6 вообичаени проблеми на HughesNet Gen5 (со поправки)

6 вообичаени проблеми на HughesNet Gen5 (со поправки)
Dennis Alvarez

Проблеми на huughesnet gen5

HughesNet Gen5 е дизајниран да им понуди најбрза интернет брзина на корисниците, со која корисниците можат да уживаат во брзина од над 25Mbps. Дополнително, достапни се четири интернет пакети со количини на податоци кои се движат од 10GB до 50GB. Gen5 нуди брзина на прикачување од 3Mbps и има брзина на преземање од 25Mbps. Покрај тоа, има поголема брзина и е посигурен, но сепак, има некои проблеми за кои треба да бидете свесни!

Проблеми на HughesNet Gen5:

  1. Проблеми со баферот

Во случај да користите HughesNet Gen5 за стриминг, но тој постојано се баферира, постојат шанси рутерот да е поставен премногу далеку од уредот што го користите за пренос. Дополнително, ако има различни безжични уреди поврзани помеѓу рутерот и уредот што го користите за пренос, тоа може да предизвика пречки во безжичниот сигнал, што доведува до баферирање. Имајќи го кажано тоа, се препорачува да ги елиминирате безжичните уреди помеѓу рутерот и уредот за стриминг и исто така да го намалите растојанието. Откако ќе се решат овие проблеми, проблемот со баферот ќе се реши.

  1. Интернетот работи на лаптоп, но не се поврзува со паметен телевизор

Вообичаено е за луѓето да ги поврзат своите паметни телефони, лаптопи и телевизори на безжични врски. Меѓутоа, ако интернетот работи на лаптопот додека користите HughesNet, но тоа еако не се поврзете со паметниот телевизор, има шанси за проблеми со вмрежувањето. За да го решите проблемот со мрежата на паметниот телевизор, треба да ги отворите поставките или поставките во уредот и да ги изберете поставките за Wi-Fi. Потоа, изберете го името на домашната мрежа и повторно додајте ја лозинката за Wi-Fi. Откако ќе се конфигурира лозинката, ќе можете да го поврзете вашиот интернет со паметниот телевизор.

  1. Не можам да испраќам е-пошта

Ако го користите интернетот HughesNet, но не можете да ги испраќате е-поштата, има шанси за проблем со конфигурацијата на мрежата, што може да се реши со помош на циклус на напојување. За да ја напојувате опремата HughesNet, треба да го исклучите рутерот како и модемот неколку минути пред повторно да ги поврзете во штекерот. Откако рутерот и модемот ќе се приклучат на струја, мора да почекате неколку минути за да се уверите дека опремата се подигнува правилно.

Од друга страна, ако модемот и рутерот не работат напојување, имате за да ги ресетирате модемот и рутерот. За да ги ресетирате уредите, можете да ја користите спојката за хартија за да го притиснете копчето за ресетирање. Особено, треба да го притиснете копчето за ресетирање неколку минути додека уредите не се подигнат. Како резултат на тоа, поставките за поврзување ќе бидат избришани, но и грешките во конфигурацијата ќе бидат избришани. Ќе можете да ги користите стандардните лозинки за да се најавите.

  1. Ограничен интернет

Ако се поврзетеВашиот уред со врската HughesNet, но покажува грешка „ограничена врска“, се препорачува да ги проверите сите кабли. Конкретно, треба двапати да ја проверите врската, како и каблите за напојување што работат на рутерот, модемот и компјутерот/уредите. Тоа е затоа што вообичаено е жиците да се исклучат или да се олабават, што е честа причина зад ограниченото поврзување. Откако го кажав тоа, проверете ги жиците и затегнете ги. Дополнително, ако некои кабли се оштетени, ќе треба да купите нови и да ги поврзете.

  1. Паѓање на Интернет

Ако уредите се поврзан на интернет, но паѓа помеѓу, има шанси да е нарушена монтажата на садот. Особено, ако на садот има гранки од дрвја, мраз, снег или остатоци од бурата, тоа може да го попречи приемот на сигналот и да предизвика пад на интернетот. Имајќи го кажано тоа, ви препорачуваме да го проверите садот и да ги отстраните пречките. Дополнително на ова, мора да го порамните садот за да бидете сигурни дека не е лабав или флопиран. Меѓутоа, ако не сте доволно технички, може да се јавите кај давателот на интернет услуги за да ви помогне да го поправите усогласувањето на садот.

Исто така види: Дали Optimum има кутии за безжичен кабел?
  1. Бавен интернет

Доколку сте поврзани на интернет, но тоа е бавно, има шанси да сте поврзале премногу уреди на интернет конекцијата. Бидејќи HughesNet има максимумбрзина на преземање од 25 Mbps, не треба да поврзете повеќе од три уреди на врската. Значи, ако сте поврзале повеќе уреди, исклучете ги од интернет.

Исто така види: Aircard vs Hotspot - кој да се избере?Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.