8 Manieren om vol, maar traag internet op te lossen

8 Manieren om vol, maar traag internet op te lossen
Dennis Alvarez

Volle Bars maar traag internet

De laatste jaren zijn we in ons dagelijks leven steeds afhankelijker geworden van een degelijke internetbron. De tijd dat internet als een luxe kon worden beschouwd is voorbij, nu hebben we het voor bijna alles nodig.

We doen onze bankzaken online, we socialiseren online, we daten online, en meer en meer van ons werken zelfs vanuit huis met behulp van ons internet. Dus, wanneer uw dienstverlening wordt onderbroken of tot stilstand komt, kan het lijken alsof alles gewoon stopt.

Wanneer we het internet op onze telefoons gebruiken om al onze benodigdheden online te regelen, kunnen de dingen wat minder betrouwbaar worden.

Er is immers zoveel vraag naar deze diensten op elk netwerk dat het heel gewoon is dat kan het verbruik van het internet op bepaalde momenten het netwerk overweldigen.

Wanneer dit gebeurt, krijgt u natuurlijk niet dezelfde kwaliteit van dienstverlening als op kwakkeltijden - 3 uur 's ochtends bijvoorbeeld.

Natuurlijk gaan we niet voorstellen dat u nachtmens wordt om ervoor te zorgen dat u altijd een fatsoenlijke internetverbinding hebt, maar we gaan proberen dit zo aan te pakken dat u op elk uur van de dag het best mogelijke internet krijgt.

Dus, nu we weten wat waarschijnlijk de oorzaak is van het probleem voor u, is het tijd dat we beginnen met hoe het op te lossen. Laten we gaan!

Bekijk onderstaande video: Samengevatte oplossingen voor "traag internet wanneer er volledige balken beschikbaar zijn".

Hoe te repareren Volle balken maar traag internet

1. Schakel de vliegtuigmodus in en uit

Zoals altijd is het zinvol om eerst te beginnen met de eenvoudigste oplossingen. Laat je echter niet misleiden door te denken dat dit soort oplossingen op enigerlei wijze minder waarschijnlijk zijn om te werken. Het tegendeel is waar. Dus, in deze oplossing is letterlijk alles wat we gaan doen het in- en uitschakelen van de vliegtuigmodus op je telefoon.

Dus, zet hem gewoon 30 seconden of langer aan, en zet hem dan weer aan... Wat dit doet is de verbinding die je hebt met het internet vernieuwen, vaak een veel betere verbinding tot stand brengen met betere snelheden. Beter nog, deze fix werkt waarschijnlijk of je nu een Android of een iOS model gebruikt.

Voor sommigen van u zal dit voldoende zijn geweest om het probleem op te lossen. Zo niet, dan is het de moeite waard om deze in uw achterzak te houden voor toekomstige connectiviteitsproblemen en door te gaan naar de volgende stap.

2. Probeer uw telefoon opnieuw op te starten

Nogmaals, deze reparatie is ongelooflijk eenvoudig, maar zeer effectief voor het oplossen van een hele reeks prestatieproblemen op uw telefoon. Wat het doet is dat het alle bugs opruimt die zich in de loop der tijd hebben opgehoopt, waardoor het apparaat een veel betere kans heeft om optimaal te werken.

Het idee is natuurlijk dat het ook positieve effecten zal hebben op uw internetsignaalsterkte. Maar er is één ding dat u moet weten voordat u dit probeert; de normale herstartmethode zal in dit scenario niet voldoende zijn.

Voor de beste resultaten, moet u Houd de aan/uit-knop en de volumeknop tegelijkertijd ingedrukt en blijf dit doen tot de optie om de telefoon opnieuw op te starten verschijnt. Meestal zal dit de telefoon vernieuwen en de prestaties verbeteren tot het punt waarop hij weer goed verbinding maakt met het internet.

3. Verwijder uw SIM-kaart

Deze volgende tip werkt niet voor u als u een telefoon gebruikt die wordt aangedreven door een eSim. Dus als u iets als een XS MAX, XS of een Pixel 3 gebruikt, kunt u deze suggestie veilig overslaan zonder iets belangrijks te missen.

De reden hiervoor is dat deze telefoons elektronisch ingebouwde SIM-kaarten hebben die niet kunnen worden verwijderd. Voor de rest van jullie zouden we aanraden Haal de SIM-kaart er een paar minuten uit. Plaats hem dan weer terug. voorzichtig, kijken of alles weer normaal is.

