5 oplossingen voor mislukte adoptie van UniFi Access Point

5 oplossingen voor mislukte adoptie van UniFi Access Point
Dennis Alvarez

unifi toegangspunt adoptie mislukt

Het UniFi access point neemt de apparaten over, maar als het UniFi access point adoptie mislukt is en problemen veroorzaakt, hebben we verschillende oplossingen. In de meeste gevallen gebeurt dit probleem wanneer gebruikers de apparaten niet overnemen via SSH, dus laten we eens kijken wat er gedaan kan worden!

UniFi Access Point Adoption Failed Fix:

  1. Herstart

De reboot is de eenvoudigste oplossing die u kunt proberen om het adoptieprobleem op te lossen. De reboot is vrij eenvoudig omdat u het toegangspunt slechts vijf minuten hoeft uit te schakelen en vervolgens weer aan te zetten. Meestal schakelen mensen het toegangspunt uit met behulp van een aan/uit-knop, maar we raden u aan om het netsnoer los te koppelen om een goede reboot te garanderen. Bovendien, wanneer het toegangspuntpunt volledig opstart, moet u proberen over te nemen via SSH.

  1. Apparaatgegevens

Het toegangspunt zal de client-apparaten niet kunnen overnemen als de apparaatreferenties verkeerd zijn. De referenties zijn in feite de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het apparaat en niet voor de UniFi-controller. Het is dus aan te raden de juiste referenties te kiezen. Als u de referenties echter niet meer weet, moet u het apparaat in de fabriek resetten door de reset-knop 30 seconden ingedrukt te houden.Wanneer het toegangspunt opnieuw wordt ingesteld, kunt u "ubnt" gebruiken als wachtwoord en gebruikersnaam.

Aan de andere kant, als u de referenties van de huidige UniFi controller moet ophalen, moet u de instellingen openen. Wanneer u de instellingen opent, gaat u naar de site-optie en klikt u op de apparaatverificatie.

  1. Commando

Het set-inform commando wordt veel gebruikt door de gebruikers om de client-apparaten in het UniFi access point te adopteren, maar als de adoptie mislukt, moet u ervoor zorgen dat de URL van het set-inform commando correct is. In het bijzonder moet de URL beginnen met //, en het einde moet zijn :8080/inform. Daarnaast moet u de DNS-server van de server gebruiken in plaats van het IP-adres. Zodra de URL van het commando isvast, moet u inloggen via SSH en het commando info uitvoeren. Als niets werkt, raden wij u echter aan het commando set-default te gebruiken en vervolgens de SSH-adoptie te gebruiken.

  1. Opnieuw instellen

Wanneer het aankomt op het adoptieproces van het client-apparaat, begint het met het gebruik van het set-inform commando, tikken op de adoptieknop, en dan opnieuw set-inform. Veel mensen gebruiken het set-inform commando echter niet de tweede keer, wat resulteert in het mislukken van de adoptie. Dit komt omdat het tweede commando de achtergrondinstellingen herstelt. Dus, je moet het set-inform commando opnieuw gebruiken en adopteren.met behulp van SSH-adoptie.

  1. Firmware-upgrade

De laatste oplossing is het installeren van de firmware-upgrade. In feite is de laatste firmware-update nodig om het adoptieproces te voltooien, dus als uw access point werkt op de verouderde firmware, zal de adoptie niet worden voltooid. Wij raden u dus aan de firmware van het AP te upgraden om ervoor te zorgen dat de adoptie wordt voltooid!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.