Надоместок за подобрување на мрежата за ненадејна врска (објаснето)

Надоместок за подобрување на мрежата за ненадејна врска (објаснето)
Dennis Alvarez

надомест за подобрување на мрежата на suddenlink

Suddenlink нуди голема вредност за парите што им ги плаќавте бидејќи нивните услуги се неспоредливи во однос на квалитетот на мрежата, брзината и пакетите податоци што го даваат буџетот што го имате останувајќи на. Сепак, има тони дополнителни давачки што може да ги видите на сметката ако внимателно ја погледнете и што не е широко прифатено од потрошувачите со оглед на тоа што ова треба да биде давател на буџетски услуги.

Надоместокот за подобрување на мрежата беше започнат од нив минатата година за да биде дел од вашата сметка. Тие ја нарекуваат специјална услуга бидејќи вашата мрежа постојано се подобрува од Suddenlink и треба да ја плаќате таксата секој месец.

Но, зарем тоа не треба да го прават бидејќи вие веќе им плаќате? Да, многу луѓе веруваат дека ова е такса што нејасно ја наплаќа Suddenlink за да ги откине нивните претплатници бидејќи воопшто нема смисла. Меѓутоа, ако немате избор, имате договор или не можете да си дозволите друга услуга, не можете да изберете да го отстраните ова од вашата сметка и ќе биде таму секој месец.

Колку?

Исто така види: 4 Поправки за референтниот код на спектарот ACF-9000

Кога минатата година почнаа да ја наплаќаат таксата за подобрување на мрежата, таа првично беше 2,50 долари. Повеќето луѓе не ни забележаа дека е таму, некои протестираа малку, но не е многу што можете да направите како претплатник. НаНадоместокот за подобрување на мрежата сега е зголемен на 3,50 УСД месечно и мора да го плаќате како дел од вашата сметка секој месец доколку сакате да продолжите со вашите услуги.

Што значи тоа?

Ако се прашувате за што служи оваа услуга и дали ќе добиете нешто дополнително плаќајќи ја оваа такса секој месец, не постои такво нешто. Тие ја нудат истата линија на секој претплатник што ја користи нивната услуга со разликата во ограничувањето на брзината според нивните индивидуални пакети.

Исто така види: 3 начини да се поправи Fire TV Cube Yellow Light

Според Suddenlink, оваа такса се наплаќа за подобрување на севкупните перформанси на мрежата за оптимизирана брзина , поврзување и јачина на сигналот, но за многу потрошувачи тоа нема никаква смисла. Мрежните услуги се вклучени во целиот ваш домашен план и не треба да ви се наплаќаат посебно.

Дали вреди?

Па, ако го прашате нашето мислење , не вреди да платиш за услуга на која веќе имаш право. Ова може да биде само маркетинг трик бидејќи тие веќе ги намалија цените за нивните пакети и тие се речиси непобедливи меѓу конкурентите таму. Или, ако сте под договор, вие сте обврзани да ги платите овие трошоци и нема ништо што ќе ги спречи да ја наплатат таксата. Меѓутоа, ако сакате да се префрлите, има и тони други опции што можат да ви обезбедат интернет, телефонски и ТВ услуги со мал буџет.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.