Kan ik handmatig inhoud markeren als bekeken op Netflix?

Kan ik handmatig inhoud markeren als bekeken op Netflix?
Dennis Alvarez

netflix markeren als bekeken

De in Californië gevestigde wereldwijde aanbieder van films en series via streaming is in zoveel huishoudens aanwezig dat mensen de bedrijfsnaam zelfs als werkwoord beginnen te gebruiken!

Sinds 2007, toen het bedrijf voor het eerst streamingdiensten aan zijn klanten begon aan te bieden, is Netflix in een snel en buitengewoon tempo gegroeid en heeft het nu ongeveer 150 miljoen abonnees.

Hun expansie is dramatisch geweest - niet alleen in aantal abonnees, maar ook in marktwaarde - sinds het bedrijf is nu 770 keer waard wat het waard was toen het voor het eerst op de markt kwam.

Gezien de kosten van DVR-systemen, of andere streaming-platforms, biedt Netflix hun dienst aan tegen een behoorlijke prijs (hoewel dit in de nabije toekomst wellicht zal stijgen). Afhankelijk van het soort account waarvoor u kiest, is het misschien zelfs mogelijk om niet alleen de streaming-ervaring, maar ook de kosten te delen.

Het duurste plan staat vier verschillende profielen toe, wat betekent dat de rekening op vier manieren kan worden gesplitst. Afgezien van de uiterst concurrerende prijzen biedt Netflix ook inhoud in Ultra-HD voor hun premium accounts, waardoor de streaming-ervaring naar een geheel nieuw niveau van audio- en videokwaliteit wordt gebracht.

Netflix Markeer als bekeken

Waar kan ik de Netflix-markering als bekeken vinden?

Netflix heeft een altijd waakzaam systeem dat een aantal controles uitvoert zoals "Kijkt er iemand? om ervoor te zorgen dat gebruikers hun favoriete films of series niet missen.

De kunstmatige intelligentie van het streamingplatform zal ook automatisch alles wat je ziet uit hun bijna oneindige archief als bekeken markeren. Dit is een poging om het voor gebruikers gemakkelijker te maken een show te vinden die ze op een bepaald moment opnieuw willen bekijken.

Als u op zoek bent naar die serie die u een tijd geleden erg leuk vond, maar waarvan u de naam niet meer weet, is er een gemakkelijke manier om er bij te komen. Ga binnen via uw webbrowser of via de Netflix-app op uw apparaat en selecteer het profiel dat u gebruikte om de show die u zoekt te bekijken.

Zodra u het profiel selecteert, zal er een optie zijn om toegang te krijgen tot de kijkactiviteit. Alle shows die mensen op dat profiel hebben bekeken, zullen hier worden opgesomd.

Niet alleen helpt deze functie u bij het vinden van die film of serie die u zo leuk vond, maar hij houdt ook uw voorkeuren bij. Dat betekent dat de platform algoritme zal zeer waarschijnlijk inhoud suggereren dat op een of andere manier verband houdt met waar je naar gekeken hebt.

Deze intelligentiefunctie moet het voor gebruikers gemakkelijker en sneller maken om iets te vinden wat ze willen bekijken. Probeer het eens, kijk naar een Spider-Man film en bekijk daarna de aanbevolen titels om andere superheldenfilms of series te zien.

Kan ik inhoud markeren als zelf bekeken op Netflix?

Hoe graag gebruikers ook de controle willen hebben over de bekeken functie, is er geen manier om dit te doen, helaas. Het systeem van het platform staat niet toe dat abonnees handmatig inhoud als bekeken markeren.

Als je dacht dat je zomaar nieuwe aanbevolen titels kon krijgen, Netflix heeft andere plannen voor jou! Het bedrijf zorgt ervoor dat de controle over wat al dan niet is bekeken in hun handen ligt, dus er is niet veel wat je kunt doen behalve proberen een manier te vinden om de werking van het algoritme te omzeilen.

Hoewel de functie uitsluitend door het platform wordt beheerd, zijn er manieren om een film of een serie in de lijst van bekeken inhoud "af te dwingen". Houd er rekening mee dat geen van de manieren de gebruikers ervan weerhoudt ten minste een beetje van de inhoud te bekijken die zij naar de gecontroleerde lijst willen sturen.

Toch is het vrij eenvoudig en snel om die film die je niet kunt uitstaan in je aanbevelingen naar de bekeken lijst te laten sturen.

Aangezien de functie markeren als bekeken niet door abonnees kan worden gebruikt, kunnen zij alleen maar doen alsof zij de hele film of serie hebben bekeken en het algoritme de rest laten doen. Als u het systeem wilt "misleiden" om te denken dat je eigenlijk een hele film keek, gewoon toegang krijgen alsof je hem ging kijken en de tijdbalk naar de laatste minuut rollen.

Hoewel dit gebruikers dwingt om een klein deel van een film te bekijken, is de inspanning waarschijnlijk de moeite waard om die titel niet elke keer dat je het beginscherm opent aan te laten raden.

Als je wilt dat een serie niet meer wordt aanbevolen, ga gewoon naar de lijst met afleveringen en selecteer de laatste van het laatste seizoen. Klik daarna op play en meteen daarna kun je de tijdlijn naar het einde scrollen en alleen de laatste minuut bekijken.

Zodra deze eenvoudige procedure is voltooid, wordt de film of serie automatisch naar de bekeken lijst van het profiel gestuurd en niet langer aanbevolen. Het probleem is, als je die show van je beginscherm wilde verwijderen omdat je dat soort inhoud niet wilt, misschien is kijken (al is het maar de laatste minuut) niet de beste optie.

Aangezien het algoritme titels gebruikt die door de gebruikers zijn gezien om nieuwe inhoud aan te bevelen, is er een grote kans dat, nadat die ongewenste show naar de lijst met bekeken programma's is gestuurd, iets wat er sterk op lijkt op je startscherm zal verschijnen.

Dat is een van de belangrijkste redenen waarom gebruikers de online forums hebben overspoeld met dergelijke vragen, met de bedoeling dat de functie "gemarkeerd als bekeken" beschikbaar wordt gemaakt voor abonnees. De mensen willen zelf kunnen bepalen wat hen wordt aanbevolen.

Dus, als je hetzelfde voelt, zorg ervoor dat u Netflix een bericht stuurt en vraagt dat dit extra niveau van controle over wat je bekijkt wordt toegevoegd aan de dienst.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.