Шила на заостанувањето на спектарот: 4 начини да се поправат

Шила на заостанувањето на спектарот: 4 начини да се поправат
Dennis Alvarez

расте за доцнењето на спектарот

Овој модерен свет бара непречено поврзување, а безжичните интернет конекции станаа приоритет. Тоа е да се каже затоа што безжичните врски се познати по нивната практичност и флексибилност. Но, како и сè друго, безжичните врски имаат прилично голем дел од проблемите. Слично на тоа, ако сте Spectrum интернет конекција, би знаеле за скокови на доцнење.

Сипки за доцнење на спектарот

Сипови на доцнење – што се овие?

Зголемувањето на доцнењето може да се случи поради повеќе причини, но исходот ќе биде ист, вклучително и доцнење на командите и неодговорност. Зголемувањето на доцнењето може да биде тешко за гејмерите бидејќи предизвикува доцнење во контролите, што доведува до слабеење на резултатот. Овие скокови на доцнење се прилично вообичаени кај Spectrum, но не грижете се, наведовме неколку испробани и проверени совети за решавање проблеми!

Исто така види: Шенжен Билијан Електроник на мојата WiFi

1) Број на уреди

Со зголемен број на конекции на уредот, капацитетот на интернет е заситен, што доведува до заостанувања. Значи, треба да го намалите бројот на поврзани уреди. Препорачливо е да го поврзете само уредот што се користи со интернет за да се осигурате дека можете да ги решите проблемите со пропусниот опсег и мрежата. Брзината на интернетот значително ќе се подобри откако ќе се ограничи бројот на конекции.

2) Софтвер

Со повеќе апликации и софтвер што работат на компјутерскиот систем, брзината на интернетот ќе бидат попречени. Тоа е затоа што користи повеќе софтверИнтернетот во заднина за ажурирање, што може да доведе до бавно мрежно поврзување. Најважната апликација е антивирусната програма бидејќи постојано користи интернет сигнали и продолжува да ја презема дефиницијата за вирусот. Значи, би помогнало ако ги затворите сите дополнителни програми од лентата со задачи, но погрижете се да ги преземете важните ажурирања подоцна.

3) Автоматска конфигурација

Ако користите Windows Vista и Windows XP, скоковите на доцнењето обично се предизвикани поради постојаното пребарување на нови безжични мрежи. Значи, во тој случај, треба да ја оневозможите функцијата за автоматска конфигурација за мрежи. Ова оневозможување ќе доведе до отстранување на значителна количина на задоцнување во Windows XP и Windows Vista.

4) Позицијата е важна

Рутерот Spectrum секогаш треба да биде во линија со компјутерскиот систем да прима подобри интернет сигнали. Знаеме дека безжичната врска обезбедува пристап до интернет околу аглите и различните катови, но поблиску до близината, ќе бидат подобри интернет сигналите. Тоа е затоа што пречки ќе се намали. Затоа, проверете дали вашиот рутер и компјутерскиот уред се во непосредна близина.

Исто така види: Дали имањето 3 монитори влијае на перформансите?

Поправање на скокови на заостанувањето на спектарот на Windows 7

Ако интернетот Spectrum предизвикува проблеми на компјутерот со Windows 7 систем, следете ги долунаведените чекори;

 • Отворете ја командната линија и побарајте REGEDIT
 • Одете до записот на интерфејсоти дознајте ја IP адресата на вашата интернет конекција (IP адресата обично е достапна на задниот дел од рутерот)
 • Сега, додајте нов запис со внесување „TCPNoDelay“
 • Допрете на Копче Измени и внесете ја опцијата 1
 • Затворете го регистарот и рестартирајте го компјутерот

Ова рестартирање ќе ги примени новите поставки. Овие чекори ќе ги намалат скоковите на доцнењето, што ќе доведе до подобрување на латентноста на игрите.

Поправање на скокови на задоцнување на спектарот на Windows 10

Начинот на кој ги преземате и инсталирате ажурирањата на компјутерот директно ќе влијае на доцнењето во Windows 10. Тоа е затоа што Windows 10 користи peer to peer вмрежување бидејќи дури и откако ќе се инсталира ажурирањето, системот продолжува да работи на други ажурирања. Затоа, следете ги долунаведените чекори;

 • Одете до поставките
 • Скролувајте надолу до опцијата за ажурирање и безбедност
 • Премести на ажурирање на Windows
 • Кликнете на напредни опции
 • Допрете на оптимизација за испорака и изберете го методот за испорака на ажурирања
 • Оневозможете ја опцијата „ажурирања од други места“

Перформанси на Windows

Можеби не сте размислувале од оваа перспектива, но перформансите на Windows директно ќе влијаат на фреквенцијата и интензитетот на скоковите на доцнењето. Во иста насока, изборот на различни програми ќе влијае и на ефикасноста. Во овој дел, треба да им дадете приоритет на апликациите и софтверот што бараат поголема ефикасност.

Сите апликацииимаат интернет конекција стандардно или кога се инсталирани, а ажурирањата ќе се извршуваат во заднина. Значи, ако треба да им дадете приоритет на апликациите, следете ги долунаведените чекори;

 • Одете во контролната табла
 • Побарајте го делот за перформанси
 • Премести во приспособете го изгледот и перформансите на Windows
 • Изберете ја претпочитаната виртуелна меморија на компјутерот преку страницата Напредни поставки
 • Променете ги поставките според вашата желбаDennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.