TracFone gegevens niet werken: 5 manieren om te repareren

TracFone gegevens niet werken: 5 manieren om te repareren
Dennis Alvarez

TracFone gegevens werken niet

Voor degenen onder ons die een uitgebreide mobiele dienst willen zonder contract, is Tracfone de voor de hand liggende keuze. Ze hebben hun positie als een van de populairste telefoondiensten zonder contract in de VS verstevigd en worden algemeen beschouwd als de beste die er zijn als het gaat om het aanvinken van alle belangrijke vakjes.

Om te beginnen is de dienst vrij goedkoop, wat altijd een goed begin is. Daarnaast krijg je een solide dienst die zelden hapert of op grote schaal complicaties ondervindt. Hoewel dit allemaal heel belangrijk is, hebben ze nog een extra truc achter de hand waarmee ze zich onderscheiden van hun concurrenten.

Natuurlijk, we hebben het over het feit dat je nog steeds kunt kiezen uit een hele reeks van de nieuwste telefoons. En, je krijgt om dit te doen zonder absoluut vernietigen van uw portemonnee. In plaats daarvan kunt u gewoon toevoegen aan uw maandelijkse factuur. In wezen krijg je het beste van beide werelden met TracFone.

We beseffen echter wel dat u dit niet zou lezen als uw dienst altijd probleemloos zou werken. Helaas is de trieste waarheid dat er niet zoiets bestaat als een 100% betrouwbare dienst. Misschien komt dat ooit, maar we zijn nog ver verwijderd van die realiteit.

Helaas is TracFone, hoewel een kwaliteitsdienst, geen uitzondering op deze regel. In feite zijn netwerkproblemen met TracFone niet zo ongewoon. De reden hiervoor is simpelweg dat ze geen eigen set torens hebben. De reden hiervoor? TracFone is een MVNO.

Wat is een MVNO?... Waarom werkt TracFone Data niet?...

Deze afkorting staat voor "Mobile Virtual Network Operator". Wat een MVNO typeert is dat zullen ze geen eigen torens bezitten of hun eigen signalen uitzenden. In plaats daarvan huren zij deze hardware van andere bedrijven om hun dienst te verlenen.

Helaas betekent dit dat hun service slechts zo goed is als de entiteit waarvan zij de torens huren. In wezen is het idee erachter vrij eenvoudig, maar het brengt wel wat extra effecten en complicaties met zich mee die de hele reden achter uw gebrek aan service op dit moment kunnen verklaren.

Hoe werkt het?

TracFone is waarschijnlijk de grootste MVNO in de hele VS en gebruikt torens van verschillende gerenommeerde bedrijven zoals Verizon, AT&T en Sprint. Doordat zij deze torens van verschillende bedrijven hebben gehuurd, is het de bedoeling dat u zelfs op de meest afgelegen plaatsen in het land ontvangst kunt krijgen.

Dus, wanneer dit alles werkt, kunt u wedden dat TracFone is eigenlijk een van de beste diensten die er zijn. Echter, waar problemen ontstaan is wanneer TracFone heeft moeite met het kiezen van welke toren te verbinden met op een bepaald moment.

De keerzijde

Hoewel het waar is dat TracFone torens huurt van vrijwel elke andere dienstverlener, is het niet noodzakelijkerwijs een gegeven dat elke toren in het gebied waar u zich bevindt door hen wordt gehuurd. Het is dus mogelijk dat u zich in een gebied bevindt waar de enige toren die door hen wordt gehuurd vrij ver van u verwijderd is.

Natuurlijk, Wanneer dit gebeurt, ervaart u een zwak of helemaal geen signaal. Bijgevolg zijn er velen onder u die merken dat dit probleem zich manifesteert in de vorm waarin u weinig of geen toegang krijgt tot uw gegevens. U vraagt zich dus misschien af of er een manier is om dit alles te omzeilen. Wel, wij hebben misschien goed nieuws voor u!

Wat te doen als uw TracFone gegevens niet werken?

Zoals we hebben vermeld, is TracFone over het algemeen eigenlijk een vrij betrouwbare dienst die het overgrote deel van de VS bereikt. Door automatisch verbinding te maken met de torens die u het beste signaal geven, is het de bedoeling dat uw signaal nooit wegvalt. Nou ja, dat is wat er zou moeten gebeuren, althans.

Er zijn nog heel wat gevallen waarin dit allemaal kan mislukken. In de meeste gevallen zult u nog steeds het internetteken kunnen zien, terwijl sommigen van u helemaal geen ontvangst hebben. Aangezien dit een behoorlijk vervelend probleem is, dachten we dat we deze kleine gids zouden samenstellen om u te helpen alles weer aan de praat te krijgen.

