5 stappen om Roku-geluidsvertraging op te lossen

5 stappen om Roku-geluidsvertraging op te lossen
Dennis Alvarez

Roku Geluidsvertraging

Als je dit leest, is de kans vrij groot dat je al weet wat Roku TV is.

Je hebt er waarschijnlijk een gekocht om vele logische redenen. Het uitzonderlijke geluidssysteem, misschien? Misschien was het de gebruiksvriendelijkheid die je verslaafd maakte. Je hoeft hem immers alleen maar aan te sluiten, te verbinden met het internet, en dan ben je klaar om van je favoriete programma's te genieten.

Er is echter één nadeel aan de keuze voor Roku waar steeds meer mensen op internet hun stem over laten horen. Natuurlijk, we hebben het over de vervelende geluidsvertraging .

Voor sommigen van u zal dit defect slechts op enkele kanalen merkbaar zijn. Voor anderen is het op elk kanaal en zelfs op Netflix. Wat voor u ook het geval is, wees gerust dat deze kleine gids het probleem zal oplossen .

Dus als u het zat bent dat de audio voorloopt op de video en uw plezier in voetbalwedstrijden en -films verpest, dan bent u hier aan het juiste adres.

Hoe los ik de geluidsvertraging op mijn Roku TV op?

Het idee om iets te repareren dat zo ingewikkeld klinkt als dit, kan ervoor zorgen dat sommigen van ons het opgeven voordat we zelfs maar begonnen zijn. Maar met deze oplossing heb je geen ervaring nodig op technisch gebied. Iedereen kan het doen!

Volg gewoon de gedetailleerde stappen hieronder, één voor één, en je hebt het probleem in een mum van tijd opgelost:

1. Verander de Audio Instellingen naar "Stereo":

Soms zijn de makkelijkste oplossingen de meest effectieve. We beginnen dus met de makkelijkste oplossing.

Je hebt misschien gemerkt dat als er een reclame opduikt terwijl je iets aan het kijken bent, alles uit de pas loopt. Het beste wat je kunt proberen is de geluidsinstellingen op uw TV aan te passen naar "Stereo". Het zou het probleem meteen moeten oplossen.

Hier is hoe je het doet:

 • Ga naar de " Home " knop op uw Roku afstandsbediening .
 • Scroll naar beneden of naar boven.
 • Open vervolgens de " Instellingen "opties.
 • Druk op de " Audio " optie.
 • Nu, stel de Audio modus naar "Stereo".
 • Daarna hoeft u alleen nog maar stel de HDMI-modus in op PCM-Stereo .

Merk op dat die Roku-apparaten met een optische poort vereist dat u stel HDMI en S/PDIF in op PCM-Stereo .

2. Controleer ALLE verbindingen:

Waarschijnlijk zal de eerder genoemde oplossing in 95% van de gevallen werken. Als het probleem echter aanhoudt, controleer dan uw internetverbinding.

Soms, als uw internetsnelheid en de stabiliteit van de verbinding slecht zijn, zal dit de kwaliteit van uw dienst beïnvloeden, vooral als u in een afgelegen gebied woont.

De beste manier om uw verbinding te controleren is controleer uw upload- en downloadsnelheid met behulp van een website zoals deze hier.

Daarnaast is er ook een kans dat uw HDMI-kabel of stroomtoevoer kan enigszins los zitten Hoewel het klinkt als een voor de hand liggende oplossing, zou je verbaasd zijn hoe vaak het kan gebeuren - zelfs voor de techneuten onder ons.

Het is dus de moeite waard om te controleren of u sluit zowel de HDMI-kabel als de voedingskabel voor de TV goed aan. .

3. Maak aanpassingen op de afstandsbediening:

Als deze oplossingen hierboven niet voor u hebben gewerkt, is het soms mogelijk om gewoon een snelle wijziging van de volume-instellingen op uw afstandsbediening kan het probleem direct oplossen.

Hoewel het bijna te gemakkelijk lijkt om effectief te zijn, heeft deze oplossing voor veel mensen gewerkt.

Om het te proberen, hoeft u alleen maar op uw afstandsbediening te doen de "Volume Mode" uitschakelen en vervolgens inschakelen. .

4. Druk op de ster (*) toets van uw afstandsbediening:

Stel je dit voor. Je kijkt naar je favoriete TV show. Het gaat naar reclames, en dan opeens, de audio en video lopen niet synchroon Te ver uit sync om nog naar de show te kijken.

Je wilt een snelle oplossing die de situatie weer rechtzet, zodat je geen vitale plotinformatie mist. Zo werkt het:

 • Terwijl uw inhoud speelt, kunt u gewoon druk op de toets (*) van uw afstandsbediening om de volume-instellingen te openen. .
 • Dan, als "Audio leveling" is ingeschakeld op uw apparaat, gewoon zet het uit .

En dat is het. Nogmaals, deze oplossing lijkt misschien een beetje te simpel om effectief te zijn, maar wees gerust, het heeft gewerkt voor veel gefrustreerde Roku-gebruikers.

