Прстен базната станица нема да се поврзе: 4 начини да се поправи

Прстен базната станица нема да се поврзе: 4 начини да се поправи
Dennis Alvarez

Базната станица на прстенот нема да се поврзе

Прстенот е една од најдобрите работи што можете да ги имате ако сакате да ги имате рацете на паметен систем за ѕвончиња. Има толку многу за прстенот како далечински пристап до бравата на вратата, видео конекција на вратата и далечински предупредувања на вашиот паметен телефон секогаш кога ѕвончето ѕвони на вашата врата.

Нема многу што треба да направете го за да го поставите, и прилично е едноставно да ги поврзете Ring и базната станица со Wi-Fi конекцијата. Сепак, ако не се поврзува поради некоја причина, еве неколку работи што ќе треба да ги направите за да функционира.

Ринг базната станица нема да се поврзе

1) Рестартирајте го Wi-Fi

Исто така види: Уред на корпорацијата Wistron Neweb на мојата мрежа (објаснето)

Прво, ќе треба да се уверите дека нема грешка или грешка што може да предизвика да го имате овој проблем. Ќе треба еднаш да го рестартирате Wi-Fi-то и потоа да се обидете повторно да го поврзете со Ring Base Station. Тоа ќе ви помогне совршено да го направите тоа да функционира и вашата Ring Base Station ќе се поврзува на Wi-Fi без воопшто да предизвикува проблеми.

Исто така види: Шенжен Билијан Електроник на мојата WiFi

2) Ресетирајте ја базната станица

Ако претходно сте ја инсталирале Базната станица или претходно била поврзана со некоја друга мрежа, можеби тоа е причината да не се поврзе со вашата мрежа. Прилично е едноставно да функционира, и само ќе треба правилно да ја ресетирате базната станица.

Дури и ако базната станица еново, ќе треба еднаш да го ресетирате и потоа да се обидете повторно да го поврзете со Wi-Fi мрежата. Ова ќе ви помогне правилно, да ги направите работите да функционираат за вас и базната станица Ring ќе се поврзува со Wi-Fi мрежата без да ви предизвикува повеќе проблеми.

3) Ум Растојанието

Друга работа на која ќе треба да внимавате е растојанието помеѓу вашиот рутер и Ring базната станица. Едноставно кажано, ќе треба да се осигурате дека базната станица е во непосредна близина на рутерот кога се обидувате да ја поврзете со рутерот. Така, можете прво да го поврзете рутерот со Ring Base Station, а потоа да го поставите каде што сакате да го инсталирате. Само погрижете се да не го ставате на значително растојание за да не ја изгуби интернет-врската.

4) Префрли на 2,4 GHz

Исто така, ќе ви треба да ја проверите поврзаноста со Wi-Fi и да се уверите дека нема проблеми со тоа за да може да функционира. Ring Base Station не може да се поврзе со фреквенција од 5 GHz и може да ви предизвика проблеми ако не можете да ја поврзете со рутерот.

Значи, менување на фреквенцијата на Wi-Fi до 2,4 GHz ќе го направи компатибилен за работа со Ring Base Station. Само погрижете се да го рестартирате рутерот еднаш откако ќе ја смените фреквенцијата и тоа ќе ви помогнесовршено.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.