8 manieren om oranje licht op de router te repareren

8 manieren om oranje licht op de router te repareren
Dennis Alvarez

oranje licht op de router

Wat betekent het oranje lampje op uw router? Moet u zich zorgen maken over de gezondheid van uw router wanneer het oranje lampje brandt? Wat moet u vervolgens doen om het oranje lampje op uw router uit te schakelen? Als dit de brandende vragen zijn die u heeft over uw router, lees dan verder voor meer informatie.

Dit artikel gaat over de algemeen ontwerp van de oranje LED-indicator van de router en de definitie ervan Alle informatie in dit artikel kan echter verschillen tussen router merk en modelnummer Voor een meer specifieke oplossing moet u dus het merk en modelnummer van uw router opzoeken.

Bekijk onderstaande video: samengevatte oplossingen voor het "oranje licht"-probleem op de router

Ook, een router moet niet worden verward met een ONT Als u denkt dat u een probleem hebt met het oranje licht van de ONT, kunt u ons artikel daarover hier lezen.

Oranje licht op router

In principe is het standaardontwerp van een router-LED-lampje er in 3 kleuren: groen, rood en oranje. Meestal, wanneer uw router normaal werkt, gaan de groene LED-lampjes aan om aan te geven dat uw router in orde is.

Omgekeerd, wanneer uw router slecht functioneert, zullen de rode LED-lampjes schijnen als een waarschuwing voor u om uw router te repareren of te vervangen. Wij geloven dat dit zeker een no brainer voor u is om uit te zoeken wat groen en rood LED-lampje betekent.

Maar wat betekent het oranje LED-lampje op uw router?

Universeel, oranje LED-lampje geeft waarschuwing aan Ondertussen kan het een van de volgende indicaties zijn voor uw router:

 • Onvolledige opstelling
 • Geen internetverbinding
 • Firmware upgrade
 • Lopende gegevensactiviteit
 • Indicatiefout

In de meeste gevallen, wanneer een oranje LED-lampje brandt, zult u merken dat uw router nog steeds normaal functioneert. Tenzij uw internetverbinding is verbroken, hoeft u uw router niet op te sporen.

Als u trage tot geen toegang tot internet terwijl het oranje lampje op uw router brandt, zijn hier enkele basismethoden voor probleemoplossing die voor de meeste routers werken :

 1. Controleer ISP op dienstuitval
 2. LAN-kabel opnieuw aansluiten
 3. Controleer het stopcontact
 4. Verplaats de router naar een goed geventileerde ruimte
 5. Firmware upgrade van de router
 6. Reset router
 7. Stroomcyclus router
 8. Contact ondersteuning

Fix 1: Controleer ISP op dienstuitval

Ten eerste kunt u neem contact op met het callcenter van uw ISP als er een storing is in uw gebied. Of u kunt bezoek de officiële website van uw ISP via je mobiele browser voor hun aankondiging. Meestal ligt het probleem bij je ISP, waar er doorlopend serviceonderhoud .

Het oranje lampje van uw router "Internet" zal verdwijnen zodra de internetverbinding in orde is.

Oplossing 2: LAN-kabel opnieuw aansluiten

Ten tweede, uw LAN-kabelverbinding kan losraken op de LAN-poort van uw router. Met losse LAN-bedrading zal uw router een probleem hebben om een verbinding met het internet tot stand te brengen. U moet ervoor zorgen dat beide uiteinden van uw LAN-kabel goed zijn bevestigd naar uw router en apparaten. Bovendien moet u ook controleer op kabelschade omdat het de communicatieweg tussen uw router en uw apparaten kan belemmeren.

Het oranje lampje van uw router "Internet" en "LAN" zal verdwijnen zodra de internetverbinding in orde is.

Oplossing 3: Controleer het stopcontact

Ten derde kan het zijn dat uw router de batterij gebruikt om te werken omdat er geen stabiele wisselstroombron U kunt dus controleren of er elektriciteit door het aangewezen stopcontact stroomt. De veelgemaakte fout die gebruikers maken is het delen van het stopcontact met stekkers van andere apparaten via een overspanningsbeveiliging Zonder dat je het weet, is er een mogelijkheid voor... onevenwichtige machtsverdeling over de overspanningsbeveiliging, die mogelijk geen stroom levert aan uw router. Daarom, probeer een ander geïsoleerd stopcontact voor uw router.

