Sony Bravia blijft opnieuw opstarten: 7 manieren om dit op te lossen

Sony Bravia blijft opnieuw opstarten: 7 manieren om dit op te lossen
Dennis Alvarez

Sony Bravia blijft opnieuw opstarten

Velen van ons kiezen er nog steeds voor om aan het eind van de dag te ontspannen en tot rust te komen door gewoon de tv aan te zetten en te kijken wat er op tv is. In sommige opzichten is dit in decennia niet veranderd. We hebben tegenwoordig alleen veel meer opties voor de manier waarop we van onze inhoud kunnen genieten. Tegenwoordig kunnen we met slimme tv's afstemmen op alle films en programma's die we willen, op elk moment.

Maar omdat deze apparaten veel complexer zijn dan de voorgaande, kunnen er helaas veel meer dingen misgaan.

Van al deze problemen lijken we de laatste tijd veel te horen over het probleem waarin een Sony Bravia zal gewoon vastlopen, zichzelf voortdurend herstarten en niet doen wat het zou moeten doen. Aangezien dat in het beste geval ongelooflijk frustrerend is, dachten we dat we deze kleine gids zouden samenstellen om je te helpen.

Bekijk onderstaande video: samengevatte oplossingen voor het probleem van de "herstartlus" op Sony Bravia TV

Hoe te stoppen uw Sony Bravia blijft herstarten

Voordat we beginnen, moeten we opmerken dat u geen bepaald niveau van technische vaardigheden nodig hebt om deze reparaties uit te voeren. De stappen zijn allemaal vrij eenvoudig. Bovendien vragen we u niet om iets uit elkaar te halen of iets te doen dat uw tv kan beschadigen. Met dat uit de weg, laten we beginnen aan onze eerste reparatie!

1) De software kan gecrasht zijn

Hoewel we deze gidsen gewoonlijk beginnen met een stap die u zelf kunt uitvoeren, moeten we deze keer beginnen met de meest waarschijnlijke oorzaak van het probleem. Een softwarecrash is verreweg de meest waarschijnlijke oorzaak achter dit herstartprobleem. Dit is vooral het geval als u onlangs een firmware-update hebt gedownload, die vervolgens tot een softwarecrash heeft geleid.

Het probleem is, dat je hier zelf niets aan kunt doen. Maar we moeten het toch uitsluiten als oorzaak voordat we verder gaan met de andere stappen. Om er zeker van te zijn dat het probleem niet bij hen ligt, bel ze dan snel op 1800-103-7799 en meld de software crash.

2) Probeer een fabrieksreset uit te voeren

Als blijkt dat het niet om een softwareprobleem gaat, is de volgende logische stap een fabrieksreset. Deze zijn geweldig voor het verwijderen van bugs en glitches. die mogelijk in het systeem terecht zijn gekomen. Er is echter een nadeel dat we eerst moeten noemen.

Een fabrieksreset wist uw persoonlijke instellingen - uw netwerkinstellingen, de apps die u hebt gedownload, etc. Ze zijn allemaal weg. In wezen is het dan net als op de dag dat u de tv kreeg. U moet hem opnieuw instellen. Als u uw Bravia nog nooit in de fabriek hebt gereset, leest u hier hoe dat in zijn werk gaat.

  • Om te beginnen moet u Haal de stekker van de TV uit het stopcontact.
  • Als de TV is losgekoppeld, houd de aan/uit-knop van de TV minstens 20 seconden ingedrukt.
  • Wacht op de witte LED-lampje te laten branden en vervolgens de TV weer aan te sluiten.
  • Zodra je de TV weer aan hebt, zou je op een welkom/installatie scherm moeten komen. Van hieruit kun je een begin het proces om alles weer op te zetten. Daarna zou het prima moeten werken.

3) Probeer een eenvoudige power reset

Aangezien u dit leest, gaan we ervan uit dat de fabrieksreset het probleem niet heeft opgelost. Het is tijd om iets eenvoudigers te proberen dat nog steeds effectief is - een power reset. Voor deze stap hoeft u alleen maar het volgende te doen Haal de stekker van de TV weer uit het stopcontact. Dan, laat het even zo zitten. of slepen zonder stroom.

