4 Решенија за Екранот за активност на ТВ со садови постојано се појавува

4 Решенија за Екранот за активност на ТВ со садови постојано се појавува
Dennis Alvarez

Екранот за активности на телевизорот за јадење постојано се појавува

Телевизијата со садови широко се користи од луѓе кои сакаат пристап до канали на барање и содржина што не е лесно достапна на друго место. Во најголем дел, тие работат прилично добро, но екранот за активности на Dish TV постојано се појавува стана вообичаена поплака кај корисниците. Ако го имате истиот скокачки прозорец што ве буди, овој напис има различни решенија кои можат да го решат вашиот проблем.

Екранот за активност на ТВ-уредот постојано се појавува

1. ТВ-влез

Прво, мора да ја проверите врската и да се фокусирате на влезот на телевизорот. Тоа е затоа што неправилно поврзан ТВ-влез ќе му сигнализира на Dish TV за проблемот со поврзувањето и ќе доведе до повторно и повторно појавување на екранот за активности. Во повеќето случаи, луѓето го избираат влезниот канал каде што уредот не е поврзан. Од друга страна, повеќето телевизори се програмирани да прикажуваат известување „без сигнал“, особено кога влезниот канал не е поврзан со уредот. Ако не го знаете вистинскиот начин за проверка на режимот за внесување, следете ги инструкциите споменати подолу;

Исто така види: WiFi мрежата не можеше да се приклучи: 4 начини да се поправи
  • Побарајте го изворното копче или копчето за внесување на телевизорот
  • Притиснете го ова копче , а менито за внесување ќе се прикаже на ТВ екранот
  • Одете низ менито и изберете го каналот што е поврзан со Садот
  • Почекајте неколку секунди за да се осигурате дека податоците се прикажуваат

2. КабелПоврзувања

Сега кога го избравте правилниот режим на влез на ТВ, следниот чекор е да ги проверите каблите и да се уверите дека се поврзани со ресиверот. Освен приклучоците за кабли, проверете дали каблите работат правилно, да не се оштетени. Некои од најважните кабли што треба да ги проверите да ги вклучат HDMI кабелот, компонентните кабли и RCA кабелот. Мора да се погрижите кабелот што ги поврзува телевизорот и ресиверот да има напојување.

Од друга страна, ако забележите кршење и оштетувања на каблите за време на проверката, тие би можеле да го предизвикаат проблемот, а нивното заменување е вистинското решение. Второ, мора да ги извадите сите кабли и повторно да ги вметнете за да обезбедите правилно поврзување. Последно, но не и најмалку важно, проверете дали каблите се поврзани со приклучоците или приклучоците во кои треба да бидат.

3. Зелено светло

Ресиверот на Dish TV доаѓа со RGB светло за означување на грешки. Во повеќето случаи, црвено светло ќе ја означи грешката додека зеленото светло покажува дека ресиверот и Dish TV работат правилно и се правилно поврзани. Значи, ако зеленото светло не е вклучено, треба да го рестартирате уредот и најверојатно ќе го реши проблемот со екранот за активност.

4. Врска помеѓу садот & засилувач; ТВ приемник

Следниот и веројатно последниот чекор за да го поправите скокачкиот екран на активноста е да ја проверите врската помеѓу вашата чинија и телевизоротприемници. Имајте на ум дека приклучоците треба да бидат стабилни, а каблите мора да бидат во работна состојба. На пример, антената мора да биде поставена во правилна насока, а Садот мора да добие стабилна моќност. Покрај тоа, можете да ги замените краевите на кабелот за да ги поправите скокачките прозорци.

Исто така види: Како да го проверам мојот PIN-број на T-Mobile? ОбјаснетоDennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.