5. Wis de cache.

Veel mensen die in de IT werken grappen dat de de meest betrouwbare oplossing is gewoon uitzetten en weer aanzetten... Maar we denken dat er een beetje wijsheid achter deze humor zit.

Tenslotte lijkt het opnieuw opstarten van je telefoon of laptop als ze niet goed werken, toch?

Alles wat u hoeft te doen is deze eenvoudige stappen voor het wissen van de cache :

 1. Ontkoppel je Roku-toestel en wachten op tenminste vijf minuten .
 2. Sluit het weer aan. . deze actie zal de cache wissen, en het apparaat zal efficiënter presteren.

Het wordt aanbevolen om de cache met tussenpozen wissen ongeacht of u problemen ondervindt of niet. Het wissen van de cache maakt meer rekenkracht vrij om uw toestel optimaal te laten presteren.

Er zijn weinig dingen frustrerender dan proberen te ontspannen en je favoriete programma's te bekijken, alleen om je ervaring verpest door achterstand .

Gelukkig hebben gebruikers overal gemeld dat ten minste een van deze oplossingen keer op keer voor hen heeft gewerkt.

Veel gestelde vragen:

Hoe los ik Netflix Audio Lag op Roku TV op?

Heel wat gebruikers van Roku-toestellen zullen gemerkt hebben dat de enige keer dat hun audio en video niet synchroon lopen is wanneer ze op Netflix of Hulu zijn... .

Meestal is Netflix de grootste overtreder. Maar er is goed nieuws: het probleem is eenvoudig te verhelpen. Er zijn een paar streamingplatforms die de geluidsinstellingen op Roku kunnen omzeilen.

Netflix is de meest gebruikte van deze. Dus, om je Netflix weer normaal te laten werken en weer gaan genieten van je shows, hier is hoe je het doet :

  1. Als eerste, start de Netflix kanaal op je Roku.
  2. Start een video/show .
  3. Nu, open de "Audio en ondertitels". menu.
  4. Kies "Engels 5.1" uit het menu.

En dat is het. U kunt nu op uw gemak genieten van uw Netflix content!

Wat kan ik bekijken op Roku?

Roku biedt een enorm scala aan diensten die beide betaald en onbetaald U kunt films kijken, televisie, nieuws, enz. .

Roku ondersteunt ook veelgebruikte bronnen zoals Netflix, Deezer en Google Play Dat klopt, en het ondersteunt zelfs spelletjes.

Waarom blijft de audio van mijn Roku achter?

Er zijn verschillende redenen waardoor uw audio en video niet meer synchroon lopen. In zeldzame gevallen kan het zijn dat vanwege een zwak internetsignaal .

Andere redenen voor de vertraging kunnen zijn een totaal mysterie De meeste gebruikers die dit probleem ondervinden, merken op dat de problemen beginnen wanneer een reclameboodschap verschijnt of de video wordt gepauzeerd.

De enkele meest voorkomende factoren omvatten buggy software updates, netwerkfouten of bugs, losse invoer van de HDMI-kabel, verkeerde geluidsinstellingen, trage internetsnelheden, enz. .

Soms lijkt het alsof de de omroep is in gebreke gebleven en dat iedereen dezelfde problemen ervaart. Dit is echter gewoon niet het geval. Gelukkig is het probleem eenvoudig te verhelpen door de bovenstaande stappen te volgen.

De bovenstaande tips werkten niet. Zijn er nog andere oplossingen?

Afhankelijk van het specifieke Roku-toestel die u gebruikt, wat voor u werkt is misschien niet hetzelfde als wat voor de volgende persoon werkt.

Een ongebruikelijke oplossing die we zijn tegengekomen is een eenvoudig terugspoelen om alles weer goed te zetten. Verschillende Roku-gebruikers melden dat als je spoel 30 seconden terug wordt alles weer gesynchroniseerd.

Na verloop van tijd kan dit vervelend worden, maar soms is het goed voor een snelle oplossing.

Waarom loopt een Roku TV niet meer synchroon?

De wortel van het hele probleem is een standaardfunctie die is ingebouwd in Roku-tv's. Hoewel deze functie werd verondersteld optimale audio-instellingen te bieden, hebben velen ondervonden dat het precies het tegenovergestelde doet.

De "Auto Detect" functie is het detecteren van de audiokoppelingsmogelijkheden van het apparaat.

Geluids- of videovertraging op Roku-apparaten verhelpen.

Zoals we hebben gezien, hoef je de video- en audiosynchronisatie op je Roku TV nooit uit elkaar te halen om het probleem op te lossen. Ook hoef je de TV niet terug te sturen naar de fabrikant.

Door de bovenstaande stappen te doorlopen en degene te vinden die betrekking heeft op uw specifieke TV, zou u het probleem in een oogwenk moeten kunnen oplossen als het weer gebeurt.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.