Leer hoe je een internetbrowser op een Vizio TV krijgt

Leer hoe je een internetbrowser op een Vizio TV krijgt
Dennis Alvarez

get-an-internet-browser-on-vizio-tv

Vizio is een merk dat werd opgericht in 2002. Ze maken elektronische apparatuur zoals televisies en andere dingen zoals luidsprekers, telefoons en tablets. Van alle dingen die ze maken, moet gezegd worden dat televisies hun beste producten zijn, en ook de belangrijkste focus van het merk zijn. Vizio TV's zijn meestal als elke andere smart TV als het gaat om hun werking.

Ze bieden gebruikers een breed scala aan toepassingen waarmee ze films en series kunnen streamen, zoals Netflix en Hulu, terwijl er ook toepassingen zijn waarmee je live kunt genieten van zaken als sport en nieuws. Er zijn manieren om films en andere dingen te bekijken buiten deze toepassingen om, via de eigen bibliotheek van de TV, of door gebruik te maken van een set-up box, wat betekent dat de TV functioneel is met het ontbreken vanvan het internet.

Als uw Vizio Smart TV echter niet met het internet is verbonden, kunnen verschillende functies van de TV worden geblokkeerd. Een van de belangrijkste daarvan is dat u uiteraard geen gebruik kunt maken van de streaming-toepassingen om films, series, sport en andere gerelateerde inhoud te bekijken.

Hierdoor heb je weinig tot geen inhoud om naar te kijken, tenzij je een set-up box hebt, waardoor een internetverbinding verplicht is. Met hun TV's kun je vrij gemakkelijk een draadloze of bekabelde verbinding instellen. Je hoeft niet meer dan een paar knoppen in te drukken als je verbinding wilt maken met het internet op je Vizio smart TV, maar als je nieuw bent met smart TV's, kan het een beetje moeilijk zijn om er doorheen te navigeren.de menu's.

Zoals gezegd hebt u een internetverbinding nodig om het meeste uit uw Vizio TV te halen. Als u een probleem lijkt te hebben met het opzetten van een verbinding, is hier een kleine stap-voor-stap gids over hoe u een internetbrowser op de Vizio TV krijgt op een zowel draadloze als bekabelde verbinding.

Hoe krijg je een internetbrowser op een Vizio TV?

BEKABELDE VERBINDING

Een bekabelde verbinding is eenvoudiger te realiseren dan een draadloze verbinding. Alles wat u moet doen om er een op te zetten wordt hieronder gegeven:

 • Eerst en vooral, zorg ervoor dat u uw Ethernet-kabel hebt aangesloten op de LAN-poort die zich ergens achteraan de TV bevindt.
 • Druk op de knop waarmee u het menuscherm op uw televisie, afstandsbediening, opent.
 • Ga naar en druk op de optie netwerk.
 • Selecteer gewoon de bedrade verbindingsoptie en uw TV zal de aangesloten Ethernet-kabel kunnen detecteren en verbinding maken met de router.

DRAADLOZE VERBINDING

Een beetje vergelijkbaar met de bedrade verbinding, is ook een draadloze verbinding vrij eenvoudig op te zetten. Het enige wat u hoeft te doen is de 4 onderstaande stappen te volgen.

 • Gebruik de afstandsbediening van uw tv om het menuscherm te openen.
 • Selecteer de optie netwerk uit de vele die verschijnen.
 • Selecteer de optie waarmee u een draadloze verbinding tot stand kunt brengen.
 • Selecteer uw netwerk uit de netwerken die op het scherm verschijnen en voer daarna de referenties van uw netwerk in. Als u het juiste wachtwoord invoert, zou uw Vizio TV nu verbonden moeten zijn met het internet.

Als u verbinding maakt met het internet, kunt u alle toepassingen gebruiken die het apparaat voor u in petto heeft, zodat u alles wat u wilt op de tv kunt bekijken. Een van de belangrijkste dingen die mensen willen doen zodra ze een netwerkverbinding op hun apparaat hebben gemaakt, is op het internet surfen naar allerlei verschillende dingen, zoals op een smartphone, een computer, een laptop en zelfssommige smart TV's.

Dit is echter niet helemaal mogelijk met een Vizio smart TV op zichzelf tot nu toe. De Vizio Smart TV's hebben tot nu toe nog geen internet browser zoals Google, safari of Firefox toegevoegd als aparte applicaties, wat betekent dat je niet kunt surfen op het World Wide Web op je smart TV als je hem niet gebruikt om iets te kijken. Je kunt wel dingen zoeken op YouTube, die hun TV's je ook biedenmet, echter, er is niet bepaald een volledig functionerende browser op hun TV's zoals het is.

U kunt op de huidige Vizio HDTV's geen internetbrowserapplicatie zoals Safari of Google verwachten, omdat het platforms zijn die applicaties gebruiken om de kijker naar specifieke diensten te leiden die al in de TV zijn opgenomen of kunnen worden geïnstalleerd. Er is echter de optie om een browserapparaat toe te voegen aan de poorten van uw TV, zodat u op internet kunt surfen wanneer u maar wilt. Het kan zijneen lastig ding om te doen als je niet veel ervaring hebt met smart-tv of browserapparaten. Hier is een gids om het je wat gemakkelijker te maken.

Een browser gebruiken op Vizio Smart TV's

Browser apparaten zoals de Chromecast of de Amazon Firestick of andere android gebaseerde streaming gadgets voor TV. Hier is hoe ze aan te sluiten en in te stellen op uw Vizio TV.

 • Allereerst sluit u uw browserapparaat aan op de HDMI-poort die zich ergens op de Vizio TV bevindt. De locatie van de poort kan verschillen, afhankelijk van uw model.
 • Zodra alles goed is aangesloten, zet u uw Vizio smart TV aan en schakelt u over naar de HDMI-poort.
 • Zodra u dit hebt gedaan, meldt u zich aan of logt u in op uw Amazon- of Google-account om de Firestick of Google Chromecast te gebruiken.
 • Nadat u zich hebt aangemeld, kunt u de zijdebrowser op de Firestick of Google zelf gebruiken om op internet te surfen wanneer u maar wilt.

Het lijkt veel werk alleen om een browser te gebruiken, maar door een apparaat als de Firestick aan uw Vizio TV toe te voegen, krijgt u ook een heleboel andere streamingdiensten en toepassingen die de TV niet heeft, wat betekent dat u geen geld uitgeeft alleen voor een browser op uw TV. Anders dan dit is er nog geen echte manier om een browser op een Vizio TV te gebruiken.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.