Hoe WPS-knop in te schakelen op Spectrum Router

Hoe WPS-knop in te schakelen op Spectrum Router
Dennis Alvarez

Hoe WPS-knop in te schakelen op Spectrum Router

De tijd dat je de telefoonlijn moest delen met de internetlijn is al lang voorbij. De draadloze verbindingen die we tegenwoordig hebben zijn zo gemakkelijk te gebruiken.

We kunnen smartphones, televisies en spelconsoles op hetzelfde netwerk aansluiten, allemaal zonder een telefoongesprek te verstoren.

Daarnaast is er een functie die bekend staat als WPS. Het ultieme gemak om verbinding te maken met de router.

De meeste moderne routers worden geleverd met een WPS-functie als onderdeel van het pakket. De meeste gebruikers maken bij voorkeur gebruik van de WPS-functie omdat deze zorgt voor een eenvoudigere, soepelere en veiligere internetverbinding.

Als je net je router hebt ontvangen en je bent er helemaal klaar voor, maar je weet niet zeker waar je moet beginnen, zijn wij er om je te helpen met gemakkelijk te volgen tips.

Hier zijn enkele antwoorden op vragen die u misschien heeft.

Waar staat WPS voor, en wat is de knop?

Ten eerste is WPS de acroniem voor WIFI-beveiligde opstelling .

Het maakt het gemakkelijker te verbinden met andere apparaten die verbonden moeten zijn met de WIFI. Als je een beveiligde opstelling hebt, heb je wel een veiliger netwerk ook, het voorkomen van andere ongewenste verbindingen .

Zodra u uw WPS-functie ingeschakeld ziet u met welke apparaten u verbinding maakt. Op uw apparaat kunt u selecteer het netwerk en maak er eenvoudigweg verbinding mee . U vereist geen wachtwoord om verbinding te maken .

Ook is de WPS knop, in het kort, een fysieke knop op uw router dat is gebruikt om de functie te activeren of te deactiveren op uw router.

U doet dit door inloggen op uw netwerk en het invoeren van de referenties vindt u op de achterkant van uw router .

In de instellingenmenu moet je de WPS-instelling vinden en inschakelen .

Niet alle fabrikanten noemen de functie echter WPS. Hier zijn enkele van de andere voorwaarden die in de industrie worden gebruikt: WIFI simple config; Push' n' Connect; PBC; Quick secure set up (QSS) .

WPS-functie en de Spectrum-routers:

Wij zijn voornamelijk gericht op de Spectrum-routers hier. De Spectrum router heeft een zeer efficiënt WPS-systeem .

Wanneer u gebruik maken van de WPS-functie moet je de functie op de router inschakelen De WPS op de Spectrum-router is standaard niet ingeschakeld.

De spectrumrouters zijn geavanceerd en hebben een modern ontwerp Het zijn voornamelijk ontworpen voor thuisgebruik U wilt zeker niet dat uw buurman op uw internet inlogt en uw gegevens gebruikt of een willekeurige persoon die op straat geparkeerd staat.

WPS is alleen voor draadloze netwerken dus als je via Ethernet-kabelverbindingen, jij zal de WPS-knop niet gebruiken .

U moet Controleer of uw router een WPS-knop heeft. Als dat niet zo is, kunt u kijk of het een virtuele knop heeft door de bovenstaande stappen te volgen.

Als uw router heeft geen fysieke of virtuele knop , jij geen WPS-functie hebben .

Dus, laten we eens kijken naar de stappen die je nodig hebt om deze functie te activeren als je de functie hebt. Het is een eenvoudig proces dat je in enkele ogenblikken zou moeten kunnen voltooien:

 • De meest voorkomende positie om De WPS-knop bevindt zich aan de achterkant van de router. Sommige knoppen hebben een lampje, andere zijn gewoon massieve knoppen.
 • Wees niet ontmoedigd als u de WPS-knop niet kunt vinden. Het kan zijn dat u een 'virtuele' WPS-knop ingebouwd in uw software Als u vermoedt dat u een virtuele knop hebben kan je schakel de functie in de routerinstellingen in of u kunt de handleiding doornemen en kijk wat de fabrikant zegt.

WPS-knop op Spectrum Router inschakelen:

Je hebt de knop aan de achterkant van de router gevonden, en je bent klaar om deze functie in te schakelen. Laten we de eenvoudige stappen doorlopen om alles in te stellen.

 • Druk op de WPS-knop aan de achterkant van de router en hou het drie seconden vast .
 • Na drie seconden, laat de knop los .
 • Als u een licht op uw WPS-knop zal dit nu knipperend Het licht zal knipperen totdat de verbinding tot stand is gebracht .
 • Als je ga naar de Wi-Fi-instellingen van het apparaat moet je in staat zijn om het netwerk vinden Als u selecteer het netwerk en beide apparaten zijn WPS ingeschakeld , a verbinding moet worden gemaakt .
 • Vanaf hier bent u klaar om het internet te gebruiken op uw toestel... u hoeft geen wachtwoorden of pins in te voeren .

Met deze eenvoudige stappen zou u er helemaal klaar voor moeten zijn.

