6 manieren om het probleem van de WiFi-authenticatie op te lossen

6 manieren om het probleem van de WiFi-authenticatie op te lossen
Dennis Alvarez

WiFi probeert te authenticeren

Het lijdt geen twijfel dat we tegenwoordig allemaal in ons dagelijks leven sterk afhankelijk zijn van een goede internetverbinding. We vertrouwen erop voor alles; entertainment, communicatie en sommigen van ons werken zelfs vanuit huis. Velen van ons beschouwen het echter ook als vanzelfsprekend.

We verwachten dat we onze pc altijd gewoon kunnen aanzetten en meteen online kunnen gaan. Nou, 99% van de tijd is dat ook echt zo. Nu de internettechnologie de laatste jaren steeds beter en betrouwbaarder is geworden, is die verwachting niet zo onrealistisch.

Maar wat gebeurt er als er iets misgaat? Met zulke geavanceerde en hightech apparaten als deze is er immers altijd kans op een kleine hapering hier en daar.

Eén zo'n kwestie die veel frustratie lijkt te veroorzaken is wanneer je verbinding probeert te maken met de Wi-Fi, maar steeds vastloopt in het authenticatieproces... en uiteindelijk het gevreesde bericht "Kan geen verbinding maken met dit netwerk" krijgen.

Aangezien er enige verwarring bestaat over wat dit betekent en hoe het moet worden opgelost, dachten wij dit kleine artikel samen te stellen om u te helpen zo snel mogelijk weer online te komen.

Dus, wat betekent WiFi "Poging tot authenticatie" eigenlijk?

In wezen betekent dit alleen dat de PC de door u verstrekte gegevens controleert. Daarbij vergelijkt het uw gebruikersnaam, wachtwoord en alle andere gerelateerde gegevens met het versleutelde netwerk, om er zeker van te zijn dat alles klopt en correct is.

In bijna alle gevallen worden al deze gegevens binnen enkele seconden geverifieerd en kunt u vervolgens verbinding maken met de Wi-Fi. Af en toe zijn de gegevens die u hebt ingevoerd echter onjuist en kan er geen verificatie plaatsvinden.

Erger nog, soms lijkt dit zelfs te gebeuren als uw gegevens correct zijn. In beide gevallen is het resultaat dat u geen verbinding kunt maken, of dat er "poging tot authenticatie" staat voor wat eeuwig lijkt.

Natuurlijk wilt u dit zo snel mogelijk achter de rug hebben. Nu u weet wat het probleem veroorzaakt, gaan we kijken hoe we het kunnen oplossen.

1. Problemen met de router

In heel wat gevallen wordt het probleem niet veroorzaakt door de gegevens die u hebt ingevoerd, maar door een probleem met de router zelf. Dit kan zowel hardware- als softwarematig zijn.

In bijna alle gevallen is het beste wat u kunt doen om dit zwakke punt uit de vergelijking te verwijderen, gewoon geef je router een snelle reset. Dit verwijdert bijna altijd alle bugs en glitches.

Terwijl u hier bent, is het ook uw tijd waard om ervoor te zorgen dat alle aansluitingen op uw router/modem zo strak mogelijk zitten. Daarnaast raden wij u ook aan om te controleren of alle bedrading in orde is. Kijk goed naar uw bedrading om er zeker van te zijn dat deze geen schade heeft opgelopen.

Als u rafelige randen of blootliggende ingewanden ziet, kunt u die kabel het beste vervangen voordat u verder gaat. Het is ook de moeite waard om te controleren of er geen knikken zijn in de lengte van uw kabels. Als u dat niet doet, zullen ernstige bochten en knikken uw kabels veel sneller doen verouderen.

2. Gewijzigde netwerkinstellingen

Het volgende wat we moeten doen is controleren of uw netwerkinstellingen in het recente verleden niet zijn gewijzigd. Hoewel dit moeilijk is om per ongeluk te doen, is het altijd de moeite waard om te controleren of er niets is gewijzigd. Systeemupdates kunnen deze instellingen soms ook voor u wijzigen zonder dat u het weet.

