De betekenis van 5 Motorola MB8600 LED-lampjes

De betekenis van 5 Motorola MB8600 LED-lampjes
Dennis Alvarez

motorola mb8600 licht betekenis

Motorola MB8600 is gekend als een top-notch kabelmodem die met de slimme WiFi-routerfunctie geïntegreerd is die helpt het internetbereik uitbreiden. De modem kan de hoogste-rang internetplannen steunen en kan met Cox, Comcast Xfinity, en andere internet dienstverleners worden gebruikt. Nochtans, alvorens u deze modem koopt, is het belangrijk om de Motorola MB8600 lichtenbetekenis te begrijpen, zodat kunt u een houdenoog op de prestaties van het apparaat en de status van de activiteit!

Motorola MB8600 Lampjes Betekenis

1. Power Light

Het powerlampje is ontworpen met een groen lampje, en de functie spreekt voor zich. Als het powerlampje uit is, betekent dit namelijk dat de modem is uitgeschakeld. Als het groene lampje daarentegen aan is, is de kabelmodem ingeschakeld.

2. Stroomafwaarts

Het licht is blauw of groen, maar er zijn verschillende functies verbonden aan de activiteit van het licht, zoals;

  • Als het groene lampje knippert, betekent dit dat de modem de DS-kanalen scant of zoekt.
  • Als het groene lampje brandt en consistent is, is de kabelmodem verbonden met het eerste downstreamkanaal.
  • Als het downstream-lampje blauw knippert, probeert de kabelmodem te onderhandelen over de gebonden kanalen en duurt het enkele minuten.
  • Wanneer het lampje blauw wordt, geeft het aan dat de kabelmodem met twee of meer kanalen is verbonden of gebonden.

3. Stroomopwaarts

Het upstream lampje op de Motorola MB8600 helpt de status van de upstream internet kanalen te bepalen, en net als de downstream kanalen kan het blauw of groen zijn. In de onderstaande sectie delen we wat een specifiek lampje betekent;

  • Als het groene lampje knippert, betekent dit dat de kabelmodem binnen het bereik werkt. Zodra het groene lampje stabiel wordt (niet knippert), betekent dit gewoon dat de modem verbonden is met het eerste upstream-kanaal.
  • Als het blauwe lampje knippert, betekent dit dat uw Motorola-modem probeert te onderhandelen over de gebonden kanalen, en het stabiele lampje betekent dat de modem verbonden is met de kanalen. Als het blauwe lampje daarentegen uit is, betekent dit dat het upstream-kanaal verbonden is met de modem, en dat u de kabelmodem opnieuw moet opstarten.

4. Online

Het online lampje op de Motorola MB8600 is meestal groen of blauw, dus laten we eens kijken wat het betekent als het online lampje in een bepaalde kleur oplicht;

  • Het knipperende groene lampje betekent dat de modem online probeert te komen, en wanneer het zich stabiliseert, zal de modem online zijn met het DOCSIS 3.0 internet protocol.
  • Aan de andere kant, als het blauwe lampje van de modem brandt, is de kabelmodem ingeschakeld met het DOCSIS 3.1 internetprotocol, omdat de modus dubbele internetprotocollen heeft.

5. LAN

LAN is het primaire lampje dat aangeeft of het internet op de modem werkt of niet. Als het LAN-lampje groen knippert, betekent dit dat de Ethernet-gegevens proberen te stromen, terwijl het constante groene lampje aangeeft dat de Ethernet-poorten gekoppeld maar niet gebonden zijn. Als dit lampje tenslotte blauw brandt, betekent dit dat de Ethernet-poorten zowel gekoppeld als gebonden zijn.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.