Als die tijd voorbij is, gewoon weer aansluiten en aanzetten. Na die tijd is er een redelijke kans dat de bug die het probleem veroorzaakt, is verholpen.

4) Controleer/update de firmware van uw TV

Firmware is gewoon de software die ervoor zorgt dat uw TV werkt. Het is echt belangrijk spul, maar kan gemakkelijk worden vergeten. Dit komt omdat het normaal gesproken zichzelf automatisch bijwerkt wanneer het moet.

Het is echter mogelijk om hier en daar een update te missen. En als dat gebeurt, kunnen de prestaties van uw tv er echt onder lijden. Gelukkig is handmatig controleren op updates eenvoudig.

U hoeft alleen maar ga naar de officiële website van Sony en vind daar de update Als die beschikbaar zijn, raden wij u aan ze zo spoedig mogelijk op uw TV te installeren.

Natuurlijk moet u er rekening mee houden dat u kies de update die overeenkomt met uw exacte tv-model. Met een beetje geluk is dat precies wat nodig was om het probleem voor eens en altijd op te lossen.

5) Een defecte aanwezigheidssensor

De Sony Bravia TV wordt geleverd met een aanwezigheidssensor. Het klinkt ingewikkeld, maar het enige wat het doet is u helpen elektriciteit te besparen. In wezen werkt het door de TV uit te schakelen als er geen beweging voor de TV wordt waargenomen. Als u de kamer voor een periode hebt verlaten die het lang genoeg acht, kan dit de hele oorzaak zijn.

In het algemeen zijn wij geen grote fans van dit soort extra componenten, dus schakelen we ze gewoon uit! Voor ons is dit de beste manier om ervoor te zorgen dat het de algemene prestaties van de TV niet beïnvloedt. Hier is hoe het gedaan wordt.

  • Stap één is om open het menu van de TV met de afstandsbediening.
  • In de instellingen, ga gewoon naar beneden door de opties en dan klik in "aanwezigheidssensor".
  • Raak. en dat zal hopelijk de herstartlus stoppen.

6) De TV kan gewoon oververhit raken.

Een andere oorzaak van een Sony Bravia TV die willekeurig opnieuw opstart is dat hij gedwongen wordt dit te doen vanwege oververhitting. Het is eigenlijk een verdedigingsmechanisme dat hij heeft om te voorkomen dat hij zichzelf helemaal verbrandt.

Het is best slim, als je erover nadenkt - maar toch vervelend! Om te controleren of dat hier gebeurt, moet je gewoon raak de TV aan en kijk of hij erg heet is. Zo ja, laat hem dan even afkoelen.

Wij raden u ook aan de plaatsing van de TV te heroverwegen. Het belangrijkste dat uw De TV heeft ruimte nodig om te ventileren. Zorg er dus voor dat de ventilatieopeningen door niets worden geblokkeerd en dat de TV zelf niet te dicht bij een warmtebron staat.

In sommige gevallen kan de schade al zijn aangericht. Als u denkt dat het waarschijnlijk is dat enkele onderdelen zichzelf hebben verbrand, kunt u het beste een technicus inschakelen om de situatie nader te bekijken en te beoordelen.

7) Een beschadigd netsnoer

Als het netsnoer op enigerlei wijze beschadigd is, zal de stroom moeilijk doorkomen. Een van de mogelijke gevolgen hiervan is dat er pieken ontstaan, waardoor de TV zo verward raakt dat hij misschien wel non-stop opnieuw opstart.

Wij raden u dus aan controleer de stroombron op duidelijke tekenen van schade of gerafelde bedrading. Als u twijfelt of het in goede staat is of niet, vervang het dan. Zo kunnen we deze oorzaak met zekerheid uitsluiten.

Het laatste woord

Dat is alles wat we kunnen voorstellen voor dit probleem. Buiten deze oplossingen, wordt het allemaal een beetje te ingewikkeld om thuis te proberen. In dit stadium is de enige logische actie het volgende. neem contact op met de klantenservice.

Als u eenmaal met hen praat, zorg er dan voor dat u hen alle stappen laat weten die u hebt geprobeerd om het probleem op te lossen. Op die manier zullen zij beter in staat zijn om de oorzaak te beperken en u dienovereenkomstig te adviseren.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.