Netgear: Овозможи коегзистенција од 20/40 Mhz

Netgear: Овозможи коегзистенција од 20/40 Mhz
Dennis Alvarez

netgear овозможува соживот од 20/40 mhz

Кога станува збор за безжичните конекции, користењето на вистинскиот рутер е од суштинско значење. Тоа значи затоа што рутерот е одговорен за пренос на безжичните врски. Сепак, корисниците често се мешаат со Netgear што овозможува коегзистенција од 20-40 MHz. Да бидам искрен, нема ништо за што да се грижите бидејќи ги имаме сите потребни информации!

Што е соживот од 20Mhz и 40Mhz?

Кога го користите Netgear рутер, треба да разберете дека соживот од 20/40 MHz има тенденција да биде стандардно овозможен. Овие поставки ќе помогнат да се избегнат пречки со безжични врски. Како резултат на тоа, корисниците ќе можат да пристапат до беспрекорната безжична интернет конекција. Сепак, корисниците имаат избор да ја оневозможат оваа функција, што ќе резултира со максимална поддржана безжична врска.

Покрај тоа, треба да ги дефинираме интернет каналите. За почеток, 40 MHz е максималната ширина на каналот и хардверот нема да може да пристапи до овој канал. Во случај да ги користите старите рутери, овозможувањето соживот од 20/40 MHz да стане клучен. Тоа е да се каже, бидејќи ако не ја овозможите оваа функција, ќе можете да овозможите само 40 MHz со 2,4 Ghz.

Од друга страна, со политиката за Wi-Fi на добрососедство, ширините на каналите на Wi-Fi сигналот ќе биде околу 20 MHz. Ова е за да се обезбеди помалку упади на сигналот. 20 Mhz и40Mhz се всушност две опции од мрежата од 2,4GHz. 20 MHz е познат како нормален опсег, додека 40 MHz е познат како двојно пропусен опсег.

Според експертите, корисниците треба да користат или 20MHz/40MHz коегзистенција на канали со широк опсег од 20MHz. Тоа значи затоа што користењето на 40 MHz ќе ја преклопи врската со другите, што ќе резултира со проблеми со перформансите.

Netgear: Овозможи коегзистенција од 20/40 Mhz

За сите што треба да го овозможат коегзистирањето од 20/40 MHz, знајте дека е стандардно овозможено. Сепак, корисниците секогаш можат да го оневозможат бидејќи на крајот помага да се пристапи до максималната поддржана брзина на интернет. За таа цел, ќе треба да го стартувате тернет прелистувачот и да се најавите на рутерот . На интерфејсот на рутерот, отворете ја картичката напредно и допрете на напредното поставување . Сега, кликнете на поставките за безжична мрежа и исчистете го „овозможи коегзистенција 20/40MHz “, и не заборавајте да го притиснете копчето примени .

Кога ќе ја исклучите оваа опција, безжичната мрежа од 2,4 GHz ќе има поддршка за максимална брзина. Од друга страна, максималната брзина ќе се намали со овозможување на оваа опција. Брзината на интернет е намалена за половина. Соживот од 20/40 MHz во основа е одговорен за избегнување на пречки во сигналот помеѓу безжичните врски. Откако ќе ја оневозможите оваа функција, не би било погрешно да се каже дека пропусниот опсег на интернет значително ќе се подобри.

Исто така види: Визио жичната врска е исклучена: 6 начини да се поправи

Крајна линија

Заклучокот е дека коегзистенцијата од 20/40 MHz е дизајнирана да понуди разновидна и безбедна интернет врска. Тоа е да се каже, бидејќи оваа функција е стандардно вклучена кога се однесува на рутерите на Netgear. Значи, оневозможувањето на оваа функција може да донесе брза или максимална поддржана брзина на интернет, но проблемите со преклопување ќе продолжат.

Исто така види: 3 лесни начини да добиете WiFi на училиштеDennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.