Orbi Satellite blauw licht blijft branden: 3 manieren om dit op te lossen

Orbi Satellite blauw licht blijft branden: 3 manieren om dit op te lossen
Dennis Alvarez

orbi satelliet blauw licht blijft branden

Het in Californië gevestigde bedrijf Netgear, dat ook aanwezig in meer dan 25 landen, is een eersteklas fabrikant van elektronische apparatuur en behoorlijk innovatief in de internetnetwerkbusiness.

Het drievoudige front van het bedrijf zorgt voor alle behoeften, het ontwikkelen van netwerkoplossingen voor huizen, bedrijven of dienstverleners Deze factoren plaatsen Netgear in de hoogste regionen van de business, en de verkoop blijft groeien naarmate het bedrijf zijn diensten verfijnt.

Met zoveel producten en oplossingen voor alle vormen van internetgebruik lijkt het bedrijf tot in het oneindige te gaan. Maar voor hun klantenkring vertonen sommige producten een aantal onverenigbaarheden, hetzij om technische redenen, hetzij gewoon omdat ze niet overeenkomen met de smaak van klanten die het perfecte product voor hun huis of bedrijf zoeken.

Een van die producten die de vloek van het niet lijken te voldoen aan de verwachtingen van de klanten is de Wi-Fi mesh systeem genaamd Orbi en zijn 'constant aan' blauwe licht. Ook al hebben we het hier over een hoogwaardig product dat met zijn strategische plaatsing van satellieten en routers in hele gebouwen een geweldige kwaliteit en stabiliteit van het signaal levert, als het erom gaat aan de behoeften van de klant te voldoen, kan zoiets eenvoudigs als een blauw lampje de beoordeling van het product beïnvloeden.

Het feit dat het blauwe licht op het display van Orbi gewoon niet uitgaat, veroorzaakt een stortvloed aan reacties op internet Q&A communities en forums, waar gebruikers op zoek zijn naar zowel de reden waarom dit licht gewoon niet uitgaat, als naar ideeën om het apparaat zo te configureren dat het display licht wel uitgaat.

Vanwege het toenemende aantal meldingen van ditzelfde probleem, kwamen we met drie eenvoudige oplossingen die u snel door de procedures moet leiden en u moet helpen om van het onophoudelijke blauwe licht op het display van uw Orbi mesh Wi-Fi-systeem af te komen.

Zonder verder oponthoud, hier is hoe u gemakkelijk het "constant brandende" blauwe licht op uw Orbi mesh wi-fi systeem kunt uitschakelen:

Orbi Satellite Blauw Licht Blijft Aan

Het draadloze mesh-systeem van Netgear rekent op een paar hoogtechnologische apparaten verspreid over het gebouw, die het helpen om een sterker en stabieler internetsignaal te leveren aan huizen of bedrijven van allerlei aard. Om het begrijpen van hun gadgets te vergemakkelijken heeft het bedrijf de LED's van de satellieten een kleurcode gegeven... Dat betekent dat verschillende kleuren licht op het display verschillende instellingen of zelfs verschillende problemen betekenen.

Een dergelijk systeem, hoewel duidelijk ontworpen om gebruikers van elk niveau van expertise met netwerkapparatuur te helpen begrijpen of hun verbindingen werken of niet, heeft onlangs meer verwarring dan comfort veroorzaakt. Gebruikers hebben gemeld dat het blauwe licht op het display van de satellieten van Orbi onophoudelijk brandt, en daarmee een merkbare daling van de kwaliteit en stabiliteit van het signaal.

Onder de lichten die de mesh wi-fi Orbi weergeeft, de blauw staat voor de poging van het systeem om de router en de satellieten te synchroniseren, en gaat alleen aan als de synchronisatie niet succesvol wordt uitgevoerd. Dat verklaart waarom het blauwe lampje constant brandt en zou ook de eerste concrete aanwijzing moeten zijn om het probleem op te lossen. Oplossingen beginnen immers meestal met het begrijpen van het probleem.

In het geval dat het blauwe lampje op uw Orbi slechts kortstondig gaat branden, hoeft u zich geen zorgen te maken, aangezien dit slechts het systeem is. de router synchroniseren en de satellieten om ervoor te zorgen dat het internetsignaal gelijkmatig door het gebied wordt verspreid.

