Het WiFi-netwerk kon niet worden aangesloten: 4 manieren om dit op te lossen

Het WiFi-netwerk kon niet worden aangesloten: 4 manieren om dit op te lossen
Dennis Alvarez

het wifi-netwerk kon niet worden verbonden

Wi-Fi is een noodzaak geworden voor de meesten van ons, omdat het u in staat stelt om de juiste rand van connectiviteit te hebben met de mobiliteit ook. Deze apparaten die u deze dagen gebruikt, variërend van mobiele telefoons tot laptops en zelfs tablets hebben de draadloze connectiviteit.

De Wi-Fi verbindingen zijn vrij eenvoudig te verbinden en meestal maken deze apparaten automatisch verbinding via de Wi-Fi. Als u de foutmelding "The Wi-Fi network could not be joined" krijgt terwijl u probeert verbinding te maken met een bepaald Wi-Fi netwerk, is dit wat u moet doen om het te laten werken.

Het WiFi-netwerk kon niet worden aangesloten

1) Opnieuw verbinden

Het eerste wat u kunt proberen te doen, is een poging tot herverbinding op uw toestel. Dit is vrij eenvoudig en u hoeft uw toestel slechts eenmaal handmatig los te koppelen van de Wi-Fi-verbinding. Zodra u dat voor elkaar heeft, kunt u weer verbinding maken met het Wi-Fi-netwerk.

U moet op de verbindingsknop klikken en het netwerk zal het IP-adres via DHCP toewijzen en uw apparaat zal naadloos verbinding kunnen maken via de Wi-Fi-verbinding, zonder dat u ook maar enige moeite hoeft te doen.

2) Opnieuw starten

U kunt ook proberen uw router en de Wi-Fi op uw apparaat allebei een keer opnieuw op te starten. Dit gaat ervoor zorgen dat als u dit probleem ondervindt als gevolg van een bug of fout, dat zal worden geëlimineerd en meestal zal het u uit de situatie helpen als er niet iets op de instellingen is dat u tegenhoudt om met het internet te worden verbonden.

3) DHCP inschakelen

Een ander ding dat u moet proberen op het netwerk is het controleren van de DHCP instellingen. U moet ervoor zorgen dat uw DHCP is ingeschakeld op de router instellingen om een naadloze verbinding met het Wi-Fi-netwerk te hebben.

Als DHCP is uitgeschakeld, krijgt uw apparaat geen IP-adres toegewezen en dat kan ernstige problemen opleveren, zoals het niet kunnen aansluiten op het Wi-Fi-netwerk.

4) MAC-filtering uitschakelen

Er is nog een andere mogelijke reden waardoor u deze foutmelding krijgt wanneer u probeert verbinding te maken met het Wi-Fi-netwerk. Als u MAC-filtering op uw router hebt ingeschakeld, zal deze alleen apparaten toestaan verbinding te maken waarvan het MAC-adres al in de router is opgeslagen. U moet dus controleren of MAC-filtering op uw router is ingeschakeld.

Er zijn twee manieren om dit voor elkaar te krijgen, en als je de MAC-filtering niet wilt uitschakelen, kun je gewoon het MAC-adres van je apparaat in de router zetten en hem een keer opnieuw opstarten. Daarmee los je het probleem voorgoed op.

Of, er is een andere manier, en u kunt gewoon de MAC-filtering volledig uitschakelen. Op deze manier zal de router geen apparaten vooraf scannen en zullen alle apparaten die u gebruikt vrij gemakkelijk verbinding kunnen maken met de router.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.