Waarom werkt de WPS-knop van mijn Spectrum-router niet?

Er zijn momenten dat je WPS-knop werkt niet, zelfs niet als u deze hebt ingeschakeld Er is niets frustrerender dan een zeer nuttige functie inschakelen, en deze werkt niet.

Hier zijn enkele nuttige tips voor probleemoplossing om u te helpen het meeste uit uw router te halen:

 • Zet je router dertig seconden uit en zet het weer aan dan herhaal de bovenstaande stappen Als dit nog steeds niet werkt, probeer dan de onderstaande stappen te volgen.
 • Aanmelden bij Spectrum met behulp van uw standaard netwerk gebruikersnaam en wachtwoord U zult waarschijnlijk vind uw gebruikersnaam en wachtwoord op de achterkant van uw router .
 • Vaak zul je een algemeen wachtwoord vinden zoals Admin voor het wachtwoord.
 • Na de verbinding met het standaardnetwerk, zoek naar de optie draadloze instellingen .
 • Ga naar de optie netwerkinstellingen met je pijltjestoetsen en klik op de netwerkinstellingen.
 • Selecteer de optie netwerkinstelling .
 • Je moet twee opties, makkelijk of expert .
 • Selecteer de gemakkelijke optie en volg de aanwijzingen om de instelling te voltooien.
 • U zou nu om uw apparaat met het netwerk te verbinden en stopt het licht met knipperen. zodra de verbinding is gemaakt.

Zodra u de bovenstaande eenvoudige stappen hebt uitgevoerd, zou u verbonden moeten zijn met uw WPS-netwerk. U zult genieten van veilige en gebruiksvriendelijke draadloze verbindingen met al uw apparaten.

Voor- en nadelen van WPS-netwerken

Voordelen:

 • WPS maakt het leven ongetwijfeld gemakkelijker. Uw slimme apparaten verbinden met uw netwerk is eenvoudig en efficiënt. Moeilijke wachtwoorden en notitieboekjes vol gebruikersnamen behoren tot het verleden. Dit is vooral handig wanneer u een gezin in huis hebt dat allemaal probeert verbinding te maken met hetzelfde netwerk.
 • Uw met WPS verbonden apparaten, zoals telefoons en moderne printers, kan verbinding maken zonder de SSID-gegevens te kennen . de SSID-gegevens zijn uw netwerknaam en wachtwoord .
 • Uw beveiliging en passphrase zijn veilig van onwelkome meelopers omdat ze willekeurig gegenereerd.
 • Jij zal geen fouten maken bij het invoeren van de passphrase of beveiligingssleutel omdat je hoeven ze helemaal niet in te voeren .
 • Uw referenties worden veilig doorgegeven naar ingeschakelde apparaten met behulp van Uitbreidbaar Authenticatie Protocol ook bekend als EAP.
 • WPS is ondersteund door Windows Vista

Minpunten:

 • U kunt alleen gebruik maken van dit netwerksysteem met apparaten die geschikt zijn voor WPS .
 • Er zijn enkele beveiligingsproblemen met de WPS-knop maar als u het voor een thuisnetwerk gebruikt, loopt u niet al te veel risico.
 • Dat gezegd zijnde, moet u altijd zorg ervoor dat uw financiële informatie zoals bankgegevens en pin, is niet opgeslagen op een PC .
 • Hackers kunnen in je router komen en informatie krijgen van uw pc of een ander aangesloten apparaat.

Conclusie

Het WPS-netwerksysteem is een gebruiksvriendelijk netwerksysteem dat perfect is voor thuisgebruik als u niet te veel informatie van gevoelige aard op uw apparaten bewaart.

De belangrijkste klant voor het WPS-netwerk is een thuisgebruiker die zich geen zorgen wil maken over het onthouden van verschillende wachtwoorden en gebruikersnamen. Het WPS-netwerksysteem is veilig genoeg voor thuis- en gezinsgebruik.

Het gemak van verbindingen is een zeer verleidelijk verkoopargument. De willekeurige generatie van wachtwoorden en sleutels betekent dat een gemiddelde persoon die verbinding met uw netwerk zou willen maken maar daar niet hoort te zijn, de wachtwoorden en sleutels niet kan raden.

Door de gebreken van het systeem is het niet bijzonder nuttig voor de meeste bedrijven, maar het is speciaal ontworpen voor thuisgebruik. Het WPS-netwerksysteem is gemaakt om het verbinden van apparaten met uw eigen Wi-Fi-netwerk gemakkelijk te maken.

Als u op enig moment vreest dat uw netwerk kwetsbaar wordt, kunt u het WPS-netwerk uitschakelen. U verliest dan het gemak van de verbinding met uw apparaten, maar uw netwerk wordt veiliger.

Zorg ervoor dat u bekend bent met alle protocollen van de fabrikant van de Spectrum Router of welke router dan ook.

Het verbindingsgemak van het WPS-systeem is een briljante technologische vooruitgang, maar u moet wel nagaan welk risico u loopt.

Mocht geen van onze tips voor het oplossen van problemen werken, raadpleeg dan de bedieningshandleiding of neem contact op met Spectrum voor meer advies.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.