Gefragmenteerde IP-pakketten blokkeren? (Uitleg)

Gefragmenteerde IP-pakketten blokkeren? (Uitleg)
Dennis Alvarez

gefragmenteerde ip-pakketten blokkeren

Er zijn momenten waarop mensen gefragmenteerde IP-pakketten moeten blokkeren. Dit omdat wanneer gefragmenteerde IP-pakketten worden ingeschakeld, dit kan leiden tot signaalproblemen en verbindingsverlies. Dit is de voornaamste reden dat mensen gefragmenteerde IP-pakketten blokkeren wanneer ze games moeten spelen of de mediaconsoles moeten gebruiken. Laten we dus eens kijken hoe de gefragmenteerde IP-pakketten kunnen worden geblokkeerd.

IP-fragmentatie

Zie ook: 8 manieren om Zelle-fout A101 op te lossen

In de loop der tijd zijn IP-fragmentatie-aanvallen vrij gebruikelijk. Deze aanvallen maken vaak gebruik van de fragmentatieprocessen. IP-fragmentatie is eigenlijk het communicatieproces waarbij de IP-datagrammen worden gereduceerd tot kleinere pakketten. Deze pakketten worden over de netwerkverbinding verzonden en weer samengevoegd.

Dit gezegd zijnde, is fragmentatie een essentieel onderdeel van datatransmissie, en deze netwerken hebben een unieke limiet voor datagramgrootte die kan worden verwerkt. Deze limiet wordt vaak MTU genoemd. Indien het datagram een grotere grootte heeft dan de MTU van de dienst, moet het worden gefragmenteerd voor naadloze transmissie.

Soorten aanvallen

Zie ook: 6 manieren om het probleem met de achtergrondverlichting van de Insignia TV op te lossen

Bij IP-fragmentatieaanvallen zijn er verschillende vormen beschikbaar. Om te beginnen bestaan de ICMP- en UDP-fragmentatieaanvallen uit frauduleuze pakketoverdracht (ICMP- of UDP-pakketten). Dit gebeurt wanneer de pakketten groter zijn dan de MTU van het netwerk. Omdat de pakketten frauduleus zijn, worden de middelen van de doeldienst opgebruikt.

Ten tweede zijn er TCP-fragmentatie-aanvallen die ook bekend staan als Teardrop. De gegevenspakketten hebben de neiging elkaar te overlappen en zullen de server intimideren, en de server zal falen. Er zijn patches om de aanvallen te stoppen.

Gefragmenteerde IP-pakketten blokkeren

Voor iedereen die de gefragmenteerde IP-pakketten moet blokkeren, hebben we in deze sectie de details uiteengezet. Voordat men echter de gefragmenteerde IP-pakketten blokkeert, moet men de IP-bescherming begrijpen. Daarvoor moet men eerst het scherm configureren. De schermconfiguratie is alleen beschikbaar voor IPv4.

Zodra u het scherm hebt geconfigureerd, moet u de beveiligingszone en het apparaat configureren. Zodra de configuratie van het apparaat is voltooid, moeten de gebruikers de configuratie vastleggen. Als de configuratie is voltooid, worden de gefragmenteerde IP-pakketten geblokkeerd.

Controle van netwerkproblemen door gefragmenteerde IP-pakketten

Als het aankomt op de gefragmenteerde IP-pakketten, zullen er problemen zijn met het netwerk en de connectiviteit. Het kan echter ook worden geschetst als de hosts elkaar kunnen pingen, en de poort of dienst toegankelijk kan zijn via telnet. Bovendien, als er problemen zijn met toepassingen, problemen met het laden van pagina's, en hangende host, is er kans dat de gefragmenteerde IP-pakketten de netwerkproblemen veroorzaken.

Als er dergelijke problemen zijn, kunt u zeggen dat er gefragmenteerde IP-pakketten zijn. Als u niet zeker bent, kunt u de netwerkanalyser gebruiken, omdat die het netwerkpad kan inspecteren.

De gefragmenteerde IP-pakketten vermijden

Voor mensen die de gefragmenteerde IP-pakketten moeten vermijden, moeten de gebruikers de grootte van de IP-pakketten controleren voor verzending over het netwerk. Hiervoor is er MSS en path MTU discovery. Allereerst helpt de path MTU discovery de MTU end-to-end te schetsen, omdat het fragmentatie van de pakketten voorkomt. Bovendien stuurt het de ISMP-pakketten naar de optimale bestemming.

Ten tweede zal het instellen van de MSS, die bekend staat als maximale segmentgrootte, ervoor zorgen dat de inkomende pakketten worden geïnspecteerd. De gebruikers moeten een MTU-waarde instellen die niet om fragmentatie vraagt. De MSS-instellingen moeten kleiner zijn dan de MTU om ervoor te zorgen dat IP-pakketfragmentatie wordt vermeden. Maak het echter niet te klein, want dat kan leiden tot prestatieproblemen.

Weg met fragmentatie van IP-aanvallen

Men zou kunnen denken dat de fragmentatie van IP-aanvallen zal leiden tot prestatie- en netwerkverbindingsproblemen. Het kan echter ook leiden tot veiligheidsproblemen, omdat de fragmentatie van IP-pakketten een vorm van DDoS-aanvallen is. De fragmentatie van IP-aanvallen kan worden uitgebuit in termen van de ICMP- en UDP-fragmentatieaanvallen.

Anderzijds zijn er ook TCP-aanvallen, die de fragmentatie kunnen uitbuiten. Deze fragmentatie-aanvallen kunnen leiden tot IP- en TCP-problemen. De gegevenspakketten kunnen echter worden geïnspecteerd om na te gaan of er sprake is van fragmentatie van IP-aanvallen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.