6 manieren om Linksys UPnP niet te repareren

6 manieren om Linksys UPnP niet te repareren
Dennis Alvarez

linksys upnp werkt niet

UPnP, of Universal Plug and Play, is een reeks netwerkprotocollen waarmee gebruikers gemakkelijker rechtstreekse verbindingen tot stand kunnen brengen. Het vereenvoudigt de implementatie van netwerken thuis en op kantoor door een computer rechtstreeks te verbinden met netwerkapparaten.

Met UPnP kunnen apparaten die op uw netwerk zijn aangesloten automatisch poorten openen en sluiten. Dit verbetert de connectiviteit, omdat apparaten in die modus snellere manieren vinden om verbinding te maken met een computer.

Randapparatuur zoals printers kunnen bijvoorbeeld worden ingesteld om automatisch met verschillende computers te werken wanneer de UPnP-protocolset wordt geactiveerd.

Zonder dit zou dezelfde printer moeten worden geconfigureerd om met elke computer afzonderlijk te werken. Zoals u ziet, heeft dit duidelijke voordelen voor bedrijven.

Linksys, tegenwoordig een van de bekendste fabrikanten van netwerkhardware in de VS, ontwerpt routers, mesh-systemen, toegangspunten en vele andere componenten.

Met hun routers kunnen gebruikers een UPnP-connectiviteitsomgeving opzetten, waardoor de verbinding met bijvoorbeeld IoT, of Internet of Things apparaten, wordt versneld.

Sommige gebruikers hebben geklaagd Als u hetzelfde probleem ondervindt, bekijk dan de tips die we vandaag voor u hebben.

Linksys UPnP werkt niet

  1. De softwareversie bijwerken

UPnP vereist waarschijnlijk dat uw systeem de nieuwste versie van zijn firmware gebruikt. Dat komt omdat UPnP een functie is die voortdurend evolueert. Naarmate nieuwe randapparatuur wordt ontworpen, worden nieuwe connectiviteitsfuncties gevraagd.

Ook ontvangen de apparaten die u op uw thuis- of kantoornetwerk hebt aangesloten, via updates nieuwe functies of compatibel worden met nieuwe technologieën.

Als het systeem zelf geen gelijke tred houdt met de upgraden van van de apparaten die erop zijn aangesloten, bestaat de kans dat de connectiviteit minder goed wordt.

Door de routerfirmware bij te werken, kunnen gebruikers ervoor zorgen dat het apparaat optimaal werkt. Zorg er dus voor dat de routerfirmware altijd bijgewerkt blijft. Om te controleren of uw Linksys-router een update nodig heeft, gaat u gewoon naar de routerinstellingen en zoek naar updates.

U kunt ook toegang krijgen tot de officiële website van de fabrikant en vind de laatste firmware versie via de support sectie.

Houd er wel rekening mee dat Linksys niet verantwoordelijk is voor het slecht functioneren van hun routers als gebruikers de update-bestanden uit onofficiële bronnen halen. Zorg er dus absoluut voor dat u ze van hun officiële pagina haalt.

Zodra u het hebt gedownload, voert u het installateur en laat het systeem zijn werk doen. Zorg er vervolgens voor dat u de computer opnieuw opstart, zodat de wijzigingen kunnen worden uitgevoerd en uw systeem de nieuwste functies krijgt.

  1. Is de UPnP ingeschakeld?

Zeker, deze oplossing klinkt misschien te eenvoudig om hier te worden genoemd, maar meer dan ze willen toegeven, mensen gewoon vergeten te draaien de UPnP-modus aan. Om voor de hand liggende redenen werkt de functie niet als gebruikers deze niet inschakelen.

Om de UPnP-functies in te schakelen, gaat u naar het configuratiescherm van uw computer en opent u het 'netwerk- en uitwisselingscentrum'. Daar klikt u op 'Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen' en wanneer u het ' optie voor netwerkherstel ', zet het aan.

Dat zou voldoende moeten zijn om de UPnP-functie in te schakelen en over alle snellere en efficiëntere connectiviteit te beschikken die met de functie gepaard gaat.

  1. Zorg ervoor dat u uw router overbrugt

Linksys-routers kunnen in de modems worden ingebouwd, wat de prestaties op geen enkele manier beïnvloedt, maar het vereist wel enige bridging. Als u het niet weet, betekent bridging van routers het uitschakelen van de wi-fi broadcast functie, die van de router een verbindingsstuk maakt tussen het netwerk en een andere wi-fi router.