Mocht het zo zijn dat het blauwe licht niet uitgaat, dan is er een grote kans dat er een probleem is met de synchronisatie van de router en de satellieten, en hier zijn drie eenvoudige oplossingen die u kunt proberen om dit probleem op te lossen.

Zie ook: 3 manieren om SuddenLink Cable Box niet werken repareren

1) Herstart het systeem

De meest praktische oplossing, die we u aanraden eerst te proberen, is om zet het hele systeem uit, wacht vijf minuten, en zet het weer aan. Hoewel de herstart-fix het risico inhoudt "te gewoon om te werken", is de kans groot dat het probleem wordt opgelost. Zodra het systeem opnieuw is opgestart, wordt de verbinding tussen de router en de satellieten automatisch opnieuw tot stand gebracht en tijdens de procedure moet het blauwe lampje branden.

Als dit werkt, gaat het blauwe lampje uit omdat er geen synchronisatieproblemen meer zijn in het systeem en wordt het door de fabrikant beloofde sterke en stabiele signaal hersteld. Houd er rekening mee dat u voor een herstart de aan/uit-knop op de achterkant van de systeemrouter moet negeren. De beste manier om de herstart uit te voeren is om daadwerkelijk haal de stekker uit het stopcontact.

2) Controleer de kabels

Als u al hebt geprobeerd het mesh wi-fi systeem Orbi opnieuw op te starten en het probleem van het voortdurend brandende blauwe lampje niet hebt opgelost, zijn er nog twee andere eenvoudige oplossingen die u kunt proberen om het synchronisatieprobleem op te lossen.

Aangezien het hele systeem werkt rond de router die het internetsignaal via de satellieten verspreidt, heeft het hele systeem eronder te lijden als er een probleem is met de aankomst van het signaal bij de router. Dit zal manifesteren zich met een onmogelijkheid om verbinding te maken of een belemmerde kwaliteit van verbinding of zelfs met een onmogelijkheid om de apparaten te synchroniseren.

Dit zal dan veroorzaken dat het blauwe licht op het scherm van de satellieten aangaat en blijft branden. Daarom moeten de kabels, die even belangrijk zijn als de router en de satellieten, volledig functioneel zijn, en dat is wat wij u aanraden te controleren om het probleem te verhelpen.

Zoek uw router en controleer of de aangesloten kabels goed vastzitten en niet beschadigd zijn. en ook als zowel het internet als de de voedingskabels goed in het stopcontact zitten. Als de internetkabel er onbeschadigd uitziet en de verbinding goed lijkt te werken, probeer dan met een multimeter de kwaliteit van de stroomkabel te controleren.

Op die manier helpt u het systeem het best mogelijke signaal te ontvangen en zal de synchronisatie hoogstwaarschijnlijk succesvol verlopen.

Als een van de kabels schade of storingen vertoont, is het van belang deze te vervangen en, heel belangrijk, om de kabels te vervangen. vervangen door kabels van merkleveranciers. Met kabels van mindere kwaliteit zal de synchronisatie waarschijnlijk niet perfect verlopen, waardoor het blauwe lampje op de satellieten oneindig blijft branden.

3) De systeemsoftware bijwerken

Als u probeert het systeem opnieuw op te starten en te controleren of de kabels goed werken, maar de satellieten blijven het blauwe lampje over de synchronisatiestoring tonen, is de derde eenvoudige oplossing zorg ervoor dat de firmware is bijgewerkt.

De firmware is het onderdeel waarmee de hardware kan samenwerken met het apparaatprogramma, of software, en het speelt een sleutelrol in de functionaliteit van het mesh Wi-Fi Orbi-systeem. Zo nu en dan, fabrikanten onderweg problemen ontdekken, of zelfs onderdelen die de prestaties van hun producten kunnen verbeteren Om ze niet op te heffen en het risico te lopen klanten teleur te stellen of zelfs te verliezen, brengen ze updates van hun firmware uit.

Zie ook: 4 snelle stappen voor het oplossen van het oranje licht van de Cisco Meraki

Het is belangrijk de uitgebrachte updates in de gaten te houden Door ervoor te zorgen dat u de laatste updates van de firmware downloadt en installeert, helpt u het Orbi-systeem om goed te werken en succesvol te synchroniseren.

Mocht de synchronisatieprocedure goed verlopen, zal het blauwe licht niet aangaan en blijven branden. Houd dus de firmware-updates in de gaten en laat ze installeren zodra ze uitkomen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.