Hoe maak je Plex Audio luider? (Gemakkelijk te volgen gids)

Hoe maak je Plex Audio luider? (Gemakkelijk te volgen gids)
Dennis Alvarez

hoe plex audio luider te maken

Hoewel veel streaming-apps een standaardvolume hebben waarop je naar media-inhoud kunt luisteren, is het hebben van een hogere audiovoorkeur dan het standaardvolume een geweldig extraatje dat een app kan bieden.

Dat gezegd zijnde, hebben veel gebruikers gevraagd hoe ze Plex audio luider kunnen maken op hun Plex clients. Als je dit leest, gaan we ervan uit dat je een soortgelijke wens hebt, dus we lopen met je door de stappen om je Plex audio luider te maken.

Hoe maak je Plex Audio luider?

Audioconfiguraties zijn eenvoudig in te stellen, maar de meeste mensen zijn huiverig om met deze instellingen te knoeien. Je weet nooit wat er fout gaat, waardoor je met gedempte inhoud blijft zitten. Daarom zijn er enkele instellingen en wijzigingen die je kunt maken om je standaard Plex-audio te versterken. Als het je vooral te doen is om het verhogen van het volume omdat je vermoedt dat je media minder audio heeft dan normaal, kun je experimenteren met hetvolumeregelaar op uw hoofdscherm. Omdat het moeilijk op te merken is, bevindt het zich op uw hoofdscherm naast de mute-knop. Hiermee zet u uw volume op het maximum. Probeer de + of - toets van uw toetsenbord te gebruiken om het volume van uw media-inhoud te verhogen.

Omdat u uw volume boven de maximumgrens moet brengen, kunt u de volgende stappen uitvoeren.

 1. Ga naar je Plex en klik op de Instellingen optie.
 2. Navigeer naar het tabblad Geavanceerd tonen en selecteer het.
 3. Er verschijnt een lijst met instellingen. Selecteer de speleroptie in het linker vensterpaneel.
 4. In het paneel van het hoofdvenster ziet u een lijst met instellingen die betrekking hebben op de speler.
 5. Nu ziet u de optie meerkanaalsaudio. Deze instelling is standaard ingeschakeld, dus wijzig de voorkeursinstelling en schakel deze in. Nu wordt uw audio niet over meerdere kanalen genivelleerd en zal uw audio veel duidelijker zijn.
 6. U zou nu de optie meerkanaals audio moeten zien. Deze instelling is standaard ingeschakeld, dus schakel hem in door de voorkeursinstelling te wijzigen. hierdoor wordt uw audio niet langer over meerdere kanalen genivelleerd, zodat de audio veel duidelijker is dan voorheen.
 7. Navigeer vervolgens naar de sectie Exclusive Audio. Schakel de instelling in.
 8. Schakel het pas in nadat je een "Audio Device" hebt gekozen. Dit zorgt ervoor dat het apparaat niet door een andere app wordt gebruikt en dat de audio alleen door het apparaat wordt gebruikt.
 9. Stel vervolgens de audiokanalen in die overeenkomen met de luidsprekerconfiguratie van uw audioapparaat.
 10. Zorg ervoor dat de passthrough-instellingen zijn uitgeschakeld.
 11. Bevestig de instellingen en speel uw media af. U zou een verandering in het oorspronkelijke geluidsniveau moeten zien.

Plex biedt geen expliciete audio boost instellingen, dus u moet experimenteren met de audio instellingen en kijken wat voor u het beste werkt. U kunt ook de multi-channel audio boost instelling in Plex inschakelen als een workaround. Dit zal u helpen bij het optimaliseren van uw audio, maar het is alleen beschikbaar bij het transcoderen van multi-channel naar stereo.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.