Dus, om dit uit te sluiten, hoef je alleen maar ga naar je netwerkinstellingen en zet ze terug naar de standaardwaarden. Voor een flink aantal van jullie zou dat het probleem moeten oplossen. Zo niet, dan is het tijd om een tandje bij te zetten.

3. Problemen met de bestuurder

Op dit punt is de volgende logische stap om aan te nemen dat er een probleem is met het stuurprogramma. Wanneer er een probleem is met het Wi-Fi-stuurprogramma, is het waarschijnlijke resultaat dat u vastloopt tijdens het authenticatieproces.

De snelste manier om dit op te lossen is dus om gewoon het stuurprogramma verwijderen en dan opnieuw installeren. Als u dit nog nooit hebt gedaan, vindt u hieronder alle stappen die u daarvoor nodig hebt:

  1. Eerst moet u de Windows knop. Vervolgens typt u in de zoekbalk " Bedieningspaneel " en open het dan.
  2. Vanuit dit menu moet u dan zoeken en openen Apparaatbeheer .
  3. Klik dan in Netwerk Adapters zoek het stuurprogramma, en verwijder het van uw PC.
  4. Vervolgens moet u uw PC opnieuw opstarten.
  5. Het beste: nadat de PC opnieuw is opgestart, installeert uw PC het stuurprogramma automatisch opnieuw - u hoeft niets te doen!

Het laatste wat overblijft is te controleren of dit het probleem voor u heeft opgelost of niet. Zo ja, uitstekend! Zo niet, dan hebben we nog drie suggesties te gaan.

4. Probleemoplossing uitvoeren op uw PC

Op alle PC's kunt u een automatisch proces voor probleemoplossing uitvoeren. Op dit punt raden wij u aan om start dat en laat het lopen tot het klaar is om te zien waar het mee komt.

Hoewel het vaak niet zo nuttig is, kan het u de reden geven waarom u nog geen verbinding kunt maken. In zeldzame gevallen kan het ook het probleem voor u oplossen.

5. Probeer de verbinding te verwijderen en opnieuw in te stellen

Als nog niets heeft gewerkt, is het tijd om nog eens een tandje bij te zetten. Op dit punt denken we dat het probleem een kleine verandering in de instellingen kan zijn of een of andere kleine storing die moet worden gewist.

Dus, wat we gaan doen om dat te laten gebeuren is de verbinding volledig verwijderen en dan herstellen. Velen van u zullen dit niet eerder hebben moeten doen, maar maakt u zich geen zorgen. Het proces wordt hieronder in detail voor u uiteengezet.

  1. Allereerst moet u links klikken op het Wi-Fi-pictogram dat u rechtsonder in uw scherm ziet. Klik dan rechts op Wi-Fi en vervolgens op Ga naar Instellingen .
  2. In deze sectie zult u merken dat er een optie is genaamd Beheer van bekende netwerken Je moet je hierin verdiepen.
  3. Zoek vervolgens uw Wi-Fi-netwerk en selecteer "vergeten".
  4. Voer tenslotte uw gegevens opnieuw in om de verbinding te herstellen.

Alvorens verder te gaan, controleer snel of dit het probleem heeft opgelost.

6. Het is misschien niet jouw probleem

Op dit punt zijn we enigszins verbijsterd dat we dit nog niet hebben kunnen oplossen. Een mogelijke reden hiervoor is dat uw router misschien is doorgebrand. Afgezien daarvan kunnen we alleen maar bedenken dat er iets anders in het spel is. Als u de Wi-Fi van iemand anders gebruikt, is er een kans dat ze iets hebben veranderd zonder het u te vertellen.

Bijvoorbeeld, uw PC kan nu geblokkeerd zijn op dat netwerk, of ze kunnen net het wachtwoord veranderd hebben. Als dit het geval is, kunt u het probleem alleen oplossen door de persoon die de verbinding beheert te vragen of er iets is veranderd.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.