4 начини да се поправи грешката за безжична добредојде во Verizon %

4 начини да се поправи грешката за безжична добредојде во Verizon %
Dennis Alvarez

добредојдовте во безжичната грешка на Verizon

Verizon е една од најголемите компании за мобилни услуги во САД. Тие имаат постојано зголемена посветена база на клиенти. Една од причините за нивната популарност е исклучителниот квалитет на услугата и одличната покриеност. Сепак, како и многу други компании во денешниот свет со дигитално водство, нивните системи понекогаш ќе искусат грешки и грешки.

Една од најфрустрирачките грешки е кога клиентот се обидува да се јави и добива автоматизирана говорна порака во која пишува „ добредојдовте во безжичниот Веризон. Вашиот повик не може да се заврши, проверете го бројот и обидете се повторно.

Исто така види: Xfinity WiFi е поврзан, но нема интернет (5 поправки)

Како да ја поправите безжичната грешка на Verizon за добредојде

1. Обидете се со друг број

Прво, обидете се да повикате друг број . Ова ќе идентификува дали проблемот е специфичен за бројот што се обидувате да го повикате или дали има поголем проблем со вашиот телефон. Природата на вашиот проблем може да влијае на кој од следните чекори ќе одлучите да го испробате следниот.

2. Можеме ли да ја елиминираме безжичната грешка на Verizon за добредојде преку бришење на повиканиот број?

Нема ништо пофрустрирачко или потенцијално штетно од потребата да остварите важен повик, можеби поврзан со бизнис, уште неда можете да го поврзете вашиот повик. Повремено, овој проблем може да се појави затоа што истиот број го имате зачувано повеќе од еднаш во телефонот што може да предизвика телефонот да не функционира или да ги оштети податоците на вашиот телефон.

За да проверите дали е тоа така, одете на тастатурата за дневник на телефонот, внесете го бројот и таа треба да ви ги покаже сите записи за овој број во вашиот директориум. Ако има повеќе записи, избришете ги сите записи освен една и обидете се повторно да го завршите повикот.

Затоа, за да го поправите повторно, одете во дневникот на телефонот и напишете го бројот. Сите записи со ист број ќе бидат на ваша кожа. Потоа избришете ги сите записи, вратете се во дневникот на повици, сега избришете го дневникот на повици и повторно бирајте го бројот. На овој начин, ќе откриете дека грешката повеќе ја нема во вашиот телефон и сега може да ја завршите комуникацијата.

Ако ова не успее, можете да се обидете да го внесете бројот рачно и видете дали повикот ќе оди на овој начин. Ако е така, тоа би покажало дека има проблем со податоците во вашиот телефон. Можеби ќе треба да го разгледате вашиот уред ако не добиете резолуција преку понатамошните чекори подолу.

3. Дали рестартирањето на телефонот ја убива грешката на Verizon за добредојде?

Како и со многу технолошки проблеми, секогаш вреди да се обидете да направите ресетирање за да видите дали ова ќе го реши вашиот проблем . Тоа ќе зависи од моделот на вашиот телефонкако функционира ова.

Обично, или ќе го држите копчето за вклучување додека не се појават опциите за ресетирање или притиснете и задржете го копчето за вклучување додека уредот не се исклучи. Се надеваме дека ова ќе го реши вашиот проблем. Ако не, обидете се со чекорот подолу.

4. Може ли да ја поништам безжичната грешка на Verizon за добредојде преку поставките на телефонот?

Последната опција што можете да ја испробате е да ги приспособите поставките на телефонот. Одете до поставките на телефонот и изберете врски. Допрете на мобилните мрежи и изберете мрежен режим LTE/CDMA.

Исто така види: 2 Заеднички бункер за садови 3 прашања со решенија

Ова треба да биде претходно поставено на „глобално“. Откако ќе ја промените оваа поставка, треба да ресетирајте го телефонот. Се надеваме, во овој момент, би требало да можете да го остварите повикот без никаков понатамошен проблем.

Последниот збор

Симирам, се надевам дека еден од чекорите погоре ќе го реши вашиот проблем. Меѓутоа, ако ова не функционира, може да има позначаен проблем со вашиот уред или со вашиот мрежен провајдер.

Ако е така, прво ќе треба да контактирате со нив и да побарате совет од нив. Кога зборувате со некого, задолжително известете му ги сите чекори што веќе сте ги пробале.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.