6 начини за поправање на Insignia Roku TV постојано се рестартира

6 начини за поправање на Insignia Roku TV постојано се рестартира
Dennis Alvarez

insignia roku tv продолжува да се рестартира

Roku TV стана апсолутен сон за некои корисници и да го обнови искуството; Лансирана е Insignia Roku TV. Услугата беше лансирана со повеќе од 3.000 канали и највисокиот оперативен систем Roku. Но, ништо не е совршено, нели? Ова е да се каже, бидејќи корисниците се жалеа на „ТВ Insignia Roku продолжува да се рестартира“. Во овој случај, ги додадовме методите за решавање проблеми во оваа статија!

Insignia Roku TV продолжува да се рестартира

1) Исклучете го

Ако вашиот Insignia Roku Телевизорот продолжува да се рестартира сам, треба да ги извадите сите приклучоци од телевизорот и да почекате неколку часа. Повторно, треба да ги исклучите каблите за HDMI заедно со каблите за напојување и да го оставите да мирува. По оваа пауза, приклучете ги каблите за напојување и HDMI каблите и ќе го реши проблемот со автоматското рестартирање.

Исто така види: Може ли да имам 2 рутери со спектар? 6 чекори

2) Мрежна поврзаност

Знаеме дека варењето на оваа причина за нагло рестартирање може да биде тешко, но тоа е вистина во некои случаи. Со тоа што е кажано, треба да се осигурате дека интернет конекцијата е со голема брзина. Во случај на проблем со мрежното поврзување, следете ги долунаведените чекори;

  • Најпрво, треба повторно да го поврзете телевизорот Roku со исклучување на мрежата и да го поврзете по две минути
  • Рестартирајте го модемот за Wi-Fi и тој ќе ја рационализира интернет-врската

3) Надградби на софтверот

Веќе имамеспомна дека Insignia работи со највисокиот оперативен систем Roku и ако оперативниот систем не се ажурира редовно, тоа може да доведе до ненадејни проблеми со рестартирање. Со ова, проверете дали сте ги преземале и инсталирале најновите софтверски ажурирања. Може и рачно да го инсталирате ажурирањето на софтверот.

Можете да пристапите до ажурирањето на софтверот од официјалната веб-страница на Roku и е достапно бесплатно за гледачите.

4) Модули за меморија

Кога станува збор за телевизорот Insignia Roku, можете да го притиснете проблемот со напојувањето освен ако не се исклучи. Дополнително, можете да се обидете да ги отстраните или повторно да ги инсталирате мемориските модули од телевизорот Roku. Дополнително, можете да ја проверите оптималната состојба и функционалноста на HDMI кабелот за да се уверите дека врската е оптимална.

5) HDMI кабли

Ако вашиот Insignia Roku TV не успева да понуди рационализирани перформанси, со оглед на ненадејното рестартирање, постојат шанси HDMI каблите да се влошат. Со ова, треба да ги замените HDMI каблите и да се уверите дека напојувањето на телевизорот Insignia Roku е оптимизирано. Покрај HDMI каблите, треба да бидете сигурни дека врската со IR rec кабелот е врвна. Во случајот на вертикалниот ИЦ, треба повторно да го залемете ИЦ, и голема е веројатноста да се реши проблемот со рестартирањето.

6) Фабрички ресетирање

Ако ништо не го поправа проблемот со рестартирање, можете да продолжите на последнотоодморалиште, кое е фабричко ресетирање. За да го ресетирате фабрички вашиот телевизор Insignia Roku, следете ги долунаведените чекори;

Исто така види: Може ли да го однесам мојот Firestick во друга куќа?
  • Притиснете го копчето за почеток
  • Премести до опциите за поставки
  • Одигни до системската опција
  • Кликнете на Напредни системски поставки
  • Допрете ја опцијата за ресетирање на фабричките поставки

Откако ќе кликнете на опцијата за ресетирање на фабрички поставки, телевизорот Insignia Roku ќе се ресетира на фабричките поставки. и проблемот со рестартирањето ќе се реши.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.