Poortbereik vs. lokale poort: wat is het verschil?

Poortbereik vs. lokale poort: wat is het verschil?
Dennis Alvarez

poortbereik vs. lokale poort

Port Forwarding is de methode waarmee u het dataverkeer op uw netwerk kunt controleren. Op deze manier kunt u het dataverkeer op het netwerk reguleren door ervoor te zorgen dat het dataverkeer via een aantal specifieke poorten gaat en dat soort dingen. Niet alleen dat, maar u zult ook in staat zijn om ervoor te zorgen dat u het correct kunt laten verlopen, en u kunt de poorten controleren die worden gebruikt voor dehet downloaden en uploaden van gegevens.

Het klinkt allemaal leuk en aardig, want de port forwarding kan gebruikt worden voor het hosten van lokale gaming servers en nog veel meer van dat soort coole dingen. Maar om het goed in te stellen is geen eenvoudige taak, en je moet uitgebreide kennis hebben van netwerken om het te laten werken. Het is ook niet zo moeilijk, en je moet alleen het juiste idee hebben van terminologieën.

Port Range en Local Port zijn de twee belangrijkste factoren die je moet weten als je te maken hebt met port forwarding. Een paar dingen die je over beide moet weten zijn:

Poortbereik vs. lokale poort

Havenbereik

Port forwarding is de meest gebruikte methode om ervoor te zorgen dat het verkeer en de internetgegevens via de gewenste poorten op de router of uw modem worden geleid. Dit is vrij eenvoudig, maar de betrokken terminologie kan het een beetje ingewikkeld voor u maken. Port Range is zo'n terminologie die u in detail moet kennen om het te laten werken.

Een poortbereik is in feite het nummer dat is toegewezen aan een poort die u gebruikt. Het geeft het IP-adres weer dat bij die specifieke poort hoort, zodat u de poorten nauwkeurig invoert bij het instellen van de port forwarding en de klus precies zo klaart als u wilt. Daarom is er niet veel ruimte voor fouten, en moet u ervoor zorgen dat u geen enkeletypfout, vergissing of fout bij het instellen van het poortbereik voor uw port forwarding protocol.

Poortnummers kunnen in het TCP-protocol variëren van 0 tot 65525. Het is de afkorting van Transmission Control Protocol, en het wordt gebruikt om twee hosts in staat te stellen een verbinding tot stand te brengen en vervolgens gegevensstromen uit te wisselen. TCP wordt meestal gebruikt om ervoor te zorgen dat de gegevenspakketten in de juiste volgorde worden afgeleverd zoals ze worden verzonden.

Alleen poortnummers van 0 tot 1023 zijn gereserveerd voor de geprivilegieerde diensten, en zij worden bekende poorten genoemd. Alle andere nummers kunt u gebruiken voor de port forwarding toepassing die u nodig zou kunnen hebben voor bijvoorbeeld het hosten van een gaming server of voor elke andere toepassing of software die u zou kunnen gebruiken om de gegevens over de platforms te delen.

Lokale haven

Wanneer u nu een specifiek apparaat gebruikt, zoals een computer of een laptop die via ethernet op een bepaald netwerk is aangesloten, moet het op een poort worden aangesloten, en het poortnummer wordt toegekend om ervoor te zorgen dat alle gegevenspakketten die voor uw apparaat bestemd zijn, in de juiste volgorde worden verzonden.

Het poortnummer dat is toegewezen aan uw lokale PC of laptop wordt het lokale poortnummer genoemd. De lokale poort is niet zo moeilijk te vinden, en u kunt het vrij gemakkelijk doen. U kunt er zeker van zijn dat het lokale poortnummer tussen het poortbereik ligt dat u hebt ingesteld op de port forwarding om te worden gebruikt voor het proces, dus er is niet veel waar u zich zorgen over hoeft te maken.

Om het lokale poortnummer te vinden, moet u CMD in het zoekvak typen, en het zal de opdrachtprompt voor u openen. U kunt het commando "netstat -a," invoeren en daar op enter drukken. Dit zal u de lokale poort tonen die u gebruikt, voor het geval u vergeet welke poort u hebt ingesteld, of u het misschien wilt veranderen op het port forwarding medium. Zorg ervoor dat u het lokale poortnummer kunt gebruikenalleen tussen het opgegeven bereik dat u voor het poortbereik hebt ingesteld, en niets buiten dat bereik zal werken voor alle pc's die op het netwerk zijn aangesloten.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.