manieren om dit op te lossen
Dennis Alvarez

fans gaan willekeurig omhoog

Gaming PC is geen grap en dat is sommige ernstige rekenkracht en hardware die u bouwen om het mogelijk te maken voor u om te spelen die uitgebreide games op uw PC. Die macht komt met bepaalde factoren die je nodig hebt om voorzichtig te zijn over en het hebben van de PC warmte is een van hen.

Hoe slimmer je processor en GPU, hoe meer warmte hij zal produceren omdat hij veel meer informatie zal verwerken dan je gewone computer. Je krijgt verschillende soorten ventilatoren voor je CPU en GPU die je zullen helpen met het afvoeren van al die warmte en je hardware veilig en koeler houden.

Als u merkt dat uw ventilatoren willekeurig aanzwellen, zijn er een paar dingen waar u voor moet zorgen.

Fans gaan willekeurig omhoog

1) Overklokken uitschakelen

Deze ventilatoren worden geleverd met temperatuursensoren en als ze merken dat de temperatuur van je hardware meer stijgt dan zou moeten, zullen ze opvoeren om efficiënt de optimale temperatuur van je CPU en GPU te bereiken. Dat betekent dat als je pc oververhit raakt, de ventilatoren automatisch een beetje sneller gaan draaien om hem op een efficiënte manier af te koelen.

Dit kan worden veroorzaakt als u uw GPU of CPU overklokt, omdat de hardware dan oververhit raakt en de ventilatoren moeten overklokken om ervoor te zorgen dat ze efficiënt koelen. Om dit probleem op te lossen, moet u controleren of u uw hardware overklokt en deze eventueel uitschakelen.

Overklokken kan ervoor zorgen dat de hardware meer verhit raakt dan zou moeten, en dat zal niet alleen de ventilatoren opdrijven, maar kan ook gevaarlijk zijn voor de hardware die je op je PC hebt en deze op langere termijn beschadigen, of de levensduur van je hardware zeker verminderen.

2) Ventilatorafvlakking inschakelen

Als u niet overklokt en de ventilatoren zonder reden willekeurig aanslaan, moet u ook de BIOS-instellingen controleren. Er zijn heel wat opties op geavanceerde CPU's en hun BIOS en het afvlakken van de ventilatoren is er daar één van.

Fan smoothing klokt de ventilatoren op optimale snelheid, zodat ze constant op de juiste snelheid kunnen draaien om je PC koel te houden en niet tegelijkertijd te laten opwarmen. Je moet naar het BIOS gaan en daar fan smoothing inschakelen en dat zal je zeker perfect helpen om ervoor te zorgen dat je later niet met dergelijke problemen te maken krijgt.

3) Ventilatorcurve verhogen

Het is ook mogelijk dat je PC meer warmte produceert dan je ventilatoren kunnen afvoeren, waardoor ze op hol slaan.

De beste manier zou zijn om de curve van de ventilator handmatig te verhogen en hem aan te passen aan de juiste snelheid waar ze normaal kunnen werken en u zult in staat zijn om ervoor te zorgen dat u achteraf niet te maken krijgt met dergelijke problemen en dat zal u perfect helpen om het probleem voorgoed op te lossen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.