Hoe vooraf geïnstalleerde apps verwijderen van Fire TV

Hoe vooraf geïnstalleerde apps verwijderen van Fire TV
Dennis Alvarez

Vooraf geïnstalleerde apps verwijderen van Fire TV

Op dit moment heeft het merk Amazon eigenlijk geen introductie meer nodig. We durven te wedden dat Amazon op de een of andere manier zijn intrede heeft gedaan in elk huis ter wereld met een internetverbinding. Voor degenen onder ons die van slimme apparaten houden, hebben we de Alexa en de Echo.

En voor onze entertainmentbehoeften zullen velen van ons gebruik maken van Amazon Prime en natuurlijk Fire. Ze hebben echt een 'in' in zowat elke technologiemarkt, en wat hun slimme tv's betreft, behoren ze tot de meest geavanceerde en beste die er zijn.

Voor degenen onder u die op de hoogte zijn, is het duidelijk dat deze TV's worden geleverd met een ingebouwd besturingssysteem dat ze "Fire" hebben genoemd. In het algemeen is deze software heel gemakkelijk om mee te werken en heel intuïtief. We zijn ons er echter van bewust dat sommige dingen niet helemaal aan de verwachtingen van de gebruikers voldoen.

Na het doorzoeken van de forums, lijkt het erop dat er nogal wat dat u de Apps die bij uw TV's zaten wilt verwijderen om plaats te maken voor andere.

Aangezien het Fire OS een eigen App store heeft met een hele reeks andere Apps die je misschien liever hebt dan de standaard Apps, dachten we dat we eens zouden kijken wat we hieraan konden doen.

Waarom zijn er vooraf geïnstalleerde toepassingen? Hoe verwijder ik vooraf geïnstalleerde toepassingen van Fire TV?...

Zodra u het Fire-besturingssysteem op uw Fire TV hebt ingesteld, zult u ongetwijfeld gemerkt hebben dat sommige Apps verschenen op magische wijze zonder dat je er iets over te zeggen had... Dit zijn vooral de Apps die volgens Amazon uw gebruikerservaring verbeteren en het gebruik van uw TV vergemakkelijken.

Er zit echter ook veel spul bij dat er gewoon is om de naam van het merk Amazon naar voren te brengen. Natuurlijk zijn dat hun andere grootverdieners; e-mailtoepassingen, Amazon Prime en de Amazon Store, bijvoorbeeld.

Maar wat als u geen van deze dingen wilt en nooit van plan bent deze toepassingen te gebruiken? Dat ze daar gewoon zitten en ruimte innemen kan meer dan een beetje irritant zijn, vooral als u die ruimte verstandiger wilt gebruiken.

Kan ik ze verwijderen?

Het goede nieuws is dat al deze Apps inderdaad van uw TV kunnen worden verwijderd, net zoals u Apps kunt verwijderen die u vrijwillig hebt toegevoegd. Maar er is een voorwaarde aan verbonden. Voor veiligheidsdoeleinden, elke App die inherent verbonden is aan de algemene werking van uw Fire TV kan niet worden verwijderd.

Wij vinden dit natuurlijk een goede voorzorgsmaatregel, want het zou een ramp zijn als je per ongeluk iets zou kunnen verwijderen dat je TV zou kunnen breken. Stel je de klachten voor die ze zouden krijgen als ze dat gat open hadden gelaten!

Maar voor de meer frivole Apps kunt u ze voorgoed verwijderen zonder enige negatieve effecten. Dus, als u wat broodnodige ruimte wilt vrijmaken, hoef je alleen maar de onderstaande stappen te volgen.

Hoe deze apps te verwijderen

Voor degenen onder u die bezorgd zijn dat u niet over de nodige technische kennis beschikt om dit te doen - wees niet bang. Het hele proces is eigenlijk heel eenvoudig en kan worden gedaan in de loop van een paar korte minuten.

Zoals gezegd is het Fire-besturingssysteem opgezet om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn - en dat gebruiksgemak strekt zich uit tot dit soort dingen. Daarmee is het tijd om aan de slag te gaan!

  • Het eerste wat u moet doen is de TV aanzetten en direct naar het Fire TV menu gaan dat u vindt door door op de "menu" knop van de afstandsbediening te drukken.
  • Hier ziet u de optie "instellingen" (die in de vorm van een tandwiel).
  • Klik op de optie instellingen.
  • Vanuit dit menu hoeft u alleen maar het tabblad "toepassingen" vinden.
  • Vervolgens moet u zoek en open de "manage installed applications" optie uit het menu.

Op dit punt in het proces verschijnt een lijst met alle Apps op uw Fire TV die kunnen worden verwijderd. Neem hier de tijd en zoek uit wat u precies wilt verwijderen en wat u wilt behouden.

Als je eenmaal hebt besloten wat je kwijt wilt, selecteer ze allemaal en klik dan op het tabblad "verwijderen" om ze te verwijderen. Vanaf hier zal het systeem zelf het overnemen en u door het hele proces leiden op een manier die ongelooflijk duidelijk is. Het is zelfs zo duidelijk dat we niet eens durven proberen om ermee te concurreren!

Het laatste woord

En dat is het! Dat is alles. Helaas zijn er sommige Apps die u gewoon niet kunt verwijderen omdat ze van vitaal belang zijn voor de werking van de TV zelf. We hopen dat deze gids duidelijk genoeg was en u de resultaten heeft opgeleverd die u verwachtte.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.