HughesNet Gen 5 vs Gen 4: Wat is het verschil?

HughesNet Gen 5 vs Gen 4: Wat is het verschil?
Dennis Alvarez

hughesnet gen 5 vs gen 4

Het hebben van een internetverbinding bij u thuis is tegenwoordig essentieel geworden. Dit komt omdat de dienst kan worden gebruikt om lekker films te kijken en spelletjes te spelen. Veel gebruikers doen ook hun werk op hun verbinding.

Het internet maakt het delen van bestanden tussen gebruikers gemakkelijker en duurt slechts enkele seconden. Dit hangt echter af van de snelheid van uw verbinding. Hierover gesproken, de meeste mensen die een verbinding willen, gaan meestal voor bekabelde opstellingen.

Echter, HughesNet is gekomen met een satelliet-verbinding die u kunt gebruiken in plaats daarvan. De verbinding heeft verschillende generaties die u kunt kiezen tussen. Dit bepaalt wat de snelheid en de functies van uw netwerk zal zijn. Echter, mensen kunnen verward raken over twee van de meest populaire modellen die zijn Gen 5 en Gen 4 van HughesNet. Gezien dit, zullen we dit artikel gebruiken om u te voorzien vanmet een vergelijking tussen deze twee.

HughesNet Gen 5 vs Gen 4

HughesNet Gen 4

HughesNet Gen 4 was een directe upgrade van hun vorige generatie 3. De algehele stabiliteit van de verbinding werd verbeterd waardoor gebruikers een volledig stabiel netwerk hebben. Daarnaast is de snelheid voor zowel downloads als uploads verbeterd met deze versie. U heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen drie verschillende pakketten die zullen bepalen wat uw verbindingen specificaties zijn.

De laagste snelheid van al deze netwerken is 10 Mbps bij downloaden en 1 Mbps bij uploaden. Aan de andere kant zijn de hoogste snelheden 15 Mbps bij downloaden en 2 Mbps bij uploaden. Hoewel deze vrij stabiel zijn en een veel grotere dekking hebben dan de meeste internetdiensten. Er zijn ook tal van nadelen aan het gebruik van dit netwerk. Een daarvan is hoe laag de snelheden zijn voor de prijs die u betaalt.

Bovendien is er een limiet aan de bruikbaarheid van het netwerk: de gebruiker mag in totaal maar 40 GB aan gegevens gebruiken. Mensen die graag films kijken of dingen downloaden, zullen waarschijnlijk merken dat de limiet te laag is. Als u echter niets van dit alles doet en uw verbinding alleen gebruikt om informatie en dergelijke te delen, zou de opstelling het beste voor u moeten zijn.

HughesNet Gen 5

Als je HughesNet Gen 4 leuk vindt, dan zul je deze versie waarschijnlijk ook graag gebruiken. De belangrijkste reden hiervoor is dat de dienst een directe upgrade is van het vorige model. Terwijl de internetsnelheid is verhoogd tot 25 Mbps nu. De eerdere verbindingsopties die beschikbaar waren, zijn er nog steeds. Het enige verschil is dat de prijzen voor de verbinding zijn aangepast door ze te verlagenlichtjes.

Gezien dit, als u geïnteresseerd bent in het gebruik van een hogere internet snelheid dan kunt u uw plan te upgraden naar de nieuwe 25 Mbps download en 3 Mbps upload snelheid. Als het gaat om het installeren van de satellieten voor HughesNet Gen 5 in uw huis. U heeft de mogelijkheid om de vorige modem en satelliet die u kreeg met uw verbinding te gebruiken. Echter, als je met behulp van deze voor de eerste keer dan zul je wordendie bij de apparaten worden geleverd wanneer u uw pakket koopt.

Houd in gedachten dat deze apparaten een aparte prijs zullen hebben. U kunt de details hierover bekijken, samen met de verschillende pakketten die beschikbaar zijn op de officiële website van HughesNet. Bovendien is een ding dat u ook moet kijken naar de 2-jarige serviceovereenkomst van het bedrijf.

Dit is hetzelfde als voorheen en er zijn geen wijzigingen aangebracht. Het enige probleem dat u zult hebben is als u het plan voor die tijd wilt annuleren. De gebruiker zal 400$ extra moeten betalen voor annulering. Dit daalt echter met 15$ per maand.

Dit in gedachten houdend, is het raadzaam dat u goed alle andere satellietdiensten in uw omgeving controleert voordat u HughesNet kiest. Dit komt omdat er geen manier is om de dienst te controleren en u zult het moeten gebruiken voor 2 jaar na het abonnement.

Hoewel, een goed ding is dat HughesNet biedt een aantal van de betere opties in vergelijking met andere satelliet internet ISP's. Ten slotte is het aan uw gebruik om te beslissen of de verbinding zal bij u passen of niet. Er zijn tonnen andere opties beschikbaar die u kunt proberen ook dat is waarom het beter is om goed onderzoek te doen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.