3 начини да го поправите зеленото светло што трепка мини кутијата Кокс

3 начини да го поправите зеленото светло што трепка мини кутијата Кокс
Dennis Alvarez

кокс мини кутијата трепка зелено светло

Иако постојат многу уреди кои во суштина ја извршуваат истата задача како и мини кутијата Кокс, малкумина се толку сакани од нивната база на клиенти. Овде, ретко претпоставуваме дека ваквите работи се случуваат од чиста случајност.

Исто така види: 5 начини да се поправи бавната брзина на прикачување на спектарот

Наместо тоа, секогаш се сведуваме на фактот дека една марка нуди нешто што другите занемариле да размислуваат. Во овој случај, тоа би требало да биде фактот дека оваа ситница дава доста за нејзината цена. Во суштина, тоа е класичниот ефект на „трескање за вашите пари“.

Иако е генерално доверлив комплет, забележавме дека има повремени проблеми што се објавуваат на таблите и форумите поврзани со повремени грешки и работи. Иако ретко се сериозни, тие можат да остават кисел вкус, особено кога не може да се најде лесно решение.

Еден таков проблем што се чини дека се појавува кај многумина од вас во моментот е оној каде што Кокс мини кутијата ќе почне да трепка зелено светло . Така, во овој водич, ќе разговараме што го предизвикува проблемот, а потоа ќе разгледаме некои поправки што можете да ги направите од удобноста на вашиот дом.

Ако не се сметате себеси за толку технолошки по природа , не грижете се за тоа. Нема да бараме од вас да правите ништо што може да заврши со повеќе штета отколку добро. Згора на тоа, нема да бараме од вас да направите ништо толку драстично како преземањетого одвои. Значи, со тоа што е кажано, ајде да се заглавиме во тоа!

Cox Mini Box Трепка зелено светло

Откако го проверивме прирачникот на компанијата за на уредот, зеленото светло што трепка покажува дека на Cox Mini Box му треба услуга од самите Cox. Покрај ова, постои и друг фактор што може да го активира зеленото светло.

Кога претходно цврстото зелено светло на Cox Mini Box одеднаш почнува да трепка, тоа ќе значи дека врската помеѓу и телевизорот што го користите некако е расипан . Во овој случај, проблемот често може да се реши со многу малку мака. Значи, има добри вести за вас пред да ги започнеме работите!

Еве ги методите за решавање проблеми што ви предлагаме да ги испробате пред да ја вклучите самата Кокс.

  1. Може Зеленото светло што трепка ќе се запре со рестартирање?

Иако често се занемарува како метод за решавање проблеми, има доста да се каже за едноставно рестартирање секој сега и тогаш. Она за што е одлично рестартирањето е чистење на сите помали грешки и дефекти што можеби се навлегле во системот и почнале да создаваат хаос.

Значи, пред да навлеземе во нешто што е воопшто тешко, ајде само прво да го исклучиме ова . методот за рестартирање на вашата Cox Mini Box оди на следниов начин:

  • Првата работа што треба да направите е да ја откачите Cox Mini Box одТВ. за Cox Mini Box и одете во менито за поставки.
  • Од менито за поставки, потоа ќе треба да ја притиснете опцијата за рестартирање на системот .

Сега, сè што ќе треба да направите оттука е да и дозволите на Cox Mini Box доволно време да сфати што е и што треба повторно да прави. Откако ќе заврши со процесот на рестартирање и самото реконфигурирање, има пристојни шанси да работи повторно како нормално.

  1. Проверете и проверете дали Mini Box Works на друг телевизор ?

Во воведот споменавме дека целиот проблем може да биде предизвикан од неуспех на Mini Box за да комуницирате со вашиот телевизор. Па, понекогаш, всушност може да биде телевизорот кој е виновен за ова. Така, во овој чекор ќе го исклучиме тоа како веројатен фактор.

Ако случајно имате друг телевизор во близина, би препорачале да се обидете да закачите на Mini Box на тоа. Ако работи на овој втор телевизор, проблемот ќе биде со вашиот телевизор цело време. За жал, ова сè уште значи дека имате проблем со вашите раце - само не оној што можеби го очекувавте.

  1. Контактирајте со поддршката за корисници на Cox

За жал, ако горенаведените две поправки не работеавие овде, ова ќе значи дека се применува ситуацијата кога некој од Кокс ќе треба да го погледне Mini Box и да му ја даде услугата што ви кажува дека му е потребна. Така понекогаш одат овие работи.

Значи, единствениот логичен начин на дејствување што останува е да стапите во контакт со Кокс поддршката за корисници и да им го предадете проблемот. Откривме дека нивните агенти за услуги на клиентите обично се доста познавања и ќе знаат точно што да прават кога ќе се појави проблем како овој.

Исто така види: 7 начини да се поправи Google Voice Повиците кои не ѕвонат

Може да се дојде до нив на 1.855.512.8876.

Одличното нешто во врска со ова прашање е тоа што тие понекогаш можат да обезбедат дополнително упатство што ќе ви помогне да ја откажете светлината на вашиот уред преку телефон - без потреба да Донесете ја кутијата каде било или нека ви приреди некој.

Меѓутоа, мора да се забележи дека во повеќето случаи нормата е дека ќе биде испратен техничар да го прегледа уредот лично. Доколку се случи ниту една од овие две евентуални можности да не успее, а кутијата сепак нема да работи, тие обично ќе заменат наместо тоа за вас.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.