4 начини да се поправи розовиот екран на спектарот

4 начини да се поправи розовиот екран на спектарот
Dennis Alvarez

розов екран на спектарот

Може да биде повеќе од вознемирувачки кога гледате телевизија со нашите гости после убава вечера, а вашиот ТВ-екран станува розевен. Дали има некое брзо решение за тоа за да можете да продолжите со вашето квалитетно време? Дефинитивно. Треба, да не паничите во оваа ситуација, бидејќи сега кога сте тука, ќе се обидеме да ве извлечеме од овој тривијален проблем.

Решавање проблеми на Грешка на розовиот екран на спектарот:

1. Проверете дали двата краја или вашиот HDMI кабел е цврсто приклучен

Розовата нијанса на екранот се должи на слабиот сигнал што се добива од кабелската кутија до вашиот телевизор. За да го отстраните овој проблем, откачете го HMDI кабелот од двата краја и повторно приклучете ги цврсто. Кабелот не треба да биде лабаво приклучен бидејќи ќе трепери карпа на патеката на силна сигнализација од кабелската кутија на ТВ со спектар.

2. Дали е во ред кабелот HDMI?

Исто така види: Како да вклучите дополнителна безбедност на апликацијата AT&T?

Ако сте го приклучиле цврсто кабелот и сè уште сте заглавени со истиот розов екран, проверете дали има проблем со самата линија. Ако пакувањето на кабелот се откине, покријте го со која било достапна лента. Ако кабелот изгледа добро надвор, но не е добро внатре во HMDI портите или на крајот на кабелот, ова ќе ги отстрани честичките од прашина што може да предизвикаат проблеми. Ако сè уште не работи, обидете се да го промените приклучокот за HDMI во HDMI 2 или пробајте друг HDMI-кабел.

3. Дали Power Cycling може да помогне?

Исто така види: Како да го рестартирате рутерот Starlink? (4 Совети за решавање проблеми)

Да не претпоставиме ниту еден од горенаведените триковипомогна. Веројатно е проблем со хардверските компоненти. Корисникот сега мора да ги напојува сите уреди, телевизорот, рутерот и модемот. Овој проблем се јавува кога уредот е заглавен поради флуктуација на напојувањето, било каков дефект, итн. Со вклучување на уредот во напојување, постои голема шанса вашиот проблем да исчезне.

4. Може ли да помогне системот за поддршка на спектарот?

Техничкиот систем за поддршка 24/7 е направен за да им помогне на вознемирените претплатници како вас. Треба да им се јавите, а тие ќе се обидат да ве водат. Тие, исто така, ќе ги бројат методите за решавање проблеми како што е споменато погоре, и ако веќе сте ги пробале сите, тие ќе проверат дали има некаков проблем од нивниот крај. Тие ќе го решат проблемот или со освежување на вашиот систем или со чистење на вашите ингеренции. Ако ова сепак не помогне, замолете ги да испратат техничар кој би ги проверил уредите и во случај на дефект на хардверот, тие ќе го заменат дефектниот уред со нов.

Ги разбираме тешкотиите и иритацијата низ кој поминувате поради розовата нијанса на екранот на вашиот телевизор, и на вашето најдобро ниво, се обидовме да го решиме вашиот проблем. Според нашите најдобри сознанија, овие методи им помогнаа на мнозинството корисници на Spectrum. И ќе ви помогне.

За какви било информации поврзани со оваа тема, слободно контактирајте не. Вашите повратни информации во делот за коментари ќе бидат топло добредојдени и одговорени навреме.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.