Дали историјата на пребарување се појавува на сметката за Интернет? (Одговорено)

Дали историјата на пребарување се појавува на сметката за Интернет? (Одговорено)
Dennis Alvarez

дали историјата на пребарување се појавува на сметката за интернет

Деновиве, сите стануваат се посвесни за нашата приватност на интернет и како да ја одржуваме. Се разбира, за едноставни работи како што е држењето вируси надвор од вашиот компјутер, сите ние можеме да се обратиме до кој било број на различни дистрибутери на антивирусен софтвер .

Сепак, секогаш се чини дека има малку на јаз кога станува збор за безбедноста на вашите онлајн пребарувања. И може да биде збунувачки да дознаеме што точно е јавно, а што не.

Меѓу многуте прашања за приватноста што ги поставуваме е овој стар костен, „Дали мојата историја на пребарување се појавува на мојот сметка за интернет?“ Па, со оглед на тоа што има повеќе од мала конфузија таму, мислевме дека ќе го расчистиме ова и ќе се обидеме еднаш засекогаш да ги одвоиме фактите од фикцијата. Значи, без никакво одлагање, само да се заглавиме во него.

Исто така види: 4 начини да го поправите бавниот интернет на HughesNet

Дали историјата на пребарување се појавува на сметката за Интернет?

Прилично е ретко кога можеме да одговориме на едно од овие прашања на таков начин на директен начин, па еве го: Не! Вашата историја на пребарување нема да се појави на вашата сметка за интернет .

Целосно е невозможно ова да се случи и никогаш не сме слушнале за сметката како што е оваа испратено до клиент без барање . Сепак, понекогаш може да биде можно да ја добиете вашата историја на прелистување на телефонска сметка, во некои случаи.

Исклучокот (што е навистина ретко) е заоние кои ги добиваат своите телефони, мрежа и дигитални услуги од еден единствен провајдер . Во овие случаи, сметката понекогаш ќе содржи нешто што наликува на историја на пребарување.

Сепак, информациите што се појавуваат овде ќе бидат толку нејасни што необученото око нема да има поим што е тоа . Општо земено, единствените луѓе кои некогаш ќе се интересираат за вашата историја на прелистување се лицата за спроведување на законот (кои ќе се вклучат само во екстремни случаи на незаконитост) и интернет советниците .

Сè што треба да знаете за сметките за Wi-Fi

Во случајот на секој добавувач на интернет што можеме да го замислиме , тие ќе имаат политика која не бара од нив да ја испечатат историјата на пребарување на нивните клиенти и последователно да им ја испраќаат.

За почеток, таквата практика би била многу непрактично. На крајот на краиштата, тоа е луда количина на информации што треба да се објават . За повеќето од нас, едномесечното користење на интернет би било претставено со информации од страница по страница. Така да, во смисла на практичност, нема смисла - за среќа.

Исто така види: Трепка бела светлина на Chromecast, без сигнал: 4 начини да се поправи

Следното место на списокот на причини поради кои давателите на интернет услуги не ја испраќаат историјата на прелистување на луѓето е големиот напор би требало да се следат толку многу луѓе кои секојдневно пристапуваат до толку веб-страници . Барем вака функционира во повеќето земји наоколусветот.

Во некои исклучителни случаи, владите ќе имаат долги списоци на локации кои се ограничени и затоа се сметаат за забранети за пристап од населението . Во такви ретки случаи, одреден степен на следење е нормално, па дури и очекувано .

Во секој случај, владата на земјата во која се наоѓате моментално ќе им диктира на добавувачите на интернет точно колку информации што можат да ги задржат за своите корисници.

Значи, може да се запрашате колку точно од вашите информации се складирани. На крајот на краиштата, ако не го испраќаат, веројатно се чува во датотека, нели? Па да. Општ начин на кој ова функционира е дека ISP ќе ги складира вашите податоци одреден временски период од безбедносни причини .

По истекот на тоа време, едноставно ќе се избришат и ќе го нема засекогаш . Не е политика да давате какви било информации или да ги споделувате со други страни.

Загриженост за приватноста во врска со вашата историја на прелистување веб

Речиси во секој случај таму, вашата историја на интернет пребарување нема да биде објавена без ваше знаење или испратена до вашиот дом во форма на сметка . Ова е случај дури и ако користите софтвер или услуга од трета страна.

Сепак, нема ништо лошо во рачното бришење на историјата на услугата додека напредувате. Ако чувствувате потреба, секогаш можете да ги преземете работите во свои раце и да отстраните што сакате.

ВоПокрај тоа, можете и да ја заострите вашата приватност малку повеќе со едноставно користење на режимот инкогнито. Иако не е баш беспрекорен метод за гарантирање на вашата приватност, тој навистина помага и ве прави помалку следени.

Значи, ако сте загрижени дека вашата интернет историја ќе биде испечатена на следната сметка , не би . Овој вид на работа е речиси невозможно и целосно без преседан. Се надеваме дека ова помогна!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.