Dingen om te overwegen tijdens het gebruik van werk-WiFi op de telefoon

Dingen om te overwegen tijdens het gebruik van werk-WiFi op de telefoon
Dennis Alvarez

gebruik van werk wifi op telefoon

Werk en werk zijn de onmiskenbare onderdelen van ons leven, maar het internet ook, toch? Geloof het of niet, we hebben allemaal gebruik gemaakt van werk Wi-Fi op de telefoon, en het kan soms eng worden. Dit is omdat mensen overwegen of de werkgevers in staat zullen zijn om te zien hoe ze het werk Wi-Fi gebruiken op de telefoon. Dus, laten we de details uitzoeken!

Wi-Fi op het werk gebruiken op de telefoon

Om te beginnen kunnen de werkgevers zien naar welk IP-adres of domein u surft, samen met de bandbreedte die u verbruikt. Dat gezegd zijnde, kunnen de gebruikers controleren welke diensten hun werknemers gebruiken door de bestemmingspoort te identificeren. Aan de andere kant, als het verkeer gecodeerd is, kunnen de werknemers niet controleren wat u doet.

In dit verband moet men de configuratie van de website begrijpen. Met name als de website een beveiligde HTTPS-configuratie heeft, zal het lezen van het verkeer niet gemakkelijk zijn voor werkgevers. Eenvoudiger gezegd, als het verkeer is versleuteld, bent u veilig, evenals uw surfactiviteiten. Ook met de HTTPS-website blijft u veilig, en hoeft u zich geen zorgen te maken dat iemand het wachtwoord snapt ofFacebook activiteiten.

Ze zullen echter wel kunnen controleren of je Netflix hebt gestreamd, door Facebook hebt gebladerd en je e-mail hebt gecontroleerd. Bovendien zullen ze kunnen controleren hoeveel verkeer en bandbreedte voor elk van deze platforms is verbruikt, maar ze kunnen niet zien wat je hebt gestreamd, welke e-mails je hebt gecontroleerd en welke memes je op Facebook hebt geliked.

Ten tweede, als de achtergrond-apps hebben gekletst, zullen de werkgevers kunnen zien welke apps je op de telefoon hebt geïnstalleerd. Maar nogmaals, ze zullen niet in staat zijn om de inhoud van de app te zien. Echter, als de app een onjuiste configuratie en ontwerp heeft, kunnen de werkgevers zelfs de inhoud van de app zien. Om deze reden, als werkgevers de app-activiteiten kunnen controleren hangt voornamelijk af van de appzelf.

Als je nog vragen hebt over het gebruik van werk-WiFi op de telefoon, delen we de samenvatting van wat werkgevers kunnen zien;

Zie ook: 3 manieren om OBi PPS6180 nummer niet bereikbaar op te lossen
  • De soorten toepassingen en daadwerkelijke apps die op de telefoon worden gebruikt
  • De tijd dat u het werk Wi-Fi gebruikte
  • Het aantal verzoeken om toegang tot de internetverbinding
  • Het internetverkeer en de verbruikte bandbreedte

Dingen om te overwegen

De werkgever kan misschien niet zien wat je bekijkt of waar je het internet voor gebruikte, maar ze kunnen wel zien welke sites en apps werden bezocht. Ter illustratie: ze kunnen zien dat je Netflix hebt bezocht, maar ze kunnen niet zien wat je hebt bekeken. Al met al is het vrij duidelijk dat je geen privacy hebt als je de werk-WiFi gebruikt, dus je mag het niet gebruiken voor persoonlijke activiteiten.

Zie ook: Wat is Standalone DSL en waarom zou u het gebruiken?

Aan de andere kant kunnen de gebruikers de VPN-configuratie toevoegen, maar het is nog steeds tegen het bedrijfsbeleid. Ook kunnen ze je telefoon identificeren door de verbonden apparaten op het netwerk te controleren. Het is dus het beste dat je geen werk-WiFi gebruikt op je telefoon.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.