Веризон Jetpack батеријата не се полни: 4 начини да се поправи

Веризон Jetpack батеријата не се полни: 4 начини да се поправи
Dennis Alvarez

верizon jetpack батеријата не се полни

Verizon е навистина здрава компанија која ви нуди сè што можеби ќе ви треба. Тоа не ја вклучува само услугата за мобилни телефони и сè што доаѓа со неа, туку има многу повеќе во неа. Иако секогаш можете да имате точка на пристап на вашиот телефон, количината на пропусниот опсег на податоци што ја добивате на мобилната врска не е прилично добра.

Непотребно е да се каже дека проблемите со брзината и батеријата исто така ќе бидат проблем. Значи, Verizon Jetpack ќе биде совршен избор за да го добиете. Jetpack ја користи истата врска на Verizon, но таа е единствено за да ви обезбеди жариште преку 4G врската. Има своја батерија за да ви обезбеди резервна копија, а ако не се полни, еве неколку работи што ќе треба да ги проверите.

Исто така види: Зошто постојано добивате важно известување од спектарот

Батеријата Verizon Jetpack не се полни

1) Грешка

Некои модели на Verizon Jetpack имаа дефект на нивните LED екрани што ја одржуваа иконата за батеријата неподвижна и можеби мислите дека не се полни додека уредот се полни совршено. За да ги решите таквите проблеми, ќе треба да го проверите бројот на моделот и да видите дали тоа е проблемот со вас.

Проуспехот може да се поправи со едноставно ресетирање. Ќе треба да ја извадите батеријата и потоа да го рестартирате џетпак еднаш. Тоа најверојатно ќе ви го реши проблемот и нема да морате повторно да се соочувате со проблемот.

2) Проверете го вашиот кабел

Додека првиотинтуиција што ќе ја имате е да ги проверите прекинувачот и адаптерот. Најмалку е веројатно дека овие ќе се влошат и ќе предизвикаат да го имате проблемот. Значи, подобро би било прво да ги проверите. Сепак, главниот проблем што предизвикува да имате проблем е тоа што вашиот кабел можеби е неисправен. Има тенки жици во кабелот што може да се влошат поради некој остар свиок или нешто слично.

Тоа ќе ви предизвика проблем. Само заменете го кабелот и потоа обидете се да го наполните уредот еднаш. Тоа ќе ви помогне да го добиете најдоброто од него и ќе можете да го направите да работи без овие проблеми.

3) Проверете ја батеријата

Друга можна причина затоа што го имате овој проблем е тоа што вашата батерија можеби не работи правилно и тоа може да предизвика да се соочите со проблемот дека вашиот авион не се полни. Значи, за да се справите со ваквите проблеми, ќе мора да се погрижите да ја замените батеријата доколку е потребно. Би било подобро да ја замените батеријата еднаш годишно за да добиете оптимално здравје на батеријата и да уживате во мир.

4) Проверете ја

Ако ништо досега не Работи за вас, треба да го проверите Jetpack со Amazon Stores. Ќе можат добро да го погледнат и ако нешто не е во ред со портот за полнење или со самиот џетпак. Тие ќе ви помогнат да го поправите тоа и совршено за да не мора повторно да се соочувате со непријатности порадиова.

Исто така види: Телевизорот Вестингхаус нема да се вклучи, црвено светло: 7 поправкиDennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.