Што значи продолжениот LTE?

Што значи продолжениот LTE?
Dennis Alvarez

што значи проширено lte

Интернетот стана непобитен дел од нашиот секојдневен живот бидејќи не поврзува со сите и со светот. Секој има безжична врска дома, но што е со кога сте надвор? Па, користењето на LTE мрежите и конекциите стана крајна опција. Слично на тоа, некои луѓе имаат проширена врска и не го знаат значењето. Значи, ако размислувате, „што значи продолжениот LTE? ги имаме одговорите за вас!

Проширен LTE – Што значи тоа?

За сите што го земаат предвид значењето зад продолжениот LTE, ова е повеќе од непредвидена интернет конекција. Корисниците обично ја добиваат проширената LTE опција на горниот дел од екранот кога се во областа каде што мрежниот оператор ги нема кулите. Со ова, тие потпишаа договор со различни мрежни оператори за обезбедување привремена услуга.

Исто така види: 3 начини да се поправи лош статус на CenturyLink DSL линијата

Со поедноставни зборови, договорот му дозволува на Verizon да обезбеди LTE конекција на корисниците на мрежата дури и ако нема столб бидејќи договорениот превозник го обезбедува сигналот. Значи, кога сте во областа каде што Verizon ги нема кулите, ќе го видите продолжениот LTE напишан преку областа за сигнал на врвот на екранот на мобилниот телефон.

Исто така види: Исклучување на звукот на спектарот: 6 начини да се поправи

Имајте на ум дека Verizon потпиша сличен договор, и ќе ја видите продолжената LTE опција. Најдоброто нешто е што нема да мора да плаќатедополнителни трошоци. Во споредба со старите LTE мрежи, продолжениот LTE ќе понуди подобро поврзување со сигналот и поврзување со голема брзина. Во случајот на Verizon, тие ги имаат Pioneer и Cross како нивни партнери за безжичен роаминг.

Во случај да сте корисник на iPhone, продолжениот LTE значи дека вашиот мобилен телефон е во роаминг на интернет на операторот за непредвидени ситуации и мрежата. Сепак, сè уште ќе биде поврзан со изворната мрежа на Verizon. Во секој случај, се предлага да ја прочитате картата на покриеност и да видите дали телефонот ќе биде во роаминг додека е поврзан на интернет.

Имајте на ум дека нема да ви наплатиме дополнителна сума бидејќи Verizon го потпиша договор. Покрај тоа, постојат две можности во овој случај. Пред сè, проблемот ќе се согласи ако нема покриеност во областа во која патувате. Второ, ако сте на вистинската локација со оптимална покриеност и сè уште ја добивате проширената LTE мрежа, постојат шанси кулите да не работат правилно.

Некои луѓе се борат со проширената мрежна врска со Verizon, со оглед на бавното и слаби сигнали. Сепак, нешто е секогаш подобро од ништо. Исто така, ако ви треба проширена LTE конекција на Verizon, треба да ги поставите поставките за мобилни телефони на глобални и ќе можете да користите брз интернет.

Заклучокот е дека продолжениот LTE е роаминг интернет конекција, што еиницирана кога сте во областа која не е покриена на Verizon. Севкупно, брзината може да има влијание, но можете да ги промените поставките во Глобални и проблемите ќе бидат поправени. Сè на сè, нема да има дополнителни трошоци!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.