Netgear Nighthawk wil niet resetten: 5 manieren om te repareren

Netgear Nighthawk wil niet resetten: 5 manieren om te repareren
Dennis Alvarez

netgear nighthawk wordt niet gereset

Als je weet hoe het zit met draadloze verbindingen, dan weet je zeker dat het af en toe kunnen resetten van de router essentieel is. Wanneer we gidsen schrijven over het oplossen van problemen met routers, is de eerste stap steevast om de router te laten rusten om eventuele bugs eruit te halen en hem even te laten rusten.

Dus, als blijkt dat je kan niet resetten is dat je meest betrouwbare munitie uit het arsenaal verwijderd. En dat is precies wat veel Netgear Nighthawk gebruikers de laatste tijd melden.

Netgear Nighthawk wil niet resetten

Het goede nieuws over dit probleem is dat het relatief eenvoudig te omzeilen is en zelden wijst op een groter probleem. Om u te helpen het op te lossen, hebben we 5 stappen samengesteld, die geen van alle zo ingewikkeld zijn of een verhoogd niveau van technische vaardigheden vereisen. Laten we ons dus bezighouden met de eerste tip.

 1. Probeer een online reset

Niet veel mensen zijn zich bewust van het feit dat er eigenlijk veel verschillende manieren zijn om een Netgear Nighthawk te resetten. Dus, wanneer de natuurlijke reset-techniek niet werkt, is het eerste wat we aanraden dat je reset het online Het doet precies hetzelfde, dus dit is waarschijnlijk alles wat de meesten van jullie moeten lezen.

Om de router online te resetten, moet u zich aanmelden bij de officiële website van Netgear en in uw router met uw inloggegevens. Vervolgens kunt u via de meegeleverde webinterface de instellingen van de router openen en deze vanaf hier opnieuw instellen.

Natuurlijk heb je hier niet veel aan als je geen internet hebt, dus moeten we nog een paar tips doornemen voor elke mogelijke situatie.

 1. Probeer de 30-30-30 methode

Als de bovenstaande stap het niet helemaal deed voor u en u nog steeds vastzit, gaan we u kennis laten maken met het concept van de 30 30 30 methode Eenvoudig gezegd is dit gewoon een agressievere methode om een eenvoudige reset uit te voeren. Om het voor elkaar te krijgen, hoef je alleen maar dit te doen:

 • Eerst moet je pers de resetknop 30 seconden ingedrukt en ook ontkoppelen de stroomkabel gedurende 30 seconden.
 • Daarna kunt u opnieuw verbinden de stroomkabel en blijf nog 30 seconden op de rusttoets drukken.

Hoewel het een beetje lastig is om uit te voeren, is dit een haalbare manier om je Netgear Nighthawk te laten resetten, dus we zouden het de moeite waard vinden.

Het is vermeldenswaard dat veel mensen moeite hebben om de onhandig geplaatste resetknop zo lang in te drukken. Om het gemakkelijker te maken, gebruiken wij altijd iets als een paperclip om het wat minder pijnlijk te maken.

 1. De software van de router installeren

Ongeveer nu beginnen de trucs die we je zullen laten zien een beetje bizar te lijken. Vanaf hier is het doel om de router effectief te misleiden om te resetten. Het is niet ideaal om dit te moeten doen, maar soms noodzakelijk.

Dus als u uw Netgear al een tijdje gebruikt, weet u waarschijnlijk dat deze wordt geleverd met zijn eigen software Nu, het ding is dat elke keer dat je de software installeert, de router gereset moet worden, wat hij zelf doet.

Dus, als u de Netgear Nighthawk wilt laten resetten, zou dit wel eens de juiste truc kunnen zijn. Er is slechts één valkuil die moet worden vermeden. Zorg er altijd voor dat u controleert of de routersoftware die u downloadt, is conform met het model router dat u gebruikt.

 1. De firmware bijwerken

Nu we de geforceerde reset-optie hebben geprobeerd, kunnen we net zo goed de oorzaak van het probleem bij de wortel aanpakken.

De firmware is verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de Netgear Nighthawk. Dus, als deze verouderd is, komen er allerlei rare bugs en glitches kan in het systeem sluipen en chaos veroorzaken. Laten we controleren of dat hier niet het geval is.

Om te controleren of de firmware van uw router up-to-date is, gaat u eerst naar de officiële Netgear website Hier krijgt u toegang tot alle updates die u de laatste tijd misschien hebt gemist.

Als er een nieuwere versie is, downloaden Zodra het downloaden en installeren is voltooid, moet de router zichzelf een paar keer opnieuw opstarten. Daarna zou het probleem volledig opgelost moeten zijn.

 1. Probeer een Fabrieksherstel

Als geen van de bovenstaande stappen het probleem heeft opgelost, kunnen we alleen maar aannemen dat het probleem dieper geworteld is dan we aanvankelijk dachten. Het enige wat we in dit geval kunnen doen is de zaak een beetje opschroeven en gaan voor een fabrieksreset .

Een fabrieksreset is ideaal om dit soort problemen op te lossen, omdat het apparaat dan helemaal opnieuw wordt ingesteld. zichzelf herconfigureren Dus, als er iets verkeerd is geconfigureerd, zal dat van de aardbodem worden weggevaagd.

In principe, wat de fabrieksreset doet is de Netgear Nighthawk herstellen naar de exacte instellingen Het wist natuurlijk ook alle wijzigingen die u in de instellingen had aangebracht.

Het uitvoeren van een fabrieksreset kan een beetje lastig zijn, dus we zullen u hieronder door het proces leiden:

 • Het eerste wat u moet doen is de WAN-poort van de Netgear Nighthawk aansluiten op de LAN-poort van een andere router, via een ethernetkabel.
 • Vervolgens moet u inloggen op uw Netgear Nighthawk en het volgende vinden specifiek IP-adres Soms zijn deze ook te vinden op een sticker op het apparaat zelf.
 • Nadat u op de router bent ingelogd, opent u de ' geavanceerde ' tabblad.
 • Klik nu op ' administratie en ga naar 'back-up instellingen'.
 • Klik op ' wis ' om de router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Dus, zoals u kunt zien, is er veel aan deze stap. We hopen dat het voor u werkte.

Het laatste woord

Mocht het zo zijn dat absoluut geen van de bovenstaande stappen voor u werkte, dan zou dit erop wijzen dat er meer dan waarschijnlijk een groot hardwareprobleem is met uw toestel.

In plaats van te proberen deze theorie verder te bevestigen of te ontkrachten, stellen wij voor dat u contact opneemt met de klantenservice om te zien wat zij voor u kunnen doen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.