Сите канали велат „Да се ​​објави“ на спектарот: 3 поправки

Сите канали велат „Да се ​​објави“ на спектарот: 3 поправки
Dennis Alvarez

сите канали велат дека ќе бидат објавени спектарот

Charter Communications, развивачот на платформата Spectrum, испорачува ТВ во живо и содржина на барање до над триесет и два милиони луѓе во над четириесет и една држава во САД со своите пристапни цени, Spectrum презеде огромен дел од овој постојано растечки пазар.

Оваа надградена услуга, исто така, им овозможува на корисниците да управуваат со нивните снимки DVR, засилувајќи го опсегот на ТВ емисии што претплатниците можат уживајте.

Покрај речиси бесконечната содржина, Spectrum обезбедува извонреден квалитет и на аудио и на видео, што ги прави сесиите за земање сесии уште повпечатливи. Покрај DirecTV и Hulu, Spectrum го зазема своето место меѓу интернет ТВ платформите со најмногу претплатници.

Сепак, ниту една толку одлична платформа како Spectrum не е целосно ослободена од проблеми. Како што е објавено во многу онлајн форуми и заедници за прашања и одговори, постои проблем што го попречува перформансите на платформата.

Според овие извештаи, проблемот предизвикува некои, или понекогаш дури и повеќето канали на Spectrum за прикажување на порака која вели: „ да се објави “. Проблемот е што овој проблем предизвикува каналите „да се објавуваат“ да не ја прикажуваат својата содржина, што, пак, донесе разочарување кај многу корисници.

Сите канали велат „Да се ​​објави“ на спектарот

Дали треба да го имате истиот проблем како и корисницитекој го пријавил, издржете се додека ве водиме како да се ослободите од овој проблем и уживајте во сета извонредна содржина што може да ја понуди Spectrum TV.

Значи, без понатамошно одложување, еве што можете да се обидете да добиете ослободете се од овој проблем без никаков ризик да ја повредите вашата опрема.

  1. Дали сигналот доаѓа?

Прво, најверојатната причина за проблемот може да биде недостатокот на прием на сигнал од HD кутијата. Доколку се случи ова, уредот нема да има доволно јачина на сигналот за декодирање и пренос на ТВ екранот.

Значи, првото нешто што сакате да направите е да проверите дали сигналот правилно се пренесува од серверите и сателитите Spectrum . Најдобар начин да го направите тоа е да контактирате со нивната поддршка за клиенти и да се распрашате за статусот на преносот на сигналот.

Дали има некакви тековни прекини или какви било пречки што ја попречуваат дистрибуцијата на сигнал, професионалците на Spectrum ќе ве известат. Исто така, бидејќи тие веројатно ќе поправат кој и да е проблем што го блокира преносот на сигналот, тие можат да ве информираат за проценетото време за поправка.

Затоа, пред сè, погрижете се за да проверете нема ништо лошо во преносот на сигналот. После тоа, време е да ја проверите сопствената опрема.

  1. Ресетирајте го вашиот HD Box

Во случај сигналот да се прекине одкога ќе го достигнете вашиот крај, има големи шанси проблемот да е со вашата Spectrum TV HD кутија . Затоа, пред да започнете да барате можни начини за поправка на усогласувањето или дури и ако постои некаква опрема што би можела да го подобри приемот на сигналот на вашата HD кутија, ресетирајте ја.

Како што е објавено од корисници кои се ослободија од проблемот „да биде објавен“ со ТВ каналите Spectrum, штом уредот ќе се рестартира, шансите низ кои ќе помине сигналот се прилично високи .

Затоа, погрижете се да користете го овој потценет метод за решавање проблеми и дајте му ресетирање на вашата HD кутија. Постојат два начини за ресетирање на HD-кутијата и, иако силно го препорачуваме вториот метод, зависи од вас да го изберете.

Првиот начин вклучува одење во менито Услуги, а потоа во картичката ТВ. Оттаму можете да ја изберете опцијата што вели: „Опции за искусување проблеми“, што ќе ве доведе до список со опции за смена на вашиот уред. Помеѓу тие опции треба да го најдете рестартирање .

Исто така види: ThinkorSwim не можеше да се поврзе на интернет: 4 поправки

Одлучете го и оставете го полето HD да го направи останатото. Алтернативно, можете едноставно да го исклучите кабелот за напојување од штекерот. Потоа, почекајте минута или две, повторно вклучете го и оставете ја вашата HD кутија да ги изврши процедурите и протоколите за рестартирање.

Иако многу експерти не ја признаваат процедурата за ресетирање како ефективен метод за отстранување проблеми, таа всушност е.

Не само што ќе му овозможи на уредот да го исчисти кешот и да се ослободи од негонепотребни привремени датотеки, но исто така ќе провери дали има помали конфигурациски грешки и ќе му даде шанса на HD кутијата да продолжи со активноста од свежа почетна точка .

Затоа, повелете и дајте го вашиот Spectrum TV HD добро го ресетира и дозволете му да ги реши проблемите со сите негови функции пред да продолжите.

3) Повикајте ја поддршката за корисници

Доколку се обидете да ги поправите и сè уште го искусите проблемот „ќе биде објавен“ со каналите на вашиот Spectrum TV, последното нешто што можете да направите е да контактирате со нивната поддршка за клиенти .

Со тоа што ќе им дадете на повик, ќе ви биде соопштено за сите можни проблеми низ кои може да поминат нивните сервери, сателити или која било друга опрема. Исто така, доколку има некаков вид проблеми со вашата претплата, ова е добра шанса да ги средите и да ви се врати преносот на сигналот.

Трето, дали треба да идентификуваат какви било проблеми со опремата на на крајот, можете да закажете посета и некој од професионалците на Spectrum да ги провери вашите уреди и кабли. Ова може да ви помогне, особено ако сметате дека не сте толку технолошки упатени кога се занимавате со електроника.

Исто така види: AT&T широкопојасен црвено светло трепка (5 начини да се поправи)

Најдоброто нешто во врска со контакт со поддршката за корисници е тоа што тие ќе можат да ви дадат повеќе трајно решение за кој било проблем што можеби го доживувате, затоа, повелете и јавете им се.

Последниот збор

Назавршна забелешка, во случај да дознаете за други начини да се ослободите од проблемот „да се објави“ со ТВ каналите Spectrum, погрижете се да ни оставите порака во делот за коментари. Со тоа, можеби им помагате на другите корисници да се ослободат од овој проблем и максимално да уживаат во нивните сесии.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.