TP-Link Deco niet verbinden met het internet (6 stappen om op te lossen)

TP-Link Deco niet verbinden met het internet (6 stappen om op te lossen)
Dennis Alvarez

tp link deco maakt geen verbinding met internet

Wanneer u laat thuiskomt van uw werk en een film moet bekijken zonder te bufferen, wilt u een sterke internetverbinding. Of om belangrijke e-mails te versturen en grote bestanden in enkele seconden te downloaden.

U zou waarschijnlijk veel moeite doen om een van de beste internetdiensten op de markt te vinden en de modernste apparatuur aan te schaffen om van een hoge snelheid en consistentie te kunnen genieten.

Het is echter nooit gegarandeerd dat het netwerk geen problemen geeft; de apparatuur kan echter moeite hebben om verbinding te maken met het netwerk, wat behoorlijk frustrerend kan zijn, vooral wanneer men probeert vast te stellen waar het probleem is opgetreden.

Dit kan onder meer leiden tot hardware die niet met elkaar communiceert, geen internetverbinding en een instabiel netwerk.

TP-link Deco is een uitstekende manier om de capaciteit en prestaties van uw netwerk te verhogen. Het biedt u een snellere en stabielere verbinding dan uw standaardnetwerk.

Veel gebruikers hebben onlangs geklaagd over het feit dat hun TP-Link Deco geen verbinding maakt met het internet. En dat verbaast ons niet, want de Deco heeft onlangs enkele verbindingsproblemen vertoond, wat voor opschudding heeft gezorgd onder de gebruikers.

Hoewel netwerkhardware gevoelig is voor dergelijke problemen, kan het regelmatig voorkomen ervan verontrustend zijn omdat ze worden veroorzaakt door configuratie , setup of installatie kwesties Er zijn nog andere redenen die we zullen bespreken.

Dus, als uw TP-Link Deco geen verbinding maakt met het internet, volg dan deze stappen om het probleem op te lossen.

  1. Controleer uw router/modem:

TP-link Deco wordt aangesloten op uw router of modem hardware, die de apparatuur voorziet van een netwerkverbinding.

Als u problemen ondervindt met de internetverbinding van Deco, moet u eerst uw hoofdhardware controleren op eventuele problemen.

Als uw modem/router werkt niet goed Het kan de prestaties van uw Deco beïnvloeden, ongeacht hoe goed deze is geconfigureerd en geïnstalleerd. Koppel dus eerst de Deco-verbinding los van de modem.

Sluit een ander Ethernet-apparaat aan op de poort. Gebruik dezelfde kabel op dezelfde poort zodat eventuele problemen met een van beide worden gedetecteerd.

Controleer de internetverbinding na verbinding met een ander apparaat. Als dit het geval is, ligt het probleem bij de Deco die u op uw modem hebt aangesloten. Mogelijk moet u deze opnieuw op het netwerk installeren om te zien of dit verschil maakt.

Als het internet niet werkt, maakt uw modem waarschijnlijk geen verbinding met de TP-link Deco. In dit geval moet u contact opnemen met uw internetprovider om het probleem te melden.

  1. LED-status op Deco:

De status van de LED's van uw hoofddeco kan ook veel onthullen over de prestaties van uw hardware.

Zoek in dat verband naar een rood licht Dit geeft aan dat er geen communicatie heeft plaatsgevonden tussen de modem en de Deco.

Als dit het geval is, koppel dan de Ethernet-kabel los van de modem en wacht ongeveer 10 seconden. Sluit de kabel opnieuw aan en kijk of het rode lampje uitgaat. Het is ook mogelijk dat u een kapotte of slecht werkende Ethernet-kabel gebruikt.

Zorg er dus voor dat uw aansluitingen goed vastzitten en dat de kabel in goede staat verkeert.

  1. Maak verbinding met het juiste netwerk:

Omdat TP-link zowel bekabelde als draadloze verbindingen ondersteunt, kunnen er wat problemen ontstaan bij ethernetverbindingen, maar meestal lost het overschakelen op een nieuwe kabel of het maken van een vaste verbinding op de poort het probleem op.

Maar als het gaat om Wi-Fi-verbindingen, wordt het iets ingewikkelder. Als uw Deco draadloos is aangesloten, moet u ervoor zorgen dat u verbonden met het juiste netwerk .

Dit kan een probleem zijn als uw hoofdnetwerk en Deco-netwerk gescheiden zijn.

Installeer de Deco app op uw telefoon om ervoor te zorgen dat uw netwerk goed wordt beheerd. U kunt dan kiezen voor Netwerk en dan Meer uit het menu. Navigeer naar Wi-Fi instellingen en bevestig daar de SSID van uw netwerk.

Zorg er ook voor dat u verbinding maakt met de hetzelfde wachtwoord Deze kleine fouten kunnen soms tot grote problemen leiden.

  1. Snelle roaming:

Sommige functies bieden u een geweldige verbinding, maar u weet nooit of ze de oorzaak zijn van de verbindingsproblemen van uw netwerkhardware.

Daarover gesproken, de snelle roamingfunctie van de Deco kan zowel een positief als een negatief effect hebben. Het apparaat waarmee u probeert verbinding te maken kan onverenigbare met deze functie, wat de internetverbinding fout veroorzaakt.

Als deze functie is ingeschakeld, moet u deze dus uitschakelen. Navigeer naar de Meer knop in de Deco app. Selecteer de Geavanceerde sectie en daar vindt u de instelling voor snelle roaming.

  1. Draai van het 5GHz netwerk;

TP-link Deco zal u voorzien van een dual-band netwerk die van band kunnen wisselen om u meer netwerkcapaciteit en -prestaties voor uw apparaten te bieden.

Werken op de 5 GHz-band kan echter soms moeilijk zijn omdat niet alle apparaten ermee compatibel zijn.

Als u een apparaat aansluit dat alleen 2,4 GHz ondersteunt, kunt u geen verbinding maken met het Deco-netwerk. Dus.., tijdelijk de 5GHz band en kijk of het apparaat verbinding maakt.

Open hiervoor de Deco app en selecteer de Netwerk optie. Selecteer vervolgens Meer en navigeer naar de pagina Wi-Fi-instellingen. Van daaruit zou je de 5GHz-band moeten kunnen uitschakelen. Sluit nu je toestel aan en test of het werkt.

  1. Herstart TP-Link Deco:

Opnieuw opstarten is een van de eenvoudigste en handigste methoden om verbindingsproblemen met netwerkhardware op te lossen. Soms is het enige wat uw apparatuur nodig heeft een verversen om de prestaties en functionaliteit van uw netwerk te verbeteren.

Koppel gewoon de Ethernet-kabel los die de Deco met de modem verbindt en laat beide apparaten ongeveer 10 seconden rusten voor een bekabelde verbinding. Wanneer u de kabel weer aansluit, zal uw Deco opnieuw opstarten.

U kunt ook de Deco-app starten en kiezen welke Deco-eenheid u opnieuw wilt opstarten. Klik op de knop in de rechterbovenhoek en selecteer Herstart .

Sluit nu een apparaat aan, bedraad of draadloos, en dit zou uw probleem moeten oplossen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.