4 лесни решенија за Starlink Offline Грешка не е примен сигнал

4 лесни решенија за Starlink Offline Грешка не е примен сигнал
Dennis Alvarez

Starlink Offline Не е примен сигнал

Starlink е интернет конекција базирана на сателит. Стана популарен во руралните поставки каде што други безжични врски не се достапни. Starlink користи сателитски сервери за да им обезбеди интернет на корисниците. За таа цел, на покривот се поставени сад и ресивер за примање на сигналите, кои потоа се пренесуваат до рутерот за воспоставување безжична врска. Меѓутоа, ако Starlink е офлајн затоа што не може да ги прима сигналите, постојат различни решенија што можете да ги испробате!

  1. Опструкција

Садот и приемниците се инсталирани и поставени на покривот за да се уверат дека примаат сигнали од сателитот. Меѓутоа, кога има пречки помеѓу садот и сателитот, приемот на сигналот е негативно влијание и се јавува проблем без сигнал. Поради оваа причина, ви препорачуваме да отидете на местото каде што сте го поставиле садот и да проверите дали има пречки.

Исто така види: AboCom на мојата мрежа: како да се поправи?

Ако има некои жици или парчиња облека што дошле пред садот, тие мора да да се отстрани за да се осигура дека садот е чист за примање сигнали. Покрај облеката или жиците, мора да се погрижите садот да биде чист од влага и снег бидејќи тие можат да ја покријат површината на садот, што ја попречува неговата способност да прима и дистрибуира сигнали. Значи, ако садот има снег или влага,расчисти го.

  1. Времето

Времето е еден од најважните фактори кога се работи за сателитски врски. Тоа е затоа што небото треба да биде ведро за да се осигура дека приемот на сигналот не е прекинат. Значи, ако има дожд или денот е облачен, тоа ќе го ограничи приемот на сигналот, па оттука и офлајн мрежата. Единственото решение за овој проблем е да чекате да се расчисти времето.

  1. Прекин на мрежата

Препадот на мрежата е најпотценетиот фактор . Со поедноставни зборови, луѓето не сметаат дека мрежата може да биде исклучена, што ја предизвикува офлајн мрежата Starlink. Значи, ако времето е ведро и нема пречки околу садот, ви препорачуваме да ја користите веб-страницата DownDetector.com за да видите дали серверот Starlink е исклучен.

Покрај тоа, можете да ги проверите социјалните мрежи рачките на Starlink за да добивате ажурирања за мрежната врска. Во случај да дојде до прекин на мрежата, мора да почекате компанијата да ги поправи серверите. Кога станува збор за Starlink, нивниот технички тим е исклучително умешен, што значи дека проблемот ќе се реши во рок од неколку часа - исто така можете да контактирате со тимот за поддршка на клиентите за проценетото време.

Исто така види: Дали треба да го задржите пукањето на рамката вклучено или исклучено? (Одговорено)
  1. Приемник

Бидејќи ова е сателитска мрежа, приемникот е важен дел од мрежната инфраструктура. Имајќи го кажано тоа, ако сте ги испробале сите горенаведени чекорино конекцијата Starlink сè уште е офлајн, има шанси ресиверот да е прекинат или да има лабави врски. Поради оваа причина, ви препорачуваме да го лоцирате ресиверот и да бидете сигурни дека сите приклучоци за напојување и садови се затегнати.

Исто така, проверете дали каблите се поврзани со вистинските приклучоци. Лабавите кабли може да се затегнат со клуч со мал мерач. Напротив, ако жиците или каблите се оштетени, мора да купите нови.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.