4. Probeer een beetje te bewegen

Er zijn een heleboel factoren die de kwaliteit van je signaal kunnen beïnvloeden waar je niet echt controle over hebt. Zaken als slechte weersomstandigheden, zonneactiviteit of gewoonweg netwerkverzadiging kunnen ervoor zorgen dat de snelheid van je internet een tijdje afneemt.

Echt, als dit de schuld is, is het enige wat je kunt doen om te bevestigen dat dit het geval is verplaats u een beetje en controleer de snelheid van uw internet op verschillende plaatsen .

Terwijl u dit doet, zou het ook een goed idee zijn om rekening te houden met fysieke barrières. Zo zullen signalen moeite hebben om door grote gebouwen of oudere gebouwen met dikke muren te komen.

Dus, als u dit probleem ondervindt midden in een ontwikkeld stedelijk gebied, of zelfs in een oude boerderij, gewoon verhuizen naar een betere plek in de buurt kan het probleem oplossen. .

5. Controleer op defecte apps

Niet veel mensen zijn zich hiervan bewust, maar één foutieve app op je telefoon kan de prestaties van je telefoon echt negatief beïnvloeden. Hoe het werkt is dat, als je een app open hebt staan die meer internet verbruikt dan nodig is, dit ervoor zorgt dat alle andere apps die je open hebt staan veel langzamer werken.

Zie ook: 4 websites om te controleren op een internetstoring van het Spectrum

Dus, om dit effect te bestrijden, t Het beste is om je apps te doorlopen en de internettoegang voor elke app te verbreken. De methode om dit te doen zal een beetje veranderen, afhankelijk van of u een iPhone of een Android gebruikt. We zullen hieronder laten zien hoe u het op beide doet.

Als u een iPhone gebruikt, moet u eerst naar "instellingen" gaan. Vervolgens gaat u naar uw apps. Op elke app schakelt u de knop "mobiele gegevens" uit, zodat deze app geen internet meer trekt. En dat is het! Kijk nu eens of u de taak die u probeerde te doen sneller kunt uitvoeren.

Voor Android-gebruikers is de methode een beetje anders en ingewikkelder. Het gaat als volgt.

  • Ga eerst naar je instellingen
  • Ga dan naar netwerk en internet
  • Vervolgens moet u naar "mobiel netwerk" gaan.
  • Ga nu naar "app data usage".
  • U kunt nu naar verschillende apps gaan en de schuifknop in de uit-stand zetten.

Nu zullen de apps die u hebt gewijzigd geen internetgegevens meer kunnen onttrekken. Dit zou uw algemene internetsnelheid moeten versnellen.

6. Controleer of de spaarstand is ingeschakeld.

Zie ook: DISH Protection Plan - de moeite waard?

Wanneer je onderweg bent en de batterij bijna leeg is, is een van onze eerste instincten om de spaarstand in te schakelen in een poging je telefoon langer in leven te houden. Maar waar veel mensen zich misschien niet bewust van zijn, is het feit dat dit als neveneffect je internetsnelheid echt kan vertragen.

Dus, Als u zich in deze positie bevindt, schakel dan de modus voor lage gegevens uit. Zeker, je telefoon zal veel sneller kapot gaan, maar je hebt tenminste een betere verbinding in de tussentijd!

7. Ontdoe je van je VPN

Nu er steeds meer veiligheidsrisico's zijn, wenden velen van ons zich tot VPN's in een poging om ons veilig te houden. Er zijn echter ook nadelen aan het gebruik van VPN's. De meest ingrijpende daarvan is dat ze je internet echt kunnen vertragen.

Dus, als je al het bovenstaande hebt geprobeerd en een VPN gebruikt, probeer het een tijdje uit te schakelen en kijk of je veel verbetering merkt.

8. Neem contact op met uw dienstverlener

Als u na al deze stappen nog steeds volle balken krijgt, maar trage internetproblemen ondervindt, kunt u zichzelf als meer dan een beetje ongelukkig beschouwen. Op dit punt kunnen we alleen maar aannemen dat het probleem niet aan uw kant ligt, maar in plaats daarvan is de schuld van uw dienstverlener .

Waarschijnlijk heeft uw provider besloten om de signalen af te sluiten. Ofwel hebben ze een toren bij u in de buurt die buiten werking is of beschadigde kabels heeft. In beide gevallen is de enige logische actie vanaf hier om bel ze en vraag wat er aan de hand is.




Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.