DirecTV не може да открие SWM: 5 начини да се поправи

DirecTV не може да открие SWM: 5 начини да се поправи
Dennis Alvarez

directv не може да открие swm

Додека барате пристоен давател на ТВ услуги, DirecTV може да биде и вашиот прв избор. Нивниот огромен опсег на канали и извонредниот квалитет на сликата и звукот ги прават солиден избор за домашна забава.

Дополнително, DirecTV нуди каталог за стриминг кој е технички бесконечен, што значи дека целото семејство може да ужива во ТВ емисиите. филмови и многу повеќе!

Исто така види: 6 начини да го поправите далечинскиот управувач на телевизорот Sharp Roku кој не работи

DirecTV ја доставува својата услуга преку антенски систем, кој го прима сигналот од сателит, а потоа го дистрибуира до домовите, што ја прави нивната стабилност исклучителна карактеристика.

Во текот на во САД, Латинска Америка и регионот на Карибите, DirecTV е јасен избор за нивниот одличен квалитет на услуга.

Сепак, таквата услуга од највисоко ниво бара извонреден квалитет опрема за да се обезбедат оптимални перформанси. Затоа, компонентите на поставувањето на DirecTV треба да бидат со највисок квалитет .

И тоа е пријавено дека не се случува во последно време. Според корисниците, постои проблем што предизвикува системот да не идентификува една од клучните компоненти за поставувањето на ТВ услугата, SWM.

Ако го доживувате истиот проблем, смирете се со нас додека ве водиме низ сите информации што треба да ги знаете за да го разберете функционирањето и важноста на SWM. Дополнително, ќе ве водиме низ пет лесни поправки на секој корисникможе да се обиде да се ослободи од проблемот со SWM.

Што е компонентата SWM?

Пред да преминеме на дел каде што ќе ве водиме низ лесните поправки, дајте ни шанса да ви објасниме што е SWM и каква функција игра оваа компонента во поставувањето на DirecTV.

SWM, или Single Wire Multiswitch , е уред кој дозволува повеќе коаксијални врски во иста кутија. Замислете канцеларија која има многу компјутери, а на сите тие компјутери им треба интернет кабел. Повлекувањето по еден кабел за секој компјутер би изгледало како кошмар за кабли, нели?

Значи, тука е при рака уред со повеќе прекинувачи. Може да прима до 16 конекции и да го дистрибуира сигналот што доаѓа од еден кабел, исто како голема река што се бифуркира на многу помали.

Кога станува збор за поставувањето на DirecTV, мултипрекинувачот го дистрибуира сигналот што доаѓа од сателитот до кој било број телевизори што ги има вашата куќа. Секако, за секој телевизор ќе ви треба приемник за да го поврзете коаксијалниот кабел што доаѓа од мултипрекинувачот.

DirecTV не може да открие SWM

1. Што е работата со SWM?

Исто така види: Споредете Xfinity XB3 наспроти XB6: Разликите

Како што беше споменато претходно, едножичниот повеќепрекинувач, или SWM, работи како дистрибутер на сигнал од еден до повеќе кабли. Тие кабли, потоа, одат до приемникот DirecTV што сте го поврзале на вашиот телевизор. За жал, таа низа можеда доживеете руптура во случај SWM да не работи како што треба.

Може да се случи компонентата да е истрошена , било со време или поради природно феномените, и затоа, не можат правилно да го испорачаат сигналот што доаѓа од влезниот кабел.

Исто така, SWM може не да биде точен за количината на сигнал што ја бараат телевизорот , во кој случај може да страда целиот систем.

Трето, квалитетот на самата компонента можеби не е доволно добар и сигналот може да заврши неправилно дистрибуиран. Да се ​​сумира, постојат неколку можни проблеми што може да ги доживее SWM.

Така, како и да е, за да уживате во вашите забавни сесии на DirecTV, ќе треба да го одржите SWM во оптимално состојба . Тоа значи да го проверувате одвреме-навреме, а не само кога ќе забележите дека нешто не е на место со вашиот систем DirecTV.

