Centurylink портокалова интернет светлина: 4 начини да се поправи

Centurylink портокалова интернет светлина: 4 начини да се поправи
Dennis Alvarez

centurylink портокалова интернет светлина

Во овие времиња, пристапот до непречен интернет е од суштинско значење. Ова е главната причина што луѓето се одлучуваат за CenturyLink бидејќи нивните модеми се дизајнирани да нудат непрекинати интернет сигнали. Значи, ако го користите модемот CenturyLink и се борите со портокаловата интернет светлина на CenturyLink, ние сме тука да ви помогнеме да го решите проблемот!

Исто така види: NETGEAR EX7500 Extender Lights Значење (основно упатство за употреба)

Во Доколку имате портокалово светло за интернет на модемот и не можете да дешифрирате за што се работи, вие сте поврзани со ингеренциите за PPP. Овие акредитиви се обезбедени од CenturyLink, но понекогаш доведуваат до проблеми со интернет конекција. За таа цел, ги наведовме методите за решавање проблеми кои ќе ви помогнат!

1) Хардверски проблеми

Прво, има поголеми шанси за хардверски проблеми во модемот. Модемите се електрични уреди и голема е веројатноста дека внатрешните компоненти се споени. Покрај тоа, некои жици може да бидат и лабави. Со ова, предлагаме да го отворите модемот и да ги замените истрошените компоненти. Ако има лабави жици, затегнете ги, зашрафете го модемот повторно и поврзете го повторно.

2) Кабли

Ако хардверската поправка не помогна ослободете се од портокаловото светло за интернет, има шанси нешто да не е во ред со каблите. Исто така, кога зборуваме за жици,треба да внимавате на каблите за напојување, како и на интернет каблите. За почеток, ако има проблеми со кабелот за напојување, треба да го прегледате кабелот и да го замените ако има некои оштетувања.

Кога станува збор за каблите за интернет, треба да се уверите дека сте користејќи ги етернет каблите. Тоа е затоа што етернет каблите се дизајнирани да пренесуваат интернет сигнали. Ако ги користите каблите што ви ги испрати CenturyLink, знајте дека тие се со супстандарден квалитет и треба да се заменат. Откако ќе ги замените каблите во случај на оштетување, погрижете се цврсто да ги приклучите каблите и каблите.

3) Загрејте

Ако сè работи добро , како што се каблите и хардверот, постојат шанси модемот CenturyLink да не е на вистинската температура. Тоа е затоа што модемот се загрева со континуирано работење и кога не го добива остатокот. Затоа, проверете ја температурата на модемот и исклучете го неколку минути за да може да се олади.

Штом модемот ќе се олади, ќе можете да го решите проблемот со светлото. Исто така, кога ќе го вклучите рутерот, погрижете се да го поставите модемот во областа каде што може да има соодветна циркулација на воздухот.

Исто така види: 4 начини да го поправите проблемот со рутерот кој одби да се поврзе

4) Дополнителни компоненти

Ако го користите модемот со повеќе компоненти за градење на мрежата, постојат шанси тие компоненти да се истрошија. Со ова да се каже, ако има заштитници на пренапони и моќленти во мрежата, модемот нема да ја добие вистинската моќност што може да влијае на целокупното поврзување. Следствено, треба да ги отстраните овие заштитници од пренапони и ленти за напојување и погрижете се да го приклучите модемот директно во штекерот.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.