Дали Disney Plus известува кога некој ќе се најави? (Одговорено)

Дали Disney Plus известува кога некој ќе се најави? (Одговорено)
Dennis Alvarez

дали disney plus известува кога некој ќе се најави

Disney Plus е платформа за забава која им обезбедува на корисниците ексклузивна содржина. Многу корисници од целиот свет ги користат нивните услуги бидејќи расте побарувачката за нивните ТВ емисии и филмови. Следствено, Дизни мора да ја обезбеди безбедноста на своите корисници. Можеби не сте свесни колку вашите сметки се ранливи на безбедносни прекршувања. Бидејќи вашата сметка на Дизни ги содржи вашите лични податоци, одговорноста на платформата е да ја заштити вашата приватност. Затоа, оваа статија ќе го реши најчестото прашање дали Дизни Плус ги известува корисниците кога некој ќе се најави.

Дали Disney Plus известува кога некој ќе се најави?

Од лансирањето на Disney Plus, е измачуван од технички проблеми кои им дозволија на крадците и хакерите да добијат пристап до сметките на корисниците. Не треба да се тврди дека примарна одговорност на Дизни е да ги заштити сметките на своите корисници и да спречи прекршување на податоците. Сепак, ја подобрува својата услуга за да обезбеди посигурно искуство со стриминг за своите корисници.

Ако барате конкретен одговор, тогаш да, Дизни ве известува кога непознат корисник ќе се најави на вашата сметка . Во својата бескрајна потрага да го направи најдоброто искуство на секој корисник, тоа може да биде. Исто така, воспоставува безбедносни стандарди за да се осигура дека сите корисници на нејзината платформа се заштитени од прекршување на податоците.

Исто така види: Дали бавниот интернет може да предизвика низок FPS (одговорено)

Затоа, акокористите заеднички уред или прелистувач за да пристапите до вашата сметка на Дизни плус, вашата сметка на Дизни го препознава тој уред или прелистувач и станува доверлив, така што во секој случај ако наиде на непрепознатлив нов уред или прелистувач кој се обидува да се најави на вашата сметка, тој ќе генерира известување за да се увери дека тоа сте вие.

Иако беше извор на загриженост што безбедноста на Дизни е помала од онаа на неговите конкуренти, тоа им овозможува на корисниците да ги променат своите лозинки во секој случај, дека неовластен уред пристапува до нивната сметка. Дизни, исто така, им дозволува на своите корисници да проверат колку уреди во моментот се поврзани со нивната сметка за да можат да го активираат секој несакан уред што можеби не е во употреба, но сепак е поврзан со нивната сметка. Како што е кажано, проверете ги уредите што работат на вашата сметка на Дизни.

  1. Одете на вашиот профил и одете до Поставките за сметката
  2. Кликнете на картичката Управување со уреди на десната страна
  3. Сега можете да го видите секој уред што е поврзан со вашата сметка
  4. Исфрлете го секој уред што не сакате да го задржите
  5. Во случај да најдете непрепознатлив уред поврзан со вашиот сметка, проверете дали сте ја смениле лозинката на вашата сметка откако ќе ги отстраните уредите

За разлика од другите платформи, Дизни ви дозволува да ја промените лозинката само ако некој друг се обиде да се најави на вашата сметка, но ова е одлична иницијатива за предупредување на корисниците штом непознат уред се обиде да го направи тоанајавете се на нивната сметка. Можеби не е најдобрата од понудите на Дизни, но секако е адекватна за заштита на приватноста на неговите корисници.

Исто така види: Светлината Roku трепка двапати: 3 начини да се поправиDennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.