Het hebben van verschillende routers op dezelfde lijn kan leiden tot prestatiedalingen Ze vechten om dezelfde datapool. Door de router te bridgen wordt dat geschil voorkomen en krijgt de router een directe gateway die de UPnP-functies verbetert.

Om uw router te overbruggen, opent u gewoon een venster op uw browser en voert u het volgende in IP-adres van de router Het IP-adres is meestal te vinden op de sticker op de achterkant van de router.

Daar zou u ook de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord moeten vinden die u bij de toegangspoging moet invoeren. Wanneer u toegang krijgt tot de routerinstellingen, gaat u naar ' Geavanceerde instellingen ', dan 'Geavanceerde instellingen', en tenslotte naar de 'Draadloze brug'.

Zodra u dat venster bereikt, schakelt u gewoon de bridge-modus in en laat u het systeem van de router voor de rest zorgen.

Echter, niet Elke router die tegenwoordig op de markt is, kan worden overbrugd. Dat belet u niet om de UPnP-connectiviteitsfuncties te verbeteren, maar het vereist een andere techniek om de instellingen aan te passen.

Als uw router niet kan worden overbrugd, stel hem dan in op DMZ Dat zou moeten werken en de router zal verbeterde connectiviteit hebben via de UPnP-protocollen.

  1. De router opnieuw opstarten

Afgezien van het feit dat veel deskundigen rebooten niet beschouwen als een effectieve manier om problemen op te lossen, is het in feite een van de meest praktische manieren om het apparaat fouten te laten herstellen.

De herstartprocedure controleert niet alleen het systeem op fouten en pakt deze aan, maar ook ruimt de cache van tijdelijke bestanden die niet langer nodig zijn. Zoals we weten, is de cache een opslageenheid voor bestanden die de connectiviteit helpen versnellen.

Toch komt het vaak voor dat hij gewoon vol raakt. Als de cache vol is, raakt ook het systeemgeheugen overvol. Helaas zijn er geen functies die de cache automatisch wissen als hij te vol raakt, zodat een handmatig commando nodig is.

Gelukkig regelt het herstarten dat allemaal voor je. Dus, pak het netsnoer van de router en ontkoppelen Trek de stekker uit het stopcontact en wacht minstens een paar minuten voordat u hem weer aansluit.

Dit zou het apparaat voldoende tijd moeten geven om de diagnostiek en de protocollen te doorlopen die het nodig heeft om weer vanaf een fris en foutloos beginpunt te kunnen werken. Zodra het opnieuw opstarten met succes is voltooid, gaat u door de instellingen en schakelt u de UPnP-functies .

  1. Inspecteer de toestand van de kabels

Als het gaat om netwerken, zijn kabels net zo belangrijk voor de prestaties van de verbinding als het internetsignaal zelf. Kabels en connectoren in topconditie houden is verplicht om de verbinding optimaal te laten werken.

Zorg ervoor dat de kabels niet elke vorm van schade, zowel intern als extern, genomen. Scheuren, knikken en vele andere soorten inkepingen kunnen de functionaliteit van de kabels aantasten, wat vervolgens de kwaliteit van de verbinding rechtstreeks beïnvloedt.

Controleer dus af en toe uw kabels en als u een spoor van schade vindt, denk dan geen twee keer na. vervanging van gerepareerde kabels leveren zelden dezelfde prestaties en nieuwe zijn vrij goedkoop.

Dus, haal ze vervangen en helpt uw systeem de UPnP-functies te gebruiken door middel van goed werkende componenten.

  1. Controleer op storingen

Hoe efficiënt uw netwerk ook werkt, als de service uitvalt, kunt u er niets aan doen om de UPnP-functies te repareren. Zorg er dus voor dat uw ISP of Internet Service Provider, geen problemen ondervindt waardoor de dienst zou kunnen uitvallen.

Wanneer providers problemen met hun apparatuur kunnen vaststellen die een storing kunnen veroorzaken, informeren zij hun klanten gewoonlijk via hun e-mail .

Bovendien heeft vrijwel elke provider tegenwoordig profielen op sociale media-platforms waar ze ook informatie posten over storingen of gepland onderhoud. Houd dus hun sociale-mediaprofielen in de gaten voor updates over hun service.

Tot slot, als u andere eenvoudige manieren ontdekt om UPnP-problemen met Linksys-routers op te lossen, vergeet dan niet om ons er alles over te vertellen. Schrijf ons via het commentaarvak en deel die extra kennis die anderen zeker zal helpen.

Ook uw feedback is altijd welkom, want daarmee kunnen we een sterkere en meer verenigde gemeenschap opbouwen. Dus wees niet verlegen, en laat ons weten wat u hebt gevonden!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.