Како да го направите звукот Plex погласен? (Водич што е лесен за следење)

Како да го направите звукот Plex погласен? (Водич што е лесен за следење)
Dennis Alvarez

како да се направи Plex аудио погласен

Колку што е важен висококвалитетниот медиум при стриминг, имањето звук со висок квалитет е благослов. Иако многу апликации за стриминг имаат стандардна јачина на звук до која можете да слушате медиумски содржини, да имате зголемена претпочитана аудио пред стандардната јачина на звук е неверојатна предност што една апликација може да ја обезбеди.

Исто така види: Можете ли да користите жариште во авион? (Одговорено)

Имајќи го тоа, многу корисници се распрашуваа за тоа како да го направат звукот на Plex погласен на нивните клиенти на Plex, ако го читате ова, претпоставуваме дека имате слична желба, па ќе ве водиме низ чекорите за да го направите вашиот Plex аудио погласен.

Исто така види: 5 чекори за да го поправите доцнењето на звукот на Roku

Како да го направите звукот Plex погласен?

Аудио конфигурациите се едноставни за поставување, но повеќето луѓе се двоумат дали да се збркаат со овие поставки. Никогаш не знаете што тргне наопаку, оставајќи ве со неми содржина. Како резултат на тоа, има некои поставки и промени што можете да ги направите за да го зајакнете стандардниот Plex аудио. Ако вашата главна грижа е едноставно зголемување на јачината на звукот бидејќи се сомневате дека вашиот медиум има помалку звук од вообичаено, можете да експериментирате со лизгачот за јачина на звук на главниот екран. Бидејќи е тешко да се забележи, се наоѓа на главниот екран веднаш до копчето за исклучување. Ова ќе ја зголеми јачината на звукот до максимум. Обидете се да го користите копчето + или – од вашата тастатура за да ја зголемите јачината на звукот на вашата медиумска содржина.

Сега бидејќи треба да ја зголемите јачината на звукот над максималната граница, тогаш обидете се со следните чекори.

 1. Одина вашиот Plex и кликнете на опцијата Settings.
 2. Одете до табот Show Advanced и изберете го.
 3. Ќе се прикаже список со поставки. Изберете ја опцијата за плеер од левиот прозорец на панелот.
 4. На главниот прозорец на панелот, ќе видите список со поставки поврзани со плеерот.
 5. Сега ќе ја видите опцијата за повеќеканални аудио . Оваа поставка е стандардно овозможена, затоа сменете ја поставката и овозможете ја. Сега вашето аудио нема да се израмнува низ повеќе канали и вашето аудио ќе биде многу појасно.
 6. Сега треба да ја видите опцијата за повеќеканални аудио. Оваа поставка е стандардно овозможена, затоа овозможете ја со менување на поставките. ова прави вашето аудио повеќе нема да се израмнува низ повеќе канали, така што звукот ќе биде многу почист од претходно
 7. Следно, одете во делот Ексклузивно аудио. Овозможете ја поставката.
 8. Овозможете ја само откако ќе изберете „Аудио уред“. Ова осигурува дека уредот не го користи друга апликација и дека аудиото го користи само уредот.
 9. Следно поставете ги аудио каналите што одговараат на конфигурацијата на звучниците на вашиот аудио уред.
 10. Проверете дали поставките за премин се оневозможени.
 11. Потврдете ги поставките и репродуцирајте ги вашите медиуми. Треба да видите промена во оригиналното ниво на звук.

Plex не обезбедува експлицитни поставки за засилување на звукот, затоа мора да експериментирате со поставките за аудио и да видите што работи најдобро за вас.Може да ја овозможите и поставката за повеќеканално засилување на аудио во Plex како решение. Ова ќе ви помогне да го оптимизирате звукот, но достапно е само при транскодирање од повеќеканален во стерео.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.