4 начини за поправка на грешка при поврзување со мобилни податоци на RilNotifier

4 начини за поправка на грешка при поврзување со мобилни податоци на RilNotifier
Dennis Alvarez

грешка за поврзување на мобилни податоци rilnotifier

Исто така види: Нема достапни броеви на Google Voice: како да се поправи?

Мобилните податоци станаа врвна опција за луѓето кои немаат Wi-Fi конекции дома. Слично на тоа, луѓето со паметни телефони со Android честопати се борат со грешките во врската со мобилната податочна врска RilNotifier.

За оние кои не знаат, RilNotifier е вградената апликација која управува со слојот на радио интерфејсот. Може да премине помеѓу различни мрежни типови уреди. За волја на вистината, таа е вообичаена апликација и доаѓа со одредена цел.

RilNotifier всушност го користи внатрешниот систем за известување на апликациите за тековно користениот тип на мрежа. На пример, ако се префрлите на LTE мрежа од Wi-Fi мрежа, апликацијата ќе испрати известување до корисниците за оваа промена на мрежата. Да се ​​вратиме на поентата, ако има грешка при поврзувањето со мобилни податоци, ги споделуваме решенијата со вас!

Како да ја поправите грешката во врската со мобилни податоци RilNotifier?

1. Повторете ја врската

Секогаш кога ќе се појави оваа грешка во врската со RilNotifier, може да се обидете повторно да ја направите врската за мобилни податоци. За почеток, мора да ја исклучите врската за мобилни податоци на вашиот паметен телефон и да почекате најмалку пет минути.

По пет минути, можете да ги вклучите мобилните податоци и да видите дали ја поправа врската за мобилни податоци . Покрај повторното поврзување со мобилни податоци, ви предлагаме да ја отстраните и SIM картичката и повторно да ја вметнетеза оптимизирање на мрежната врска.

2. Рестартирајте го паметниот телефон

Ако повторното поврзување со мобилни податоци или повторно инсталирање на SIM-картичката не функционира, предлагаме да го рестартирате паметниот телефон со Android за да ја рационализирате мрежната врска. Сепак, мора да разберете дека рестартирањето на паметниот телефон ќе ја поправи грешката на поврзувањето со податоци, но само за краток временски период. За рестартирање на паметниот телефон, можете долго да го притиснете копчето за вклучување и да го притиснете копчето за рестартирање кога ќе се појави на екранот.

3. Ажурирајте го PRL

За почеток, грешката за поврзување со мобилни податоци може да се поправи со ажурирање на PRL на паметниот телефон со Android. За ажурирање на PRL на вашиот паметен телефон, треба да барате ажурирање на софтверот од поставките. Во опцијата за ажурирање на софтверот, треба да ја допрете опцијата за ажурирање PRL и да го притиснете копчето ОК. Како резултат на тоа, PRL на вашиот уред ќе се ажурира, а грешката за поврзување со податоци ќе се поправи.

4. Исклучете ги известувањата

Во случај да ја примате грешката за поврзување со мобилни податоци од RilNotifier, но конекцијата за мобилни податоци работи добро, можете да ги исклучите известувањата. Исклучувањето на известувањата е безбеден избор за луѓето кои имаат ветувачки податоци и интернет конекции. За да ги исклучите поставките, треба да ги отворите известувањата од поставките.

Од известувањето, кликнете на „види ги сите апликации“ икликнете на трите точки. Во следниот чекор, кликнете на „покажи системски апликации“ и притиснете на опцијата „сите апликации“. Сега, скролувајте надолу до RilNotifier и исклучете го прекинувачот и тој ќе ги оневозможи известувањата.

Исто така види: 5 решенија за спротивставување зошто NordVPN е толку бавен

Крајна линија

RilNotifier е одлична апликација за паметни телефони со Android, но овие грешки во врската со мобилни податоци може да бидат фрустрирачки. Се обидовме да ви помогнеме да ги поправите грешките во врската со податоци со нудење решенија. Меѓутоа, ако грешката сè уште постои, ви предлагаме да го повикате мрежниот провајдер!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.