Snapchat werkt niet op WiFi: 3 manieren om te repareren

Snapchat werkt niet op WiFi: 3 manieren om te repareren
Dennis Alvarez

snapchat werkt niet op wifi

Socialemedia-applicaties worden nu door mensen over de hele wereld gebruikt. Veel verschillende bedrijven ontwerpen deze en u kunt ze allemaal downloaden op uw mobiele telefoons. Gebruikers kunnen er zelfs toegang toe krijgen via hun computersystemen. Een van de meest gebruikte socialemedia-applicaties is tegenwoordig Snapchat.

Hiermee kunnen mensen foto's maken en deze naar hun vrienden en familie sturen. Je kunt zelfs verhalen plaatsen die 24 uur op je tijdlijn blijven staan. Deze kunnen door iedereen in je vriendenlijst worden bekeken. Er zijn nog tal van andere functies die je ook op deze app kunt gebruiken.

Snapchat is een geweldig platform voor gebruikers, maar soms werkt het niet op Wi-Fi. Als u ook tegen dit probleem aanloopt, zijn hier een paar manieren om het op te lossen.

Snapchat werkt niet op WiFi

  1. Aanvraag bijwerken

De meest voorkomende reden voor het krijgen van deze fout is dat uw toepassing niet is bijgewerkt. Het bedrijf komt meestal met frequente updates om nieuwe functies toe te voegen. Evenals fix eerdere problemen met de toepassing. Als u niet het platform bijgewerkt in enige tijd nu dan kan dit de reden waarom je krijgt deze fout.

U kunt de applicatie eenvoudig bijwerken door deze te openen in uw app store. Klik vervolgens op de update knop. Als uw toestel te weinig opslagruimte heeft, verwijder dan wat spullen om ruimte vrij te maken.

Een andere methode om de toepassing bij te werken is door een 'apk'-bestand te installeren dat u handmatig online kunt downloaden. Er zijn veel websites waarvan u de links voor deze bestanden kunt krijgen. Deze apk-bestanden komen meestal van pas wanneer uw toepassing niet automatisch wordt bijgewerkt.

  1. Cache-bestanden wissen

Als u nog steeds dezelfde fout krijgt, kan dit betekenen dat uw toepassing veel tijdelijke bestanden heeft opgeslagen. Deze kunnen uw apparaat vertragen en ervoor zorgen dat u tegen verschillende problemen zoals deze aanloopt. Begin met het openen van de instelling op uw mobiele telefoon. Open daarna de toepassingsinstellingen en zoek naar Snapchat of zoek het handmatig.

Open het en er zou een optie moeten zijn om de gegevens en de cache te wissen. Het verwijderen van de cache-bestanden zou u hoogstwaarschijnlijk in staat moeten stellen om weer verbinding te maken met de Wi-Fi-verbinding. Het proces kan enige tijd duren, afhankelijk van welk apparaat u gebruikt en hoeveel gegevens er waren opgeslagen.

  1. Wi-Fi opnieuw opstarten

Soms kan het probleem liggen bij uw internetverbinding in plaats van uw apparaat of toepassing. Daarom moet u uw internet controleren op een ander apparaat. Als het daar ook niet werkt, moet u uw router en modem opnieuw opstarten.

Dit zou enkele minuten moeten duren. Ondertussen is het beter dat u de Wi-Fi van uw mobiel uitschakelt en vervolgens inschakelt zodra uw internetapparaat weer stabiel is. Hierdoor wordt u weer met het netwerk verbonden en zou de fout nu verholpen moeten zijn.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.