Het oranje lampje van uw router "Power" zal verdwijnen zodra de stroombron in orde is.

Oplossing 4: Verplaats de router naar een goed geventileerde ruimte

Ten vierde, uw router kan niet normaal functioneren vanwege oververhitting Uw router werkt hard om u van internet te voorzien door miljoenen gegevens te verzenden en te ontvangen. Dit continue gegevensactiviteit binnen de printplaat van uw router kan waardoor het oververhit raakt en dan de internetverbinding belemmeren .

Voortaan kunt u uw router afkoelen door het uitschakelen gedurende 30 seconden of verplaats uw router naar een koelere, goed geventileerde ruimte waar warmte kan worden verplaatst door koele lucht.

Het oranje lampje van uw router "Internet" zal verdwijnen zodra de internetverbinding in orde is.

Oplossing 5: Firmware-update van de router

Ten vijfde, als gevolg van verouderde firmware versie kan uw router niet compatibel zijn met uw apparaten Als uw router niet is ingesteld voor automatische updates, dan moet u toegang tot de instellingen van Windows Update naar de firmware van uw router handmatig bijwerken Trouwens, je kunt bezoek de website van de fabrikant van uw router voor de laatste firmware versie via uw mobiele browser.

Zodra u de firmware van uw router hebt bijgewerkt, verdwijnt het oranje lampje van het "Internet"-lampje van uw router.

Oplossing 6: Router resetten

Vervolgens kan uw router zich misdragen vanwege onjuiste routerinstellingen Het is normaal dat u fouten maakt wanneer u uw router voor het eerst instelt, aangezien de interface overweldigend kan zijn met nieuwe informatie. Als u echter niet in staat om de oorspronkelijke aangepaste instellingen ongedaan te maken voor uw router, kunt u proberen je router hard resetten naar de fabrieksinstellingen. Wat je moet doen:

 • Zoek de reset-knop aan de achterkant van uw router
 • Druk 10 seconden op de resetknop (Gebruik een pin als de resetknop smal is)
 • Herstart uw router

Het hele proces kan tot 5 minuten duren van uw tijd van begin tot eind. Elke router heeft een andere herstartsnelheid omdat het merk en modelnummer van de router een grote rol spelen in de prestaties van uw router.

Zodra u uw router heeft gereset, zal het oranje lampje van uw router "Internet" verdwijnen.

Oplossing 7: Router power cycle

Bovendien kan uw router die langzaam presteert door overbelasting Om uw router een broodnodige pauze te geven, kunt u voer een power cycle uit In tegenstelling tot Fix 6, zal uw router nog steeds de aangepaste instellingen behouden na een power cycle. U kunt de 30/30/30 regel wanneer u uw router uitschakelt:

 • Zet uw router uit voor 30 seconden.
 • Ontkoppel uw router van het stopcontact voor 30 seconden.
 • Sluit uw router opnieuw aan in het stopcontact voor 30 seconden.
 • Herstart uw router

Zodra u uw router aanzet, verdwijnt het oranje lampje van de "Internet"-indicator van uw router.

Oplossing 8: Neem contact op met Support

Wat als geen van de bovenstaande oplossingen uw probleem heeft opgelost? Niet alle hoop is verloren. Het is tijd om contact op te nemen met uw ISP support team! Waarom? Uw router kan zijn met een meer geavanceerd probleem dan de basisoplossingen die we hier laten zien. Het is beter om laat een specialist uw router onderzoeken probleem, zodat u die zoete tijd van u kunt besteden aan echt surfen op internet (en niet aan het googelen naar een andere oplossing).

Het zal nuttig zijn dat u geef het merk en modelnummer van uw router op plus de oplossingen die je hebt geprobeerd aan uw ISP-ondersteuningsteam, zodat zij u verder kunnen helpen.

Conclusie

Tot slot hopen we dat u nu beter begrijpt wat het oranje lampje op uw router betekent en hoe u het kunt verhelpen. U hoeft niet in paniek te raken als er een oranje lampje op uw router brandt. Het is ook gemakkelijk te verhelpen als er zich een probleem voordoet.

Als dit artikel u helpt, deel het dan met uw familie en vrienden voor het geval zij ook hulp nodig hebben. Geef ook commentaar hieronder welke oplossingen voor u de truc deden. Als u een betere oplossing hebt, deel die dan met ons in de commentaarsectie. Veel geluk!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.