1) Probeer uw telefoon opnieuw op te starten

Toegegeven, deze oplossing klinkt misschien een beetje te simpel om ooit effectief te zijn, maar u zou wel eens verbaasd kunnen zijn hoe vaak het probleem hiermee volledig is opgelost. Een technisch apparaat opnieuw opstarten is ideaal om bugs en vreemde fouten te verwijderen die de prestaties belemmeren. Dus, hoewel het misschien niet altijd werkt, is het altijd het proberen waard.

Wat er gebeurd kan zijn, is dat je telefoon vastzit in een lus waarin hij herhaaldelijk probeert iets te laden. Aan de andere kant kan het zijn dat er te veel applicaties tegelijk draaien, waardoor hij trager wordt.

Daarnaast is er ook een grote kans dat je telefoon verbonden is met de verkeerde toren in plaats van de toren die het dichtst bij je in de buurt staat. In beide gevallen kan dit het probleem meteen oplossen.

Om uw telefoon opnieuw op te starten, alles wat je hoeft te doen is schakel hem uit en wacht een paar minuten voordat je hem weer aanzet. Door dit te doen, worden alle instellingen die onlangs zijn toegevoegd, gewist en het zou zich dan opnieuw moeten instellen op een veel optimalere manier.

In de toekomst, als u problemen zoals deze ondervindt, zijn er ook verschillende andere kleine dingen die u kunt doen om het op te lossen. U kunt bijvoorbeeld de vliegtuigmodus in- en uitschakelen, of u kunt de gegevensverbinding uitschakelen. Beide methoden hebben de mogelijkheid om het probleem binnen een paar seconden op te lossen.

2) Probeer uw firmware te updaten

Als de vorige tips niet het gewenste effect hebben gehad, is de kans groot dat het probleem veel ernstiger is dan we hadden verwacht. Er zijn echter nog een paar dingen die u kunt doen. Voordat we beginnen, laten we bespreken wat firmware is. Waar uw firmware voor dient, is het bedienen van alle hardware-elementen van uw telefoon.

Net als bij software is het mogelijk dat uw firmware na verloop van tijd vastloopt of fouten begint te ontwikkelen. Normaal gesproken worden deze fouten en bugs allemaal opgelost door de ontwikkelaars, die bekend staan om het maken van consistente updates om al deze problemen te verhelpen. Dus, hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je alle beschikbare updates hebt gedownload.

Als u verouderde software of firmware gebruikt, kan dat de prestaties van uw apparaten in gevaar brengen. Controleer daarom altijd de instellingen van uw telefoon op updates. Als er een uitstaande is die door de fabrikanten wordt aanbevolen, download deze dan onmiddellijk.

Om te voorkomen dat dit probleem zich regelmatig voordoet, kun je het beste de auto-update functie aanzetten. Op die manier hoeft u niet voortdurend zelf handmatig te controleren op updates.

3) Gebruikt u een VPN?

Hoewel het gebruik van een VPN veel voordelen heeft, werken ze niet noodzakelijkerwijs op elk netwerk zoals het hoort. In het ergste geval kunnen ze je internetinstellingen volledig overhoop halen, waardoor je absoluut geen kans hebt om een verbinding tot stand te brengen. Kijk dus even of je een VPN gebruikt. Als dat zo is, raden wij u aan het onmiddellijk uit te schakelen.

Hierna moet u uw internetinstellingen opnieuw bekijken en terugzetten naar de standaardinstellingen. Helaas, als zelfs dit geen positieve resultaten oplevert, heb je eigenlijk geen andere keuze dan de VPN te verwijderen en je telefoon opnieuw op te starten. Met een beetje geluk zou dat het probleem voor eens en altijd moeten oplossen.

4) De SIM verwijderen en opnieuw plaatsen

Hoewel dit niet zo vaak voorkomt, kan het hele probleem te maken hebben met de plaatsing van uw SIM in de telefoon. Gewoon eruit halen en er weer in stoppen. Controleer daarna of er verandering is opgetreden. Zo niet, dan is het tijd voor de laatste stap.

5) Neem contact op met de klantenservice

Helaas, als niets anders heeft gewerkt tot nu toe, is er slechts één manier van actie over voor u. Gelukkig, TracFone hebben een redelijk goede reputatie voor de klantenservice, dus zouden ze in staat moeten zijn om je snel weer aan het werk te krijgen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.