2. Осигурајте се дека вашиот SWM може да издржи толку многу

Иако мултипрекинувачите со една жица дозволуваат повеќе врски што излегуваат од истиот влезен кабел, тие сепак се ограничени на тоа како многу уреди можат да се поврзат одеднаш. На пример, најпопуларниот, SWM8, може да поддржува до 4 DVR или 8 единечни тјунери.

Доколку имате повеќе од 5 DVR или повеќе од 8 единечни тјунери, SWM8 нема да се справи со вашето поставување. Значи, имајте на ум дека комбинацијата на DVR иединечни тјунери што моментално ги имате во вашата куќа не можат да бидат повеќе од она што вашиот SWM може да го поддржи.

3. Рестартирајте ги вашите ресивери

Проблемот SWM е пријавен дека е предизвикан и од проблеми со конфигурација . Бидејќи мултипрекинувачот испорачува сигнал до повеќе уреди, еден проблем со еден од нив може да предизвика дефект на целиот систем.

Затоа, имајте на ум дека проблемот не мора секогаш да биде предизвикан од некои голем неуспех на системот.

За среќа, едноставното рестартирање на приемниците може да го реши проблемот и да го реши проблемот.

Иако имајте на ум дека секој приемник мора да биде се рестартира одделно или во спротивно мултипрекинувачот може да не го испорача сигналот до правилниот уред и да предизвика систематски неуспех на конфигурацијата.

Ако веќе можете да идентификувате кој приемник го предизвикува проблемот, тогаш рестартирајте го прво тоа. Тоа може да го отстрани проблемот и да ви заштеди време и енергија за рестартирање на сите ресивери што моментално ги имате.

Постапката за рестартирање, иако многу специјалисти ја игнорираат како ефективен совет за решавање проблеми, всушност е карактеристика што системот ја користи за проценка и поправка помали грешки.

Постапката се занимава со помали проблеми со конфигурацијата и компатибилноста, што може да биде една од причините за проблемот со SWM. Доколку е така, веројатноста ќе биде проблемотфиксните се прилично високи .

4. Заменете го вашиот SWM

Доколку ги поминете трите поправки погоре и сè уште го доживувате проблемот со SWM со поставувањето на DirecTV, тогаш вашата последна опција, хардверски, треба да биде да се добие замена за компонентата.

Потребата да се замени SWM може да се појави поради некаков вид штета компонентата можеби претрпела. Постојат различни извештаи за оштетување на SWM предизвикано од домашни миленици, природни феномени или дури и од лошо поставување на инсталацијата.

Затоа, проверете дали вашиот единечен мултипрекинувач е во совршена состојба и во Доколку забележите каква било штета, заменете ја. Трошоците за поправка на SWM обично се речиси цената на новиот и животниот век на замената најверојатно ќе биде многу подолг.

5. Контактирајте со поддршката за корисници

Доколку ги испробате сите поправки погоре и сè уште го доживувате проблемот со SWM со вашиот DirecTV, можеби ќе сакате да размислите за контактирање нивниот оддел за поддршка на клиентите.

Нивните високо обучени професионалци се навикнати да се справуваат со секакви прашања, што значи дека најверојатно ќе имаат неколку дополнителни трикови во ракавот.

Дополнително, тие можат да ве посети и да се справи не само со проблемот со SWM, туку и со какви било проблеми со кои може да се соочите со вашата ТВ услуга. Затоа, повелете и јавете им се!

На крај, дали требанаидете на други лесни начини за справување со проблемот со SWM со DirecTV, погрижете се да не известите .

Оставете порака во делот за коментари кажете ни сè за тоа како го надминавте проблемот и да ни помогне да изградиме посилна заедница. Исто така, со споделување на вашата експертиза, ќе им помогнете на вашите колеги читатели да се ослободат од неколку потенцијални главоболки.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.