Не се достапни информации за програмата Verizon Fios: 7 Поправени

Не се достапни информации за програмата Verizon Fios: 7 Поправени
Dennis Alvarez

Информациите за програмата verizon fios не се достапни

Verizon е еден од најдобрите избори за секој што сака да пристапи до интернет конекција со голема брзина. Слично на тоа, Verizon ја додаде програмата FiOS со која оптичкиот кабел се користи за пренесување податоци на компјутерот, што резултира со ветувачка интернет конекција.

Исто така види: 7 ефективни решенија за ESPN Plus Грешка 0033

Напротив, луѓето се закопани со информации за програмата Verizon FiOS кои не се достапни. Значи, да видиме како можеме да го решиме овој проблем!

Информациите за програмата Verizon Fios не се достапни

1) Heat

Ова е една од најпознатите заеднички прашања, но тоа е многу поткопано. Со ова, ако рутерот Verizon е премногу жежок, постојат шанси тоа да доведе до разни грешки. Поради оваа причина, исклучете го рутерот Verizon и почекајте околу пет минути за да се осигурате дека рутерите се ладат. Штом рутерот ќе се олади, исклучете го и информациите за програмата може повторно да бидат достапни.

2) Ажурирање на софтверот

Додека ја користите интернет-врската со Verizon, ќе знајте дека постојат различни софтверски ажурирања достапни (на редовна основа). Слично на тоа, ако ажурирањето на софтверот не е завршено, тоа ќе доведе до грешки што информациите за програмата не се достапни. Поради оваа причина, ќе треба да се погрижите да заврши ажурирањето на софтверот на рутерот Verizon.

3) Интернет врска

Обично, таквите грешки се јавуваат поради интернетпроблеми со поврзувањето. Поради оваа причина, корисниците треба да се осигураат дека интернет-врската на рутерот Verizon работи правилно. Дополнително, проверете дали рутерот работи правилно и не е исклучен. Ова е затоа што рутерот не е поврзан, информациите за програмата нема да бидат достапни.

4) Рестартирајте

Да, предлагаме рестартирање на рутерот Verizon. За да го рестартирате рутерот, треба да го извадите кабелот за наизменична струја од рутерот, како и од сет-топ кутијата. Рестартирањето е всушност одлично бидејќи има тенденција да ги принуди информациите да се вратат на линијата. Значи, кога рутерот ќе се вклучи по рестартирање, информациите за програмата ќе бидат лесно достапни.

5) Ресетирај

Исто така види: Universal Global Scientific Industrial на мојата мрежа

За волја на вистината, рестартирањето на рутерот Verizon треба да се поправи проблемот, но ако не е, изборот за фабричко ресетирање е добар избор. Можете фабрички да го ресетирате рутерот со притискање на копчето за ресетирање десет до дваесет секунди. Ресетирањето на рутерот ќе ја избрише погрешната конфигурација (што може да предизвика недостапност на информациите за програмата). Да резимираме, ресетирањето ќе го реши проблемот.

6) Врски

Веќе ја расветливме важноста на интернет конекцијата за FiOS да споделува информации за програмата, но физичките врските се исто така важни. На пример, сигурно би користеле коаксијална врска, разделувачи и конектори. Покрај тоа, некои луѓе користат и СТБ сонивниот Verizon FiOS. За таа цел, корисниците треба да се погрижат сите компоненти да работат правилно и да се цврсто поврзани. Покрај тоа, коаксијалните кабли мора безбедно да се приклучат.

7) Хардверски проблеми

Ако ниту еден од овие методи за решавање проблеми не го решава проблемот со информациите за програмата FiOS, има шанси за хардверски проблеми. Тоа е затоа што хардверските проблеми со рутерот Verizon може негативно да влијаат на карактеристиките и функционалноста. Значи, проверете го рутерот од техничар и тие ќе работат на хардверските проблеми. Напротив, можете исто така да побарате од Verizon замена на рутерот ако сè уште